Ladataan...
If the shoe fits

Itselläni ovat kaikki tämän vuoden pikkujoulut kerääntyneet tosi lähelle joulua.

 

Jostain syystä ihminen haluaa aina juhliin jotain uutta. Uusista vaatteista tuntuu lähtevän koko juhlafiilis. Tällä kertaa mielessäni olivat jotkin kauniit avokkaat. Selailin nettikauppoja ja kiertelin liikkeitä, mutta mikään ei tuntunut omalta tai tarpeeksi erikoiselta. Aina oli väärä materiaali, liian matala korko tai vääränmallinen kärki.

 

 

Olin ihan muuten vain kiertämässä H&M:ssä, kun silmiini osuivat nämä mustat sirot nilkkurit:

 

 

Kärki on kivan mantelimainen. Korko on siro ja tarpeeksi korkea. Ainut miinus oli, että nämä ovat keinomateriaalia. Yleensä puhun nahan puolesta, mutta olosuhteiden pakosta tai jostain mielenhäiriöstä päädyin näihin. En odottanut mitään, mutta ajattelin testata ne.

 

 

Kaikeksi yllätykseksi ne olivat yhtenä kappaleena vielä seuraavana aamunakin. Materiaali näytti edelleen ihan hyvältä ja korkolaputkin olivat kiinni koroissa vielä. Nilkkureissa on sekin hyvä puoli, että juhliin ei tarvitse ottaa mukaan kaksia kenkiä. Ainakin ekat pikkujoulut siis selvitty! Vinkkinä tietysti, että tällaiselle keinomokalle kannattaa laittaa suojasuihke. Keinomokka on perjaatteessa kangasta, joten suihke suojaa kosteudelta ja lialta.

 

 

Tästä eteenpäinkään en aio hamstrata keinokenkiä, mutta ehkä jatkossa suhtaudun hiukan lempeämmin näihinkin vaihtoehtoihin. Tarkoistus ei tietenkään ole käyttää näitä päivittäin, vaan silloin tällöin.

 

Mahtavia pikkujouluja kaikille, kenellä niitä vielä on edessä!

 

P.S. Blogin facebook sivut löytyy täältä: https://www.facebook.com/iftheshoefitsblogi

P.P.S. Kiitos kuvista ihana http://www.lily.fi/blogit/kriselda <3

Ladataan...

 

Huh! Reissulta palattu. Olen tottunut matkustamaan Aasiaan päin, jolloin aikaerorasitus ei juuri tunnu kotiin tullessa. Tällä kertaa suuntana oli siis Caribian Puerto Rico ja takaisin tulo oli aivan jäätävää. Aikamme on Suomessa seitsemän tuntia edellä ja voin kertoa etten nukkunut viikkoon!

 

 

Lupasin reissun jälkeen kertoa, mitä kenkiä on tullut käytettyä... Mukaan piti lähteä kolmet kengät, joista pääsee lukemaan aikaisemmasta postauksesta täältä http://www.lily.fi/blogit/if-shoe-fits/caribbean . Kuitenkin klassinen pakkauspaniikki iski vielä aamulla ja mukaan lähti näiden lisäksi mustat balleriinat. Meillä oli lento Tukholmasta  Puerto Ricoon ja Helsinki-Tukholma-väli taittui laivalla. Jostain syystä en millään kehdannut lähteä laivalle lenkkareilla, joten syy paniikkiin löytyy näin jälkeenpäin ajatellen todella huvittavasta syystä.

 

Lenkkarit otin mukaan kävelylenkkejä varten. Käveltyä tuli kyllä pitkiä matkoja, mutta ei todellakaan lenkkareilla. Puerto Ricossa on todella kostea ja kuuma sää. Trooppisia muutaman minuutin kaatosateita tuli lähes päivittäin, joten ainoat matkalla käyttämäni kengät ovat tässä:

 

 

Heh, Havaianakset eivät mene pilalle, vaikka kuinka kastuisivat. Koska en pysty tarjoamaan hirveän pitkää postausta käyttämistäni kengistä, niin laitan muutaman matkakuvan ja pienen matkakertomuksen kaikkien lukjoiden nähtäville. 

 

 

Lentomme oli Puerto Ricon pääkaupunkiin San Juaniin. Viivyimme siellä muutaman päivän, jonka jälkeen lähdimme pienemmälle saarelle nimeltään Culebra. Ylläolevat kuvat ovat Flamenco Beachiltä, jonka mm. tripadvisor on listannut "Top 25 most beautiful beaches"- listalle sijalle 8! 

 

 

Saarella oli loistavat snorklailumahdollisuudet. Snorklasin ekaa kertaa elämässäni ja pienestä jännityksestä huolimatta tuntuu, kuin olisin löytänyt uuden maailman. Upean korallin lisäksi näimme värikkäitä kaloja, keihäsrauskuja, meduusoita ja merikilpparin!

 

 

Puero Rico on osa Yhdysvaltoja. Nykyään Saarella ei kasvateta enää yhtään mitään, vaan kaikki on tuontitavaraa. Ruoka oli tosi kallista ja jenkkimäiseen tyyliin täynnä sokeria. Onneksi löytyi edes näitä mango-smoothieita, jotka tosin piti erikseen pyytää ilman extra-sokeria.

 

 

Kesää odotellessa! Kaksi viikkoa varvassandaaleissa kävelleenä jalat eivät tunnu kestävän mitään. Täytyy varmaan hankkia jotkin superpehmeät lämpimät talvikengät. P.s. kaikille uusia kenkiä tarvitseville; Bootzilla on VAIN TÄNÄÄN normaalihintaisista kengistä -15%! Ei koske designer-merkkejä. Käytä koodia: SHOES-BOOZT

Täältä pääset katsomaan vaihtoehdot: Kengät

Ihania kenkähetkiä <3

 

Ladataan...
If the shoe fits

Tiedätkö sen tunteen, kun herätyskello soi aamu seitsemältä ja heti silmät avattuaan tunnet jo sen järkyttävän kylmyyden peiton ulkopuolella. Nouset kuitenkin ylös ja katsot ulos ikkunasta ja kaikki maasta autoihin on aivan jäässä. Silloin haluaa pukea itsensä varpaista päälakeen untuvaan ja villaan.

 

 

Oon oikeen tyytyväinen itseeni, kun kerrankin olen ollut ajoissa. Ihanan lämpimän untuvatakin ostin jo viime keväänä odottamaan tämän talven pakkasia. Ehkä musta on tulossa aikuinen, kun päätin olla palelematta enään yhtään talvea. Kylminä aamuina tulee herkemmin laitettua saappaat jalkaan, jolloin sääretkin pysyvät lämpimänä. Saappaita ei ole ihan hirveästi kaupoissa tällä hetkellä, joten onneksi olen kerryttänyt varastoja aikaisempina vuosina. Ylipäätään tämän talven juttu saappaissa on selkeästi korkeat ylipolven saappaat.

 

 

Omat luottosaappaat ovat nämä Vagabondin nupukkinahkaiset Dawn-saappaat. Malli on hyvin klassinen. Pieni korko ja vähän mantelimainen kärki. Musta saapas on helppo laittaa jalkaan, kun se sopii kaikkiin vaatteisiin ja tilanteisiin. Saappaissa on aika usein matala pohja ja maan ollessa jäässä saattaa kylmä hohkata pohjan läpi. Silloin kannattaa hankkia lämpöpohjalliset, jotta jalat pysyvät lämpimänä. Kauppojen valikoimista löytyy fleece- ja villapohjallisia. Aito villa on kaikista lämpimin vaihtoehto.

 

 

Saappaan varren valitseminen tuntuu usein hankalalta. Jokaisella on vähän eri pituiset ja paksuiset sääret. Varsinkin lyhyen ihmisen on tällä hetkellä kohtuullisen vaikeaa löytää saappaita, jotka eivät tule puoleen reiteen. Toisaalta lyhytsääristen kannattaa katsoa hiukan korkevartisempia nilkkureita! Monet merkit tekevät myös nykyään samaa saapasta useassa eri varrenkoossa. Löytyy XS, S, M ja XL vartta. Varsien mitoitukset helpottavat oikeankokoisten saappaiden ostamisessa.

 

 

Saappaiden ollessa käyttämättöminä eteisessä, kannattaa ostaa joko saapastuet varsiin tai laittaa sanomalehtiä. Varret säilyvät parempina, kun ne säilytetään suorassa. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota omiin lahkeisiin. Vetoketjut menevät aina hieman mutkalle, koska nilkat liikkuvat kävellessä ja varret menevät liikkeen mukana hieman ruttuun. Vetoketjun ollessa mutkalla paksu lahje saattaa aiheuttaa painetta vetoketjuun sen verran, että se menee rikki. Käytä siis saappaiden kanssa mahdollisimman kapeaa ja ohutta lahjetta.

 

 

 

P.s. Kiitos mun ihanalle blogi-kuvaajalle Annille <3

Pages