Mentori tekee sinusta paremman, part 2

Edellisessä postauksessa oli läppää mentoreista, omista kokemuksistani sekä ajatus siitä, että kaikilla pitäisi olla oma mentori.

Jos tuon postauksen jälkeen mentorinhankintahommat alkoivat kiinnostaa, niin tässä pari ohjetta miten edetä. Nämä ohjeet toimivat minulle, toivottavasti myös sinulle.

1. Mieti, millaisissa asioissa haluat kehittyä

Mitkä asiat ovat saaneet sinut ajattelemaan, että hitto, juuri tuota minäkin haluan tehdä? Onko joskus tullut fiilis, että olisipa hienoa saavuttaa jotain sellaista, mitä joku toinen on saavuttanut? Homma alkaa sillä, että tunnistat nuo ilmiöt ja alat kaivamaan tietoa ihmisistä ilmiöiden takana.

Itse olin jo pitkään  kaukaa ihaillut erään suomalaisen organisaation palvelumuotoiluosaamisen kehittymistä ja pienellä salapoliisityöllä (lue: Google) kaivoin esiin tiedon siitä, kuka oli tuosta kehityksestä vastuussa.

2. Tee konkreettinen lista asioista, joista haluat keskustella

Itse olin listannut lähes sata kysymystä, joihin halusin vastauksen. Suurin osa kysymyksistä oli täysin palikoita, kysymyksiä esimerkiksi pöytien sijoittelusta toimistossa ja sisäisien palavereiden sisällöistä.

En tietenkään ole vyöryttänyt tuota kysymyslistaa mentorini niskaan kun olemme tavanneet, mutta ainakin minua tuo lista auttoi ymmärtämään, mitä tältä mentorointisuhteelta haluan.

3. Mieti sitä, miten haluat mentorisi kohdata

Tiedän ihmisiä, jotka skypettelevät mentorinsa kanssa tai vaihtavat vain sähköposteja silloin tällöin. Minulle taas oli täysin selvää, että halusin kohdata kasvokkain. Myös mentorin maantieteellinen sijainti vaikuttaa tietysti paljon siihen, miten yhteydenpito hoidetaan.

mentori_2_1.png

Kuvapankkikuva. Työympäristöni ei todellakaan näytä tältä.

4. Unohda häpeäsi

Ennen kuin olin ottanut mentoriini yhteyttä, olin pitkään sitä mieltä, että tällaisen mentorointisuhteen ehdottaminen on ehkä nolointa ja typerintä, mitä ihminen voi koskaan tehdä. Kun vihdoin sain ensimmäisen sähköpostin lähetettyä, olin aivan hajalla. Olinko juuri tehnyt itsestäni täyden pellen lähestymäni ihmisen ja koko alan silmissä? Näin sieluni silmin, miten sähköpostilleni nauretaan porukalla IxDA Helsinki -tapaamisissa ja muotoilijayhteisön pilkka ajaisi minut töihin tarrapakkaamoon Kälviälle.

Toisin kuitenkin kävi. Innostunut vastaus tuli nopeasti ja aloimme samantien buukkaamaan ensimmäistä tapaamisaikaa. 

Myöhemmin mietin, että mitä ja miksi sitä oikein tuli stressailtua? Jos joku ehdottaisi minulle jotain tämän kaltaista, niin sehän olisi aivan upeaa! Minkälainen ihmisperse reagoisi jotenkin negatiivisesti?

5. Lähetä se sähköposti

Tämä on se viimeinen ja ratkaiseva askel. Pistä viestiä menemään ja selitä, että miksi juuri hän on valikoitunut mentoriehdokkaaksesi ja minkälaisia asioita mentorointisuhteelta kaipaat.

Hyvin yksinkertaista, antakaa mennä vaan!

puheenaiheet ajattelin-tanaan tyo raha
Kommentit (2)
  1. Pitääkö mentorille maksaa? Jos, niin kuinka paljon? Saman verran kun hän saisi muuten asiantuntijatehtävässä samasta ajankäytöstä?

    Löysin vasta juuri äsken blogisi ja olen hämmästynyt etten ole aikaisemmin sinua löytänyt! Olet loistava kirjoittaja. Jään seuraamaan!

    1. Mun mentorille ei pidä maksaa, mitä nyt yleensä maksan aamiaisen. Mutta tässäkin on varmasti niin monia käytäntöjä kun on mentorointisuhteitakin. Eli voin nyt puhua tässä vain omasta puolestani.

      Eikä ole lainkaan hämmästyttävää, että blogi löyty vasta nyt. Ei tämä blogi ole kuin muutaman viikon vanha 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *