Painajainen

Tuntuu siltä kuin joku repisi kehostani paloja irti, nyhtäisi sisuskalujani pala palalta ulos kovin, nykivin ottein kuin köydenvedossa. Kipu jatkuu ja jatkuu, mutta siihen ei turru. Se ei lakkaa hetkeksikään. Koetan levähtää, laskeutua makuulle, mutta silloin tuo kiskoja hurjistuu ja tunnen hajoavani palasiksi. Huojun päämäärättömästi pystyssä, heijaan kipua pois.

Joku tarttuu minuun ja painaa alas, vastustelen, sanon etten pysty, etten voi, ettei saa. Väsynyt kehoni työnnetään väkipakolla makuulle, silmissä risteilee punaisia ja oransseja valopalloja, koetan riuhtaista itseni pystyyn, mutta kipu ehtii kimppuuni ensin ja mustana sumuna se kietoo sammuvan tajuntani hetkeksi sisäänsä. Herään kylmässä hiessä ja paniikissa, mutta en sairaalassa vaan omassa sängyssäni.

Ja minä päätän taas, sen sadannen kerran, että takaisin en mene. 

hyvinvointi mieli hyva-olo raskaus-ja-synnytys
Kommentit (9)
 1. Rva R. - Mama in Progress
  12.12.2013, 22:43

  Surettaa aina, kun synnytyksesta on muodostumut noin raaka kokemus. Parhaimmillan synnytyshän on voimaannuttava asia, varsinkin kun akuutti kipu väistyy. Sitten on niitä tapauksia, joissa mikään vain ei toimi ja kemiat eivät kohtaa, äidit kyllä ansaitsisivat parempaa.

  Synnytyspelko on aika piinaavaa ja nyt neljännessä raskaudessani kävin sype-polilla itsekin keräämässä rohkeutta. Minulla on nyt takana neljä luomusynnytystä, kolme viimeistä todella nopeita mutta viimeisen kohdalla tosiaan tarvitsin enemmän tukea. Kirjoittelin pelosta ja sype-käynnistä sek synnytyksestä blogissani, ajattelin että josko joku toinen kaipaa tukea tai kokemuksia aiheesta joskus.:)

  http://mamainprogess.blogspot.fi/

  1. phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä
   21.12.2013, 01:25

   Oma tuntumani on se että hyvällä hoidolla ja kohtaamisella vaikeakin synnytys voidaan usein kääntää ns. parhain päin. Ja toisaalta laiminlyönneillä tai potilaan tuntemusten sivuuttamisella voidaan aiheuttaa traumoja ja jopa synntyspelkoa.

   Hyvä vinkki, kiitos!

 2. Voi kamala! Kuulostaa todella todella ahdistavalta… Onko tämä siis ihan toistuva painajainen? Halaus!

  1. phocahispida / Ilman sinua olen lyijyä
   9.12.2013, 23:58

   Yleensä silloin kun olen stressaantunut ja ylikierroksilla pääni ottaa öiseen uniohjelmistoon muutamat ns. vakiopainajaiset, joihin tämäkin lukeutuu.

   Josko torstain tentin jälkeen saisin taas nukkua rauhassa? 🙂

   1. Tsemppiä tenttiin, toivottavasti sen jälkeen helpottaa ja mieli ja unet vaihtuu jouluvapaalle. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *