Ensimmäinen hääpostaus – juhlapaikka!

Woop woop! Meillä on päivämäärä! Meidän hääpäivä tulee olemaan syksyllä 2023 ♥ Olen aina unelmoinut syyshäistä!

Mietimme pitkään tulevan syksyn ja syksyn -23 välillä, mutta usean syyn vuoksi päädyimme ensi vuoteen. Parilla kaasollani on tulevalle syksylle jo hääjuhlat kalenterissa, joissa he ovat myös kaasoina. Tämän lisäksi oman häämekkoni hyvin todennäköisesti hankin ulkomailta, (Suomesta en ole löytänyt yhtään mieleistä pukua) ja siinä menee tietysti x-määrä aikaa. Nämä pari designeria joista haluan aloittaa, heidän pukujaan ei tietenkään ole kulkeutunut Suomeen. Toista merkeistä löytyy Tukholmasta, toista Lontoosta ja Etelä-Euroopasta. Still White-appikin on kovassa käytössä koko ajan. Haluaisin kyllä sovittaa useaa tiettyä eri mallia, ennen kuin ostan mitään mekkoa edes käytettynä.

Mekosta takaisin asiaan, muita syitä häiden ajankohdan valinnalle on tämä perkeleen pandemia ja taloudellinen näkökulma tietysti on rennompi näin. Myöskin tuo pieni söpöläisvauva on jo taas vuoden vanhempi tuolloin, niin sekin tuntuu kivalle ajatukselle 🙂

Hääpaikkaa aloin selaamaan heti. Miljöö noin tärkeässä juhlassa on minulle ykkösjuttu – samoin Henrille. Onneksi meillä oli täysin sama ajatus, tehdasmainen rouhea tila, jossa koko juhlaväki on samassa avoimessa tilassa. No Tamperehan on täynnä ihania tehdas- ja punatiilirakennuksia, joten olin varma, että kyllä joku sopiva löytynee. No eipä löytynyt. Tai onhan niitä tarjolla, mutta max 80 henkilölle. Tämä ei riitä meille. Alustavan laskutoimenpiteen jälkeen me ollaan lähettämässä noin 120 kutsua. Toki muutoksia ehtii tulla vuoden aikana (kuten edellisessä postauksessa mainitsemani tuttu vedettin listalta juuri yli), mutta emme tietenkään silti voi varata 80 henkilön tilaa ja pitää peukkuja että 40 henkilöä ei pääse haha!

Näissä kuvissa kiteytyy tunnelma, jota haluttiin hääpaikalta. Kuvat Pinterest.

No, lähin sopivan kokoinen ”punatiilivenue” oli Vanajanlinnassa. Kaunis paikka, mutta ei ehkä meidän tyylinen…ei aivan sitä mitä halutaan. Lopulta kun iskin Googleen ”tehdasmiljöö juhlatila”, löysin tämän paikan mihin päädyimme.

Rakennuksen seinustaa koristavat Villiviinit pitäisi hohtaa punaisenaan juuri hääpäivämme tienoilla! Yllä olevat kuvat Walleniuksen Vapriikin Facebook-sivulta.

Korkeakoskella, Juupajoella sijaitseva Walleniuksen Vapriikki, entinen kenkätehdas, tarjosi kaiken mistä emme osanneet unelmoidakaan. Upea! Karu, iso tila, johon saamme mahtumaan niin ruokapöydät 120 hengelle, lounge-tilan, tanssilattian ja esiintymistilan. Upeat vanhat ikkunat, valkeat juhlavat pylväät ja tilan monikäyttöisyys sai litistettyä sijainnin tuoman miinusmerkin niin pieneksi, että totesimme tuona tärkeänä päivänä pidemmän sijainnin olevan kaiken vaivan arvoista.

Joku saattaa tunnistaakin, tämä sohva on uusimman Häät-lehden kannessa.

Vapriikin vuokra-aika on pe-su, joten koristelu ja pitkään juhliminen onnistuvat helposti ♥

Pöydät ja tuolit pöytäliinoineen tulee talon puolesta, itse aiotaan vuokrata/tuoda valoja, kukat, mattoja ja tuikkuja. Aika yksinkertaisena pidämme koristelun, mielestäni ei edellä mainittujen lisäksi muuta tarvita. Lounge-nurkkaukseen tuodaan säkkituoleja, raheja ja muutama pieni pöytä.

Nään jo silmissäni, kuinka upealle tuo tila tulee näyttämään kukkien, riippuvien valojen, kynttilöiden ja pöytäliinojen kera! Kuulemma tilan akustiikka on myös huikea. Kun kävimme paikkaa katsomassa, omistaja näytti meille kuvia paikan päällä pidetyistä häistä, ja todella kauniita kattauksia oli saatu aikaan. Tila suorastaan syttyy eloon kun se on juhlatamineissaan 🙂

Tampereelta Vapriikkiin on noin tunnin matka. Yhteiskuljetus täytynee järjestää mennen tullen, tullen jopa kahdessa erässä. Jokin huonekiintiö aiotaan johkin Tampereen hotelliin kysyä vieraita varten. Mahdollisesti samassa hotellissa pidettäisiin halukkaiden kesken yhteisillallinen häiden aattona. Saataisiin varaslähtö häähumuun ja vieraat pääsisivät näkemään toisiaan, jää se suomalaisille niin ominainen PÖNÖTYS mahdollisimman vähälle hääpäivänä 😀

Ai että, kyllä minäkin alan innostua tästä häiden suunnittelusta, vaikka aluksi mietin että kuinkahan sitä kiinnostaa nää jutut. Eniten odotan kyllä edelleen, että saadaan meidän ihanat sormukset sormiin! Ainakin viikon verran pitäisi vielä malttaa niiden valmistumista argh! Teen niistä oman postauksensa sitten. Palaan aiheeseen 🙂

Peace & Love ♥ / Nana

suhteet parisuhde tapahtumat-ja-juhlat rakkaus
Kommentit (2)
  1. Moikka, joo olen itsekin lukenut paljon huonoja arvosteluita. Kyllähän se vähän jännittää 😬 Meinattiin ottaa asia puheeksi palaverissa vielä heidän kanssaan.

    Vielä ei siis ole huonoja kokemuksia ehtinyt tulla heidän kanssaan, hitaanpuoleinen kommunikointi kylläkin.
    Varaudutaan siihenkin että homma ei suju, mutta paikkaa ei aleta vaihtamaan, se on ainoa meidän näköinen miljöö ja kyllähän ne meidän ihmiset juhlan tekee, ei surkea henkilökunta.
    Katotaan sitten jälkeen päin oonko vielä samaa mieltä 😂🙈

  2. Hei! Oon kuullut, että todella monella on tuon hääpaikan kanssa ollut isoja ongelmia. Onko teille ilmennyt vielä näitä?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *