Aloita CrossFit!

Seitsemän vuotta Pilatesta, kunnes se ei enää haastanut eikä antanut sitä iloa mikä sai minut aikoinaan syttymään lajille. CrossFit oli ollut haaveissa jo muutaman vuoden, kunnes vuosi sitten uskaltauduin OnRamp-kurssille. Kuukausi lajiharjoittelua ja sitten varsinaisille tunneille. Ja se oli menoa, eikä paluuta ole nähtävillä.

Kahvakuula.jpeg

CrossFitin aloitus askarrutti minua pitkään ja saatuani kollegaltani haasteen kertoa minua innostavasta liikuntalajista ajattelin kumota muutaman myytin Crossfitistä ja kertoa pari innostavaa asiaa.

Totta vai tarua?

1. Pitää olla kovassa kunnossa lajia aloittaessa

Tarua

Vaikka CrossFit on tehokasta ja kovaa treeniä, riittää että on ihan peruskunnossa. Salilla näkee kaikenikäisiä ja kokoisia. Liikkeissä, sarjoissa ja painossa voi aina skaalata oman kunnon ja osaamisen mukaan. Ja mikä kivaa, CrossFitiä voi harrastaa kuntoiluna mutta myös kilpaurheiluna.

2. Tunneilla nostellaan vain rautaa

Tarua

CrossFitissa monet liikkeistä tehdään kehonpainolla, kahvakuulilla tai tangoilla. Lajin tavoitteena on kehittää aerobista ja anaerobista kapasiteettia, voimaa, nopeutta, nopeuskestävyyttä, lihaskestävyyttä, liikkuvuutta, kimmoisuutta, tasapainoa ja koordinaatiokykyä.

Tyypillisesti tunnilla harjoitellaan lämppärin jälkeen yhtä tai muutamaa voimaliiketta. Varsinainen treenisarja WOD koostuu voima- ja painonnostoliikeistä, johon yhdistetään vaihtelevasti soutua, pyöräilya, juoksua, burbee, naruhyppely, laatikkohyppyjä yms. Varsin kokonaisvaltaista treeniä.

Tankopaino.jpeg

3. CrossFitissä lihas kasvaa

Totta

Ja se on vain hyvä juttu. Jos kiinnostaa tietää enemmän, suosittelen lukemaan Lihastohtorin-blogista kattava analyysi. Ja ei se haittaa vaikka vaatteet kiristäisi habasta, sillä firma tarjoaa keltapunaisen vaatetuksen ja treenivaatteet joustaa 😉

4. CrossFit on kallista

Totta

Mutta kyllä se on sen arvoista. Hyvä valmennus maksaa. Et voi verrata hintaa kuntosalin hintaan, sillä CrossFitissä on ammattilaiset valmentajat ja saat henkilökohtaista opastusta. Sinusta pidetään huolta, että opit liikkeet oikein. Älä tee samaa virhettä kuin minä, että lasket kertahinnan jakamalla kuukausikortin hinnan kuukauden päivillä. Itse jaksoin käydä alussa peruskuntopohjalta vain kaksi kertaa viikossa.

5. Ei mulla ole aikaa….

Tarua

Tunti kestää vain tunnin ja aluksi et jaksa käydä kuin kaksi tai kolme kertaa viikossa. Riippuen tietysti lähtökunnosta. Mutta kunto kasvaa kohisten ja laji on tehokkuudeltaan paras kiireiselle. Oma viikkoni sisältää kolme CrossFit treeniä, yhden höntsäsäbä tunnin, kevyttä kävelyä tai lenkkiä palautuksena.

6. Selkään sattuu ja on kaikenlaista muutakin remppaa..

tekosyitä

CrossFitissä jos jossain on ammattitaitoiset valmentajat paikalla opettamassa ja valvomassa, että teet liikkeet oikein. Jos remppaa löytyy, saat ohjeet ja neuvot tehdä korjaava liike. Monesti rempan syy on tekemättömyydessä.

Tangot.jpeg

 

CrossfFtissä minua innostaa kokoanaisvaltaisuus, monipuolisuus ja se, että intervalliharjoittelussa kunto kasvaa kohisten. Nautin siitä, että tunnilla yhdistyy voima- ja painoliikeet aerobiseen osuuteen. Parasta on, että voimaliikkeet oppii tekemään varmasti oikein. Yllättävää on ollut se miten liikkuvuus on parantunut.

Pääset alkuun ilmoittautumalla kaupunkisi OnRamp-kurssille tai käy kokeilemassa easywood tunnilla. Ehkäpä laji tempaa sinut mukaan!
Meidän hoodeilla parhaimmat coachit löytyy on Hämeenlinna CrossFitstä

Mikä laji innostaa ja inspiroi sinua?

 

hyvinvointi terveys mieli liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *