Yksinkertaisen ihanat mantelipavut
Yhdessä lempiblogeistani, Love Taza:ssa, oli taannoin ohje mantelipavuille. Useimmiten en töiden jälkeen jaksa kokata mitään hirveän monimutkaista, varsinkaan jos aion tehdä illalla jotain muutakin kuin laittaa ruokaa. Mantelipavut on hyvin helppo valmistaa ja kaikessa yksinkertaisuudessaan ne ovat todella maukkaita ja täyttäviä. Ne oikein kutsuvat syömään täyteläisen vihreällä värillään. Niistä saa myös seuraavaksi päiväksi hyvän lounaan jos niitä sattuu jäämään yli.
Mantelipapujen kanssa söimme tällä kertaa bataattimuusia, sillä olen ihan vast’ikään todella tykästynyt bataattiin. En ole lainkaan perunan ystävä, joten bataatti on todellinen taivaan lahja. Siitä voi tehdä muusia, lohkoja, ranskalaisia, laatikkoa – aika lailla kaikkea mitä perunastakin. Onhan sen englanninkielinen nimikin sweet potato. Bataattimuusia tehdään samalla tavalla kuin perunamuusiakin, kannattaa kuitenkin muistaa laittaa sekaan ihan muutama peruna jotta se saa muusimaisen koostumuksen vellimäisen sijaan.
Mitä tarvitset:
- n. 900g vihreitä papuja
- n. 150g paahdettuja ja suolattuja manteleita
Miten toimia:
- Keitä pavut. Itse käytin pakastepapuja ja toimivat oikein loistavasti.
- Pilko mantelit sopivan kokoisiksi. Ruskista ne kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen.
- Sekoita pavut ja mantelit yhteen vuoassa. Voit myös lisätä ne vuokaan järjestyksessä manteleita, puolet pavuista, manteleita, loput pavut ja päälle lisää manteleita, jolloin niistä tulee mukava seos.
Lopuksi sekoita mieleisesi kastike. Itse sekoitin vaihtelevissa mittasuhteissa oliiviöljyä, hunajaa ja dijonsinappia ripauksella suolaa sekä mustapippuria. Voilà – ripottele kastike mantelipapujen päälle ja tarjoile!