Tahdotko sinäkin – tule mukaan Lily-kampanjaan!

tahdon2.001.png

 

tahdon1.001.png

tahdon7.001.png

Perjantaina se tapahtuu. Kuten mieheni eilen vielä muistutteli, jokainen ihmisarvoa ja tasa-arvoa aidosti puolustava kansanedustaja äänestää ei. Kuulostaa tyhmältä eikös kuulostakin? Äänestääkseen tasa-arvoisen avioliiton puolesta täytyy nimittäin äänestää lakivaliokunnan mietinnön hyväksymistä vastaan. Huh! Helppoa tuo politiikan seuraaminen…

Eduskunnan lakivaliokunta tulee nimittäin esitättämään eduskunnan täysistunnolle tasa-arvoisen avioliittolain hylkäämistä. Sama pienen piirin porukka on torpannut lain etenemisen aikaisemmin. (Aloitteen hylkäämistä ehdottava kanta voitti valiokunnan äänestyksessä täpärästi 9-8.) Mutta nyt, laajaa kannatusta keränneen kansalaisaloitteen, galluplukujen ja monien kansanedustajien tuen myötä tilanne voi muuttua.

Lopullinen päätösvalta tasa-arvoisen avioliittolain kohtalosta on eduskunnan täysistunnolla, joka äänestänee asiasta ensi viikon perjantaina. Vähemmistöön jääneet kansanedustajat jättivät mietintöön vastalauseen. Äänestyksessä vastakkain ovat valiokunnan mietintö ja vastalause.

“Olemme toki pettyneitä siihen, että lakivaliokunnan enemmistöllä ei ollut rohkeutta esittää eduskunnalle aloitteen hyväksymistä. On surullista huomata, että niin moni kansanedustaja haluaa pitää kiinni samaa sukupuolta olevien parien erilaisesta kohtelusta, kun samaan aikaan reilu enemmistö suomalaisista haluaisi avioliittolaista tasa-arvoisen”, Tahdon2013-kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen sanoo.

Tasa-arvoinen avioliittolaki olisi hyväksytyksi tullessaan Suomen ensimmäinen kansalaisaloitteesta alkunsa saanut laki. Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista keräsi 166 851 kannatusilmoitusta. Enemmistö suomalaisista (65 %) kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia. Toteutuessaan lakimuutos mahdollistaisi samaa sukupuolta olevien parien avioliiton sekä antaisi mahdollisuuden hakea adoptiota pariskuntana.

Toivonkin, että kansanedustajilla on roheutta nousta puolustamaan tasa-arvoa aikana, jona sitä sorretaan räikeästi lähellä ja kaukana. Ja että puolueet antavat kansanedustajilleen aidon omantunnonvapauden äänestää! Tosin löytyy niitäkin kansanedustajia, joiden mielestä perimmäisiä oikeuksia tasa-arvoiseen kohteluun rikkovassa asiassa ollaan näpertelykysymysten äärellä. Hyvää duunia!

Tuntuisi huomattavasti paremmalta olla suomalainen, jos kaiken poliittisen urpoilun, nimityssekoilujen ja ryssittyjen ympäristöpoliittisten lausuntojen keskellä annettaisiin edes kirkas, julkinen valonsäde tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta.

Mitä mieltä Sinä olet?

Jos haluatte jakaa tasa-arvon ja ihmisoikeuksien viestiä blogissanne, yllä olevia, mitoiltaan Lily-yhteensopivia väliaikaisbannereita saa minulta vapaaseen käyttöön. Bannerin voi laittaa bloginsa bannerin tilalle perjantaihin asti. Kiitos Emmille banneri-ideasta! Käyvät toki kuvinakin bannerien sijaan, jos postaatte aiheesta. 

Blogin oman nimen saa halutessaan näkyviin tuon valkokeskustaisen bannerin tyhjälle alueelle valitsemalla asetuksista bloginsa nimen näkyviin. Sama toimii toki muidenkin bannerien osalta. Lähetän täysikokoisen tiedoston maililla tarvittaessa, mutta kuvan avaamisen uuteen välilehteen ja sen ottaminen siten talteen pitäisi riittää. (Pyynnöt ja tekninen tuki kommenttiosioissa tai ilmansinuaolenlyijya@icloud.com)

Katso myös: Tahdon 2013-kampanjaan liittyvä juttuni.

suhteet rakkaus mieli uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (28)
 1. Minä olen aina ollut sitä mieltä, että tässä on kyse hyvin yksinkertaisista asioista.
  Koiria ja kissoja rekisteröidään. Ei parisuhteita.
  Jokainen, joka toista rakastaa ja haluaa naimisiin mennä, niin tehköön.

  Voivottelut siitä, että voi kauheaa lapsiraukathan joutuisivat elämään ilman äitiä tai isää, koska hehän eläisivät kahden äidin tai kahden isän kanssa!
  Ensinnäkin
  a) Käsittääkseni tässä maailmassa ei liene yhtäkään henkilöä, joka olisi tänne syntynyt ilman biologista äitiä ja biologista isää. Muu lienee fyysinen mahdottomuus.
  b) Kuinkahan moni lapsi tällä hetkellä elää (joko täysin, tai ainakin suurimmaksi osaksi) ilman äitiä, tai isää aivan muista syistä?

  Miksi tasa-arvoisen avioliittolain vastustajat eivät yhtä kiihkeästi ja kokonaisvaltaisesti vastusta avioeroja ja yksinhuoltajuutta, kun kerran LASTEN PARAS on heille niiiiiiiin tärkeää?
  Avioeron sattuessa lapsi-rukka kun ei elä miehen ja naisen kanssa, vaan jomman kumman luona vaihtelevin järjestelyin, esimerkiksi vuorotellen.
  Entäpä yksinhuoltajat sitten, ja ne lapset joiden elämään toinen vanhemmista ei osallistu lainkaan?
  Se on kuitenkin jostain syystä ihan ok ja sallittua, vaikka siinäkin lapsiraukka jää ilman jompaakumpaa vanhempaa, äitiä tai isää?

  Tästä seuraa kysymys. Miten lapsia tältä kaikelta kauheudelta suojeltaisiin?
  Annetaan lapsienhankintalupa vain avioliitossa oleville heteropariskunnille.
  Ja lailla kielletään heiltä mahdollisuus avioeroon, ja määrätään elinikäinen velvollisuus pysyä yhdessä, että lapsella todella on AINA sekä nainen että mies läsnä elämässään.
  Ongelma ratkaistu, kuka kannattaa?

  . . .

  Niin arvelinkin.

  Kyse ei siis ole lainkaan lapsista, tai heidän parhaastaan tai eduistaan, kuten vastustajat yrittävät kovasti väittää.
  Vastustamisessa on kyse siitä, että ollaan mielestään muita perustavanlaatuisesti parempia ihmisiä, mutta auttamattoman sokeita.

  Eli TAHDON.
  Kaikki muu on enemmän kuin tekopyhää.

 2. Oi, älkää vielä ottako näitä bannereita ja kuvia pois! Täähän oli vasta yksi osa koko prosessia. Vielä tulee suuren valiokunnan käsittely ja uusi eduskunnan äänestys lakialoitteesta. Mä ainakin ajattelin pitää sinne asti näitä mun facebookissa. 🙂

  1. Mä aattelin laittaa toisen Tahdon-bannerin vielä ennne seuraavaa äänestystä. ;D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *