Vahingoittavatko hiustenpidennykset omia hiuksia?

Olen viime aikoina laittanut/poistanut useammasta päästä pidennyksiä ja osalla asiakkaista on ollut pidennykset useampaan kertaan. Pääsen siis aitiopaikalta seuraamaan, mitä pidennyshiukset saattavat aiheuttaa omalle hiukselle.

What Dreams May Come by ~phenomdesire (Hüseyin)

Asiakkailla, joilla on ollut pidennykset useampaan otteeseen, näkee aika usein pieniä kaljuja kohtia hiuspohjassa. Lievemmissä tapauksissa vastaan tulee pieniä parin sentin pituisia hiustupsuja. Pidennysten suhteen on kolme erittäin tärkeää kohtaa, joista viimeisin on mielestäni se krusiaalein, kun mietitään loppujälkiä omassa päässä.

1. Pidennysten laittaminen oikein

2. Hiuspohjan huoltaminen oikein

3. Pidennysten poistaminen oikein, huolellisesti ja ajan kanssa!

Loose waves

Pidennysten poisto tuntuu olevan usein se kohta, jossa turvaudutaan kampaajan sijasta kaverin apuun. Myös pidennysasioista vieraalle kampaajalle viimeisen kohdan merkitys ei välttämättä tule erityisesti mieleen. Not gut!

Ei siis ole väliä onko sinulla sinetit tai teipit, kummatkin saa siististi pois ilman sen suurempia omien hiusten katkomisia, kun jaksaa olla kärsivällinen ja pikkutarkka. On selvää, että omia hiuksia katkeilee aina jonkin verran, mutta tähän määrään todella pystyy vaikuttamaan.

Avainjutut pidennysten poistoon ovat:

  • liuotinaine (pidennyshiuksille tarkoitetut poistoaineet tai hätätapauksessa vesi+fairy)
  • liuottimen riittävä vaikutusaika
  • hellävaraiset otteet

Ilman mitään liuottimia ja liian kovaa repimällä tulos voi olla ikävän näköistä:

img_3183.jpg

Tässä tapauksessa kaljun kohdan on saattanut aiheuttaa liian vähäinen määrä hiuksia teippipidennysten välissä tai liian kovakourainen poistaminen. Todennäköisesti molemmat yhdessä. Yleensä näihin kaljuihin kohtiin alkaa kuitenkin kasvaa uutta hiusta pienen toipumisajan jälkeen, onneksi 🙂

 

Hyvin tehdyt pidennykset ovat kuitenkin upean näköiset eikä omien hiusten lähtöä tarvitse turhaan pelätä, kunhan hommaan satsaa… noh, suoraan sanottuna, aikaa ja rahaa. Ne ovat mielestäni pieni hinta siitä, että oma kuontalo pysyy yhtälailla upeassa kunnossa myös silloin, kun siinä ei ole pidennyksiä.

Siispä tukka hulmuten etiäpäin!

-Meeri

Kommentit (7)
  1. Vierailija: Sinettien poistoon pihdit ovat kyllä ihan ehdoton väline, yhdistettynä sen liuottimen kanssa. Mitkä tahansa työkalupihdit käyvät!

  2. Jaa, no mulla ei kyllä millään fairylla mitään irronnut…
    Pitää varmaan kaivaa kivenkolosta ne pihdit. Varmaankin niillä irtoo parhaiten.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *