SPECIAL GUEST- Äiti kylässä

D59118F5-39C5-4AE1-8737-D0BC1FFE066E.jpeg

 

Sain viimeviikon torstaina äitini kylään tänne Tilburgiin. Menin äitiä vastaan Amsterdamiin, jossa vietettiin koko torstai. En oo varmaan koskaan kävellyt niin paljon, askeleita kertyi torstailta mittariin yli 30.000 ja kilometrejä yli 20 (!!). Voin kertoa, että siltä myös tuntui jaloissa päivän päätteeksi :-).

Vaikka olin jo aiemmin tänä syksynä Dameissa, oli siellä vielä paljon uutta nähtävää ja noinkin ihanassa kaupungissa kävisin mieluusti vaikka joka kuussa, haha. Tällä reissulla ehdottomaksi suosikiksi nousi Moco Museum ja siellä Banksyn näyttely. Oltaisiin haluttu käydä myös Anne Frankin talossa, mutta ainakin Googlen mukaan sinne voi joutua jonottelemaan aikamoisen tovin, joten se jäi seuraavaan kertaan.

2DD40AA8-96B1-4602-8CD6-0EE2002C5421.jpeg

Perjantai vietettiin yllättävän lämpimässä ja aurinkoisessa Tilburgissa ja lauantaina lähdettiin kohti Utrechtia. Johtui varmaan äitini läsnäolosta, ettei junaliikenteessä ollut koko viikonloppuna yhtäkään häiriötä..! Utrecht oli ihan super kaunis, eikä sitä turhaan olla kuvailtu pieneksi Amsterdamiksi. Oon kuitenkin kuullut ja luullut, että Utrecht olisi hiljaisempi ja vähä-turistisempi, joista kumpikaan ei kuitenkaan ainakaan näin lauantaina pitänyt paikkaansa. Ekaa kertaa Hollannissa olon aikana törmäsin myös suomalaisiin.

5FD1CFC3-DB1F-4EC6-8991-1D29140522B4.jpeg

Utrecht

Kierreltiin Utrechtia (ja sen rautatieaseman bränikkää ostoskeskusta) tuntitolkulla, jonka jälkeen ajateltiin tehdä vielä pikavisiitti Rotterdamiin. Rotterdamiin saavuttuamme oltiin kuitenkin niin nälkäisiä, että mentiin suoraan syömään ja valitsemassamme ruokapaikassa oli niin hidas palvelu, ettei jaksettu ruokailun jälkeen tehdä enää muuta kuin lähteä kotiin Tilburgiin.

Sunnuntaina näytin äidille meidän kampusta ja kierreltiin taas Tilburgia. Illalla tilattiin ruokaa paikallisella Woltilla, eli sanahirviö Thuisbezorgdilla (:-D) ja katottiin leffaa Netflixistä. Tänään kävin luennolla ja saatoin sitten äitini rautatieasemalle.

Kiitos seurasta äiti<3!

PS. lähtölaskenta syyslomaan oon alkanut ja tän viikon perjantaina lennän Helsinkiin!

AB9F7A46-E84D-4281-BA61-F986AC78F7C8.jpeg

Amsterdam

Last Thursday I got a special guest when my mother arrived in Tilburg. We spent the day in Amsterdam and this time my favourite was the Moco Museum and exhibition of Banksy. We also thought about visiting the Anne Frank house, but that was left until next time. We also made some personal walking records and walked over twenty kilometres during Thursday :-D.

Friday was spent in sunny and surprisingly warm Tilburg and on Saturday we travelled to Utrecht. I’ve heard Utrecht described as ”little-Amsterdam” and that definitely was a suitable definition. However, I had heard that Utrecht has fewer tourists and that was not the case at least on Saturday. On Saturday we also made a quick visit to Rotterdam but after having a dinner there we were so tired that we left straight home.

On Sunday we walked around the campus and ended the day by ordering food and watching a movie <3.

9E023A1E-0D1B-4784-BBEC-93A5EF03EA4A.jpeg

Amsterdam

 

xx, Janita

 

Kommentit (2)
  1. Äidit <3
    Ihanalta näyttää siellä!

    1. Utrecht ja Amsterdam on super kauniita <3!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *