Isoja asioita

Ensimmäinen blogipostaus, kuinka jännää. Tai no ensimmäinen tänne ja ensimmäinen blogi, jossa aion aivan avoimesti kertoa elämästäni, omalla nimellä.  Olen perustanut monia blogeja leivontablogista matkustusblogiin. Kaikki on jäänyt jossain vaiheessa, sillä tuntuu etten ole saanut aivan kaikkea irti. Tämän kanssa tuntuu ainakin nyt erilaiselta, en aio peitellä mitään ja kerron rohkeasti vähän aremmistakin asioista. Yksi niistä on meneillään oleva elämäntapamuutos. Ja laihduttaminen sen myötä. 

Olen aina arkaillut puhua ihmisille mistään painooni liittyvistä asioista. Kun aloin käymään salilla, toin sitä pikkuhiljaa keskusteluihin ja sitä kautta olen pystynyt siitä puhumaan. Vanhemmilleni en ole suoraan vieläkään sanonut siitä. Ehkä pelkään, että ’kun’ epäonnistun, niin kaikki tietää sen sit. Toisaalta ehkä puhuminen siitä on tuonut myös boostia jaksaa käydä siellä ja löytää se innostus. Ostin myös kalliin personal trainer ohjelman 10viikoksi auttamaan itseäni. 

Elämäntapamuutos. Tuntuu helpolta, mutta on oikeasti pirun vaikeaa ja tarvii sitkeyttä. Mutta pikkuhiljaa hyvä tulee, olen nyt jo itsestäni ylpeä, miten olen pystynyt jo kuukauden pysymään näin hyvin tietyissä säännöissä. Ja oppinut, että ne ’säännöt’ ovat ihan kivoja ja niiden ei tarvitse olla pakkopullaa.  Myös oma asenne vaikuittaa hurjasti. Ensimmäistä kertaa en ole ’heti kaikki mulle nyt’ fiiliksellä, vaan ymmärrän että isot asiat vie paljon aikaa. Edessä on meinaan n. 50kg pudotus, mutta takarajaa ei ole. PT viikkoja on takana nyt 4 ja 6 vielä edessä. Tän ajan tavoite on se 5kg. Ehkä kesään voisin asettaa 15kg? 

Mistä tiedän, että tällä kertaa sit onnistun? Koska en jaksa enään. En jaksa itseäni, enkä peilikuvaani. En jaksa jatkuvaa häpeää ja ahdistusta. En jaksa jatkuvaa alemmuudentunnetta ja sitä, että en jaksa tehdä mitään. Ensimmäistä kertaa käyn myös salilla ja oikeasti nautin siitä. Mulla on aivan mahtava sali ja siellä on lämmin ilmapiiri käydä reenaamassa isompikokosenkin. Myös yksi syy on ensi vuoden häät. Kun myöhemmin katson hääkuvia, en halua hävetä. Ja häämatkalla haluan olla vesipuistoissa hyvillä mielin. Tässä ovat syyni, mistä tiedän onnistuvani tällä kertaa. Uskon itseeni.

printDSC_1238.jpg

 

Kommentit (1)
  1. Tsemppiä elämäntaparemppaan ja tuleviin häihin. Itselläni menossa myös pieni elämäntaparemppa ja painonpudotus jotta raskautuminen onnistuisi helpommin. 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *