Tahdotko sinäkin - tule mukaan Lily-kampanjaan!

 

Perjantaina se tapahtuu. Kuten mieheni eilen vielä muistutteli, jokainen ihmisarvoa ja tasa-arvoa aidosti puolustava kansanedustaja äänestää ei. Kuulostaa tyhmältä eikös kuulostakin? Äänestääkseen tasa-arvoisen avioliiton puolesta täytyy nimittäin äänestää lakivaliokunnan mietinnön hyväksymistä vastaan. Huh! Helppoa tuo politiikan seuraaminen...

Eduskunnan lakivaliokunta tulee nimittäin esitättämään eduskunnan täysistunnolle tasa-arvoisen avioliittolain hylkäämistä. Sama pienen piirin porukka on torpannut lain etenemisen aikaisemmin. (Aloitteen hylkäämistä ehdottava kanta voitti valiokunnan äänestyksessä täpärästi 9-8.) Mutta nyt, laajaa kannatusta keränneen kansalaisaloitteen, galluplukujen ja monien kansanedustajien tuen myötä tilanne voi muuttua.

Lopullinen päätösvalta tasa-arvoisen avioliittolain kohtalosta on eduskunnan täysistunnolla, joka äänestänee asiasta ensi viikon perjantaina. Vähemmistöön jääneet kansanedustajat jättivät mietintöön vastalauseen. Äänestyksessä vastakkain ovat valiokunnan mietintö ja vastalause.

“Olemme toki pettyneitä siihen, että lakivaliokunnan enemmistöllä ei ollut rohkeutta esittää eduskunnalle aloitteen hyväksymistä. On surullista huomata, että niin moni kansanedustaja haluaa pitää kiinni samaa sukupuolta olevien parien erilaisesta kohtelusta, kun samaan aikaan reilu enemmistö suomalaisista haluaisi avioliittolaista tasa-arvoisen”, Tahdon2013-kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen sanoo.

Tasa-arvoinen avioliittolaki olisi hyväksytyksi tullessaan Suomen ensimmäinen kansalaisaloitteesta alkunsa saanut laki. Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista keräsi 166 851 kannatusilmoitusta. Enemmistö suomalaisista (65 %) kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Toteutuessaan lakimuutos mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien parien avioliiton sekä antaisi mahdollisuuden hakea adoptiota pariskuntana.

Toivonkin, että kansanedustajilla on roheutta nousta puolustamaan tasa-arvoa aikana, jona sitä sorretaan räikeästi lähellä ja kaukana. Ja että puolueet antavat kansanedustajilleen aidon omantunnonvapauden äänestää! Tosin löytyy niitäkin kansanedustajia, joiden mielestä perimmäisiä oikeuksia tasa-arvoiseen kohteluun rikkovassa asiassa ollaan näpertelykysymysten äärellä. Hyvää duunia!

Tuntuisi huomattavasti paremmalta olla suomalainen, jos kaiken poliittisen urpoilun, nimityssekoilujen ja ryssittyjen ympäristöpoliittisten lausuntojen keskellä annettaisiin edes kirkas, julkinen valonsäde tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta.

Mitä mieltä Sinä olet?

Jos haluatte jakaa tasa-arvon ja ihmisoikeuksien viestiä blogissanne, yllä olevia, mitoiltaan Lily-yhteensopivia väliaikaisbannereita saa minulta vapaaseen käyttöön. Bannerin voi laittaa bloginsa bannerin tilalle perjantaihin asti. Kiitos Emmille banneri-ideasta! Käyvät toki kuvinakin bannerien sijaan, jos postaatte aiheesta. 

Blogin oman nimen saa halutessaan näkyviin tuon valkokeskustaisen bannerin tyhjälle alueelle valitsemalla asetuksista bloginsa nimen näkyviin. Sama toimii toki muidenkin bannerien osalta. Lähetän täysikokoisen tiedoston maililla tarvittaessa, mutta kuvan avaamisen uuteen välilehteen ja sen ottaminen siten talteen pitäisi riittää. (Pyynnöt ja tekninen tuki kommenttiosioissa tai ilmansinuaolenlyijya@icloud.com)

Katso myös: Tahdon 2013-kampanjaan liittyvä juttuni.

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

Mahtavaa phocahispida, mukana! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

En jostain syystä pääse kommentoimaan omana kommenttinaan, mutta mahtava idea! Tänhän voisi laittaa myös FB-profiilin taustakuvaksi, koska mulla ei ole blogia täällä Lilyssä :)

phocahispida

Totta - erinoimainen idea!

Hanna R.

Ihan mahtavaa, että Lily on tässä mukana! Kirjoitin oman bloggaukseni aiheesta sunnuntaina: Miksi kannatan Tahdon2013-aloitetta.

 

phocahispida

Tosi hyviä pointteja olit nostanut esille ja tunnistan itsekin tuon saman, että kaikkea uutisointia en ole vain jaksanut seurata, kun välillä lähtee argumentoinnin kanssa ihan mopo käsistä osalla keskustelijoista. :)

Toimitus
Toimitus

Tätä ei voi todeta tarpeeksi monta kertaa: huikean hyvä idea tuo banneri, te ihanat naiset! <3

MinEna
Kasvukäyrillä

Mukana ehdottomasti! <3 Kiitos ideoijalle ja bannerinaiselle <3

anni maaria

Tulin mukaan! Mielettömän hyvä idea :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mukana ollaan, tosi hyvä idea! :)

poukku (Ei varmistettu)

En tahdo. Surullista mihin tää maailma on menossa. Kohta varmaan koirat ja ihmisetkin saavat luvallisesti mennä naimisiin.

Looking for...

Tervetuloa lukemaan uusin tekstini, jos vaikka ymmärtäisit mistä tässä on oikeasti kyse.

phocahispida

Katsotaanpa. Otetaan esimerkkihenkilöt tähän:

 

Jenna 25v

- Ihminen

- Nainen

- Suomen kansalainen

- Täysi-ikäinen

- Oikeustoimikelpoinen

- Oikeutettu suomalaiseen sosiaaliturvaan sekä lain määrittämään suojaan, koskemattomuuteen, sanan- ja mielipiteenvapauteen jne.

- Ei saa avioitua rakastamansa ihmisen kanssa, koska tämä on nainen

 

Janne 28v

- Ihminen

- Mies

- Suomen kansalainen

- Täysi-ikäinen

- Oikeustoimikelpoinen

- Oikeutettu suomalaiseen sosiaaliturvaan sekä lain määrittämääärittämään suojaan, koskemattomuuteen, sanan- ja mielipiteen vapauteen jne

- Saa avioitua rakastamansa ihmisen kanssa, koska tämä on nainen

 

Jeppe 4v

- Koira

- Uros

- Sukukypsä

- Ei minkään valtion kansalainen

- Ei oikeustoimikelpoinen

- Oikeutettu eläinten suojelua koskevan lain eläimille määrittämään hoidon ja huolenpidon tasoon

- Ei voi avioitua rakastamansa ihmisen kanssa tämän sukupuolesta riippumatta, koska avioliiton solmiakseen tulee olla ihminen sekä oikeustoimikelpoinen henkilö

Looking for...

Aivan ihanat bannerit! Kiitos! 

heta margareta
Viinillä

Jeejee! Kiitos!

Asikaine
Asikaine

Mukana! o/ HIANO tuli!

Karuselli

Todellakin mukana.

Karuselli

Kuva pääsi jo käyttöön ja koska olen multitasking-mestari, vastasin samalla näppärästi toimitukselta tulleeseen haasteeseen. :-) Kiitti vielä hienosta kuvasta, phocahispida!

Pari sannaa

Mukana, sikahienot bannerit! 

Mimosa... (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/mimosa

Joskus sitä vaan totee, että ei hitto miten hyvä paikka tää Lily on! Hyvä norppaemo!
Harmi, etten omassa blogissa ehtinyt tätä jakaa.

MM
Maijan matkassa

Minäkin tahdon! Kiitos kuvituksesta!

Sanna Inkeri
Inkerin vikaa

On oikeasti hienoa, että Lilyssä ollaan joukolla tukemassa tasa-arvoa. Kuvituksesi pääsi käyttöön minunkin tontillani, kiitos lainasta!

http://www.lily.fi/blogit/inkerin-vikaa/tahdotko-tosiaan

 

Oi, älkää vielä ottako näitä bannereita ja kuvia pois! Täähän oli vasta yksi osa koko prosessia. Vielä tulee suuren valiokunnan käsittely ja uusi eduskunnan äänestys lakialoitteesta. Mä ainakin ajattelin pitää sinne asti näitä mun facebookissa. :)

phocahispida

Mä aattelin laittaa toisen Tahdon-bannerin vielä ennne seuraavaa äänestystä. ;D

hukka (Ei varmistettu)

Minä olen aina ollut sitä mieltä, että tässä on kyse hyvin yksinkertaisista asioista.
Koiria ja kissoja rekisteröidään. Ei parisuhteita.
Jokainen, joka toista rakastaa ja haluaa naimisiin mennä, niin tehköön.

Voivottelut siitä, että voi kauheaa lapsiraukathan joutuisivat elämään ilman äitiä tai isää, koska hehän eläisivät kahden äidin tai kahden isän kanssa!
Ensinnäkin
a) Käsittääkseni tässä maailmassa ei liene yhtäkään henkilöä, joka olisi tänne syntynyt ilman biologista äitiä ja biologista isää. Muu lienee fyysinen mahdottomuus.
b) Kuinkahan moni lapsi tällä hetkellä elää (joko täysin, tai ainakin suurimmaksi osaksi) ilman äitiä, tai isää aivan muista syistä?

Miksi tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat eivät yhtä kiihkeästi ja kokonaisvaltaisesti vastusta avioeroja ja yksinhuoltajuutta, kun kerran LASTEN PARAS on heille niiiiiiiin tärkeää?
Avioeron sattuessa lapsi-rukka kun ei elä miehen ja naisen kanssa, vaan jomman kumman luona vaihtelevin järjestelyin, esimerkiksi vuorotellen.
Entäpä yksinhuoltajat sitten, ja ne lapset joiden elämään toinen vanhemmista ei osallistu lainkaan?
Se on kuitenkin jostain syystä ihan ok ja sallittua, vaikka siinäkin lapsiraukka jää ilman jompaakumpaa vanhempaa, äitiä tai isää?

Tästä seuraa kysymys. Miten lapsia tältä kaikelta kauheudelta suojeltaisiin?
Annetaan lapsienhankintalupa vain avioliitossa oleville heteropariskunnille.
Ja lailla kielletään heiltä mahdollisuus avioeroon, ja määrätään elinikäinen velvollisuus pysyä yhdessä, että lapsella todella on AINA sekä nainen että mies läsnä elämässään.
Ongelma ratkaistu, kuka kannattaa?

. . .

Niin arvelinkin.

Kyse ei siis ole lainkaan lapsista, tai heidän parhaastaan tai eduistaan, kuten vastustajat yrittävät kovasti väittää.
Vastustamisessa on kyse siitä, että ollaan mielestään muita perustavanlaatuisesti parempia ihmisiä, mutta auttamattoman sokeita.

Eli TAHDON.
Kaikki muu on enemmän kuin tekopyhää.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.