Yksinkertaisen ihanat mantelipavut

dsc_0004.jpg

Yhdessä lempiblogeistani, Love Taza:ssa, oli taannoin ohje mantelipavuille. Useimmiten en töiden jälkeen jaksa kokata mitään hirveän monimutkaista, varsinkaan jos aion tehdä illalla jotain muutakin kuin laittaa ruokaa. Mantelipavut on hyvin helppo valmistaa ja kaikessa yksinkertaisuudessaan ne ovat todella maukkaita ja täyttäviä. Ne oikein kutsuvat syömään täyteläisen vihreällä värillään. Niistä saa myös seuraavaksi päiväksi hyvän lounaan jos niitä sattuu jäämään yli.

dsc_0046.jpg

Mantelipapujen kanssa söimme tällä kertaa bataattimuusia, sillä olen ihan vast’ikään todella tykästynyt bataattiin. En ole lainkaan perunan ystävä, joten bataatti on todellinen taivaan lahja. Siitä voi tehdä muusia, lohkoja, ranskalaisia, laatikkoa – aika lailla kaikkea mitä perunastakin. Onhan sen englanninkielinen nimikin sweet potato. Bataattimuusia tehdään samalla tavalla kuin perunamuusiakin, kannattaa kuitenkin muistaa laittaa sekaan ihan muutama peruna jotta se saa muusimaisen koostumuksen vellimäisen sijaan.

dsc_0015.jpg

Mitä tarvitset:

  • n. 900g vihreitä papuja
  • n. 150g paahdettuja ja suolattuja manteleita

Miten toimia:

  1. Keitä pavut. Itse käytin pakastepapuja ja toimivat oikein loistavasti.
  2. Pilko mantelit sopivan kokoisiksi. Ruskista ne kuivalla pannulla koko ajan sekoittaen.
  3. Sekoita pavut ja mantelit yhteen vuoassa. Voit myös lisätä ne vuokaan järjestyksessä manteleita, puolet pavuista, manteleita, loput pavut ja päälle lisää manteleita, jolloin niistä tulee mukava seos.

Lopuksi sekoita mieleisesi kastike. Itse sekoitin vaihtelevissa mittasuhteissa oliiviöljyä, hunajaa ja dijonsinappia ripauksella suolaa sekä mustapippuria. Voilà – ripottele kastike mantelipapujen päälle ja tarjoile!

dsc_0065.jpg

Kommentit (3)
  1. Parmesan sopii pavuille erittäin hyvin, syön usein voin kanssa

  2. Laiskan miehen autenttinen ranskalaisversio; ota iso kattila/valurautapata, keitä pavut niukassa vedessä, kaada vesi pois, lisää kattilaan suunnaton klöntti suolattua voita (tai öljyä) + haluamaasi pähkinäsilppua, lautaselle sauce maggi(e)ta tai balsamicoa. Jotenkin voi tekee niistä liukkaammin alasmeneviä, levittyykin tasaisemmin kaikkialle kun hämmentämisvaraa on!

    1. Oi oi kuulostaa todella hyvältä! Voin kuvitella että on hyvin makoisaa kun ihan pelkilläänkin maistuvat mielestäni niin hyviltä. Täytyypä joskus kokeilla! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *