Raparperiraparperiraparperi

Lilyn toimituksen palstalla vinkattiin tänään ihanasta sesonkiherkusta eli raparperista. Sitä itseään puskee esiin myös Kukkamäen piha, josta varsi jos toinenkin on jo ehtinyt viime viikkoina päätyä paistokseen. 

Olen laiskuudessani edennyt jo siihen pisteeseen, että piirakkataikinan vaivaaminen ja taputtelu vuokaan on liikaa. Vaan ei hätää, apuun saapui Kotiliesi ja Rapsakka raparperipaistos

Olen vääntänyt varmaan kolme paistosta tuolla ohjeella ja hyvää on tullut. Koska kaapissa ei ollut fariinisokeria, lorottelin raparperien päälle aivan muina naisina tummaa siirappia. Ajaa täysin saman asian, väitän ma. Neljän viljan hiutaleiden käyttö tässä yhteydessä oli aivan uusi asia, mutta toimii kuin häkä. 

Ja vaniljakastikettahan me tämän kanssa sitten vedetään. Etkä muuten osta valmista, näinhän me sovitaan? Niin naurettavan helppoa on kiehauttaa se ihan ite. 

img_9266_690x1024.jpg

                                  Kuvassa raparperivauvoja huhtikuussa.

 

P.S. Suvin raparperijogurtista inspiroituneena haudutin aamulla raparperihilloketta kreikkalaisen jogurtin kaveriksi. Maistui.

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.