Seksuaalinen häirintä on hauskaa, jos se kohdistuu miehiin?

einain.001.png

Olet matkalla töihin, opiskelupaikallesi, kaverin kanssa kahville, juoksemaan lounastauolla asioita tai juurihoidattamaan helkkaristi vihlovaa poskihammastasi. Päätät käyttää kauppakeskuksen hissiä, joka on samanlainen kuin suurin osa hisseistä: pieni, ahdas, metallinen laatikko, joka hinautuu vaijerin varassa kerroksien väliä eikä mokomasta hökötyksestä pääse pois ennen kuin ovet avautuvat seuraavassa toivotussa tasossa.

Hissi on muutoin tyhjä, mutta kanssasi samaan aikaan sisään sujahtaa yksi vastakkaisen sukupuolen edustaja. Saatat sivusilmällä huomata tämän olevan keskimääräisen ihmisen mielestä varsin hyvännäköinen. Äkkiä tämä henkilö ryhtyy juttusille eikä suinkaan päivitelläkseen ulkona puhaltavaa tuulta tai jotain muuta neutraalia asiaa. Haluaisit kenties olla rauhassa tai sitten olet varovaisen seurallisella tuulella ja otat katsekontaktia kuunnellaksesi, mitä tällä on sanottavanaan. Hän pyytää yllättäen ja suorasanaisesti sinua suutelemaan itseään tai kyselee vihjailevasti, tapaatko useinkin suudella (ventovieraita) hissimatkoillasi.

Miten reagoisit tilanteessa? Kokisitko tulleesi väijytetyksi tai nurkkaan ajatuksi tai säikähtäisitkö yllättävää omalle alueellesi tunkeutumista. Olkoonkin että vastapuoli saattaisi olla mielestäsi ulkoisesti viehättävä, olettaen että mieltymyksesi seuraisivat valtavirtatallaajan hottiuskäsitystä, kuinka moni heittäytyisi johonkin pornograafiseen kuplaan tuosta vain ja tunkisi kielensä ennalta tuntemattoman tyypin kitarisoihin täysin kyseenalaistamatta tilannetta?

Entä jos hississä kanssasi matkustaisi kaikista sosiaalisista vinkeistä päätellen suudelmaa pyytävän henkilön kaveriporukka – vähentäisikö se tilanteen kummallisuutta tai uhkaavuutta? Vai tulisiko hommasta ennemmin nöyryyttämiseen tai joukkoraiskaamiseen vihjaavat fiilikset? Saattaisit koettaa selvitä hämmentävästi tilanteesta karttelemalla kysymyksiin vastaamista ja yrittää liueta paikalta heti hissin ovien avauduttua. Entä jos suudelmaa kärttävä taho jatkaisi itsepintaisesti ja koettaisi vähätellä tilanteen vakavuutta – tehdä vastustelustasi huvittavaa tai säälittävää?

Jos olisit parisuhteessa, olisiko pikainen hissipussailu tuntemattoman pikaihastuksen kanssa hauska juttu, josta olisi kiva kertoa puolisolle päivällispöydässä? Entä jos olisit epävarma seksuaalisuudestasi, viehättyisit ennemmin toisen sukupuolen edustajista tai olisit kokenut negatiivisia, jopa traumaattisia asioita seksuaalisuuteen tai fyysiseen kontaktiin liittyen aikaisemmin? 

Mitä sitten vastaisitkin, suudelman pyytäjä paljastaisi kyseessä olleen vitsin, hahahha. Kiemurtelusi, suutelohalukkuutesi, alkava paniikkisi tai väistely-yrityksesi… Reaktiostasi riippumatta tilanne olisi videoitu ja siitä haluttaisiin tehdä osa mainosta. Siinäpä vasta oikein hauska juttu! 

Seksuaalinen häirintä on hulvatonta, kasuaalia, itse asiassa ihan okei; Kaikki haluavat imutella jokaisen kuuman vastaantulijan kanssa tilaisuuden tullen. Ja mikäli eivät tahdokaan, kyse on yksinomaan siitä, että he epäilevät hengityksensä haisevan pahalta – siitähän vain kiikastikin.

Sillä kukapa mies kieltäytyisi viehättävän naisen ehdotuksesta. Miehet ovat genitaaliensa ohjauksessa toimivia totaaliurpoja – kaikkihan sen tietävät. Miehet eivät voi olla seksuaalisen ahdistelun uhreja, koska he haluavat olla naisten halujen ja päähänpistojen kohteita. Ainakin jos nainen on nuori ja nätti.

Missä ja milloin vain huulet ja vasen lahje törrölleen, seksuaalisesta suuntautumisesta, luonteenlaadusta ja parisuhdestatuksesta riippumatta. Kunhan on muistanut imeskellä Mynthoninsa.

 

Annan täten tälle mainosvideolle Norppalan virallisen Ei Näin-palkinnon.

 

P.S. Vaikka videolla esiintyvistä henkilöistä osa olisikin näyttelijöitä ja muilta olisi pyydetty luvat materiaalin käyttöön jälkikäteen, ei tämänkaltaisen asetelman tulisi mielestäni olla kategorisesti hauskaa edes lavastettuna.

 

Mielensäpahoittaja otti kierrokset myös näistä:
Ehtaa seksuaalista häirintää elävästä elämästä  &  Veikkauksen ihan-muihin-palloihin keskittyvä mainosvideo

 

hyvinvointi mieli uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (19)
 1. Aiheeseen liittyen: Tässä kiinnostava kirjoitus Luokkakokous-leffasta.

   

  ”Lattialle aiemmin sammunut Niklas (Aku Hirviniemi) otetaan huoletta mukaan seksiin, vaikka tämä on koko aktin ajan tajuton.

  Seuraa ”hillittömiä” asentoja vilisevä yhdyntäkollaasi, jossa Niklaksen ruho hytkyy mukana elottomana. Punchline tulee seuraavana aamuna, kun darraisella Niklaksella ei ole mitään muistikuvaa tapahtuneesta. Asia sivuutetaan hirnahduksella. LOL.”

  1. Erinomainen kirjoitus tosiaan enkä ko. arvostelun perusteella odota elokuvalta paljoakaan, korkeintaan toivoisin että tuon tyyppisen elokuvan myötä heräisi edes keskustelua siitä, miten miehiin kohdistuvaa seksuaalista väkivaltaa vähätellään tai se sivuutetaan olemattomana monenkin eri sorttisessa mediassa, mutta erityisesti komediakentällä.

 2. pusuton tila
  19.2.2015, 07:50

  Että tällainenkin. Katsoin videota vain pienen pätkän, sillä se oli todella kuvottava ja ahdistava. Itseäni ahdistaa jo Mynthonin kamppikseen kuuluva linja-automainontakin, joka muistuttaa, että vieruskaveri on ”pussausetäisyydellä” meikäläisestä. Ja minä olen jumissa paikallani, tilanteeseen vangittuna, ainakin matkan ajan, vaikka haluaisin vain olla rauhassa.

  Myönnän, että viihteellä saatan flirttailla tuttujen kesken, mutta haluan kunnioittaa toisten rajoja, enkä lähtisi kiusaamaan kaveria, vapaata tai varattua, josta näen tai jo ennalta tiedän, ettei näillä asioilla leikittely ole ok. Varmasti on olemassa miehiä ja naisia, joista hissipussailu tms. olisi jännittävää ja ihanaa, mutta jo pelkän kaveripiirini perusteella myös ”aina valmiista” sukupuolesta löytyy ”siveyden sipuleita”, jotka haluavat pitää oman tilansa ja kokevat (seksuaalisen) painostuksen epämiellyttävänä.

  Jännä, miten tällaisesta tulee kukkahattuinen olo, vaikka tarkoituksena oli vain todeta ”ei saa kiusata” ja että toisen rajat inhottavan olon kanssa saattavat olla erilaiset kuin itsellä.

  1. Jokaisella pitäisi mielestäni olla oikeus pusuttomaan tilaan, sukupuolesta riippumatta eikä tehdä oletuksia siitä kuka haluaa tehdä mitä ja kellekin.

   Ja silti, kuten sanoit, ihan niiden perusoikeuksien puolustamisesta ja niitä kyseenalaistavista kampanjoista / asenteista yms. huomauttaessa, tulee kukkahattutäti-olo. Mistä se sitten kertoo?

   #idiotismionuusihuumori #kunkaikkipitäävoidavetääläskiksi

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *