Reality check

D530D8D3-B6C9-4956-B7ED-20544499466C.jpeg

Postikorttimaisten Meksikokuvien jälkeen ajattelin tarjoilla vastapainoksi arkea. Välillä kysytään, että miten meidän arki kulkee täällä. Joillain on ehkä ajatus, että täällä oleminen ja asuminen on jotenkin mielenkiintoista ja erilaista, mutta totuus on vähän (lue:todella) erilainen.  Niinpä ajattelin esitellä kuvien avustuksella ihan super tavallisen arkiviikon täällä Tilburgissa. 

Edit. huomasin vasta tämän kirjoitettuani, että Antti Holma puhui uusimmassa podcastissaan tosi osuvasti samasta aiheesta todeten, että ”arki on arkee jokapuolella”.

Maanantai: Herään kahdeksalta ja lähdetään koululle kympiltä lukemaan ennen kuin luento alkaa. Kirjoitan yhden puolen sivun  palautustehtävän ja palautan sen. International Labour Law and Globalisation- kurssin ensimmäinen luento alkaa kello 14.45 ja osoittautuu melko suosituksi, kun luentosaliin kerääntyy reilu sata ihmistä. Tunnelma luokassa on tiivis, mutta kurssi vaikuttaa ihan kiinnostavalta. Luento loppuu 16.30. Ulkona sataa vettä ja suunnataan suoraan kotiin. Vietän illan katsomalla Luottomiehen molemmat tuotantokaudet Yle Areenasta :-D. Myöhemmin vielä Facetimet Suomeen ja muutama jakso Sykettä sängyssä.

Tiistai: Herään puoli yhdeksältä, mutta selaan puhelinta sängyssä puoli kymmeneen. Keitän puuroa ja katson luvattoman monta Youtubevideota. Lähdetään yliopistolle kello 12 ja suunnataan copycenterille, koska tilaamamme kurssimateriaalit olisi pitäneet olla valmiina (ei tietenkään olleet). Transnational Labour Law-luento alkaa kello 12.45. Ihana naisproffa etenee asioissa liian nopeaan eikä mun aivot meinaa pysyä mukana. 14.30 luento loppuu, haen välipalaa ja lähden suunnistamaan pankkiin, joka on jostain helkkarin syystä siirretty pois keskustasta. Pankissa odotan vuoroani puoli tuntia huomatakseni, ettei mulla ole henkkareita mukana. Ei siinä, huomenna uusi yritys. Visiitti kotona ja Bootcamp-tunnille puolen tunnin rääkkiin. Treenin jälkeen kotiin syömään superhyvää linssikeittoa, Facetimet ja Syke pyörimään. Nukahdan kahdentoista maissa äänikirjaa kuunnellen.

40C48368-E2CF-4037-9E78-FBDFF436E6AA.jpeg

Keskiviikko: Herään puol ysiltä ja paistan banaanipannareita aamiaiseksi. Jämähdän taas koneen äärelle, kunnes on aika polkaista yliopistolle 12.45 alkavalle Organizational Change-kurssille. Tää kurssi osoittautuu vielä edellistäkin suositummaksi, rekisteröityneitä on 208(!). Luennon päätyttyä en ihmettele miksi, tää vaikuttaa super mielenkiintoiselta! Nälkäkiukkua ehkäisevä kahvi ja tonnikalapatonki naamaan ja sitten uudelle pankkireissulle. Pankkikeikka 2.0 onnistuu vihdoin mutkitta. Taas pikavisiitti kotiin ja kaatosateeseen kohti Shape ja Booty-tunteja. Kotona jään päivällisen jälkeen koneelle ihan luvattoman pitkäksi aikaa. Kympin aikaan raahaudun suihkuun ja sitten sänkyyn katsomaan kaks jaksoa Sykettä ja sitten äänikirja pyörimään. Tää päivä oli aika hyvä kopio tiistaista :-D.

Torstai: Herään taas 8.30 ja meen keittämään puuroa. Avaan Youtuben ja blogin ja syön aamupalaa/juon kahvia hyvän tovin. Yllätyskäänteenä lähden klo 11 alkavalle Barbell-tunnille, jonka jälkeen jatketaan viekä puolen tunnin Shapellä. Ollaan aivan rikki rankasta treenistä, mutta jaksetaan silti raahautua vielä kauppaan. Syön lounaaksi eilistä jämää ja ajattelen sitten katsovani yhden jakson Sykettä ja alkavani sitten lukemaan. Koko loppupäivä ja ilta meneekin koneen ääressä (lukematta sanaakaan) :-D. Illalla kokkaillaan vielä kesäkurpitsapastaa ja tonnikalasalaattia seuraavien päivien lounaiksi. Täähän oli hieno ja tehokas päivä!

FE6DD23B-ED90-437C-8673-DA20A589DB54.jpeg

Perjantai: Herään ilman herätyskelloa 7.25 ja mietin minuutin ajan, että nyt oon unohtanut jotain. Onneksi mietin vaan minuutin, koska Organzational Changen ryhmätyöilmottautumiset alkavat kello 7.30 periaatteella nopeat syövät hitaat. Saadaan haluamamme ryhmä ja jään vielä hetkeksi sänkyyn. Syön eilen illalla valmiiksi tehtyä tuorepuuroa ja katson Youtubea samalla kun meikkaan. Ennen kymmentä oon kirjastossa, jossa vierähtää viiteen saakka. Yritän lukemisen lomassa tehdä researchia graduaihetta ajatellen ja turhaudun asiasta entisestään, vaikka muutama idea syttyykin. Kirjastosta polkaistaan kauppaan ostamaan nachoja, dippejä ja suklaata ja mennään kotiin katsomaan Jake Gyllenhaalin uus elokuva Velvet Buzzaw, jolle ammattikriitikkona annan arvosanan 1,5/5. 

Näinkin mielenkiintoisesti vierähti taas yksi viikko Hollannissa. Lisähuomautuksena kuitenkin, että kevättä kohti opiskelutahti kiihtyy ja graduprojektikin alkaa jo kolkuttelemaan… Kirjastotunnit siis lisääntyvät jo tälläkin viikolla :-D.

 

xx, Janita

Kommentit (2)
  1. Hei,

    Arki on kyllä arkea kaikkialla, se on totta.
    Hollannissa sataa myöskin suhteellisen paljon, mutta kun itse opiskelin Espanjassa – niin kyllä se arki oli mukavampaa, kun aurinkoisia päiviä on vuodessa yli 300. Se antaa uudenlaista buustia. Olen tosin huomannut, että viileämmässä ilmastossa olen aikaansaavampi, kuin lämpimässä. Mutta energiavarastot ja mieliala on kuitenkin (yllättäen) korkeampi valoisissa maissa. Kiva kun raotit sun arkea!

    yst. Pinja Mitrovitch // http://www.pinaycoco.fi

    1. Moikka! Hyviä pointteja, auringosta saa kyllä ihan erilaista energiaa 🙂 Toivotaan kuitenkin, ettei keväällä iske mitään helleaaltoja, mäkään en nimittäin ole parhaimmillani jos on liian lämmin. Kiva, että arki kiinnostaa, tätä oli kiva kirjoittaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *