into me see

Suhotra Swami (1950-2007) ylläpiti muutamien vuosien ajan blogia nimeltä In2-Mec. En ole millään tavoin vertailukelpoinen tähän nerokkaaseen henkilöön joka tunsi laajasta niin intialaista kuin länsimaistakin filosofiaa. Ajattelin kuitenkin, että samaisen blogi-nimen lainaaminen inspiroi kirjoittamaan jotain ajattelemisen arvoista.

”Into me see” viittaa siis itseoivallukseen, todellisen minän katsomiseen. Kun puhutaan todellisesta minästä, on joskus selventävää määritellä, mitä todellinen minä ei ole. Alkuun voidaan siis puhua myös tästä todellista minää peittävästä karkeasta ja hienojakoisesta kehosta, sen toiveista, iloista, suruista ja siihen liittyvistä tapahtumista. Monet eivät varsinaisesti tunne edes tätä aineellista minäänsä. 

Monesti toiset näkevät meissä asioita joita emme havaitse itse. Toiset ihmiset voivat siten olla avuksi todellisen itsen ja/tai aineellisen minämme ymmärtämisessä.

En ole vielä kovin syvällisesti ymmärtänyt todellista itseäni, mutta oivaltanut jotain siitä, etten ole tämä ulkokuori.

 

Turvallisuusrajojen ylittäminen ja laajentaminen ovat lähellä sydäntäni. Mieli luona aina suppeahkot turvallisuusrajat ympärillemme. Jos emme tee ponnisteluita ylittääksemme näitä rajoja, tonttimme tulee pysymään pienenä.

-mrd

 

Kommentit (1)
  1. Eksyin vastavierailulle. Kuulostaapa sen verran mielenkiintoiselta, että seuraamaan jään 🙂 Näitä juttuja on tullut itsekin pohdittua, joskus löytäen ahaa-elämyksiä ja toisinaan huomaten ajatustensa olevan entistä enemmän umpisolmussa.

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *