Älä hyväksy hiljaa

Suomen Lukiolaisten Liitto käynnisti torstaina kiusaamisen vastaisen #kutsumua-kampanjan. Alkusysäyksen kampanjaan antoi tamperelainen lukiolainen, joka kertoi puuttuneensa bussissa kiusaamistapaukseen.

Tarina on levinnyt sosiaalisen median kautta kuin välittämisen kulkutauti ja poikinut kampanjan, johon kuka tahansa voi osallistua sekä ottaa kantaa kiusaamista ja sen hiljaista hyväksymistä vastaan.

Suomen Lukiolaisten Liitto haastaa kaikki suomalaiset näyttämään esimerkkiä ja rakentamaan sellaista ilmapiiriä, jossa kukin tulee nähdyksi omana itsenään.

Osallistuin itse kampanjaan Emmin haastamana, instagram-kuvalla. En ole enää lukiolainen ja lukioikäisenä sain olla oma itseni. Viiden vuoden ajan, enimmäkseen ala-asteella ja hetken yläasteen puolella minua kuitenkin nimiteltiin ja kiusattiin muutenkin.

En liiemmin perustanut kehostani tuolloin ja sen hyväksymiseen meni kymmenen vuotta. Ja vasta viime vuosina olen alkanut varovaisesti pitämään itsestäni. Niin monta itseinhossa kierimiseen hukattua vuotta! Toivoisinkin, että yhä harvempi joutuisi kokemaan saman ja että nuoret sekä vanhat saisivat olla sellaisia kuin ovat, kokea tulevansa rakastetuiksi ja rakastaa itseään.

Tule sinäkin mukaan!

 

hyvinvointi mieli liikunta hyva-olo
Kommentit (9)
  1. phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä
    31.8.2014, 23:00

    Monet ovat olleet sekä kiusattuja että kiusaajia. Itse en ainakaan tieten tahtoen ole ketään kiusannut ja voin kuvitella, että siitä jäisi kyllä kova morkkis. Joistain yksittäisistä ikävistä kommenteista ja lipsahduksistakin kun voi potea ikävää fiilistä tosi kauan. Raskasta siis varmasti puolin ja toisin; Siksi lasten ja nuorten maailmaan toivoisi erityisesti aikuisia, jotka haluaisivat ja osaisivat puuttua sekä ohjeistaa toimimaan toisin.

  2. phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä
    31.8.2014, 22:18

    Heh, kiitos, vaikka olenkin yksijalkainen. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *