Äidin miniskagenit – oiva alkupala joulupöytään

skagen-2.jpg

Viime postauksessa kyselin lukijoiden omia jouluruokaperinteitä, kiitos paljon vastaamaan vaivautuneille! Koska joulu kolkuttelee jo ovilla, ajattelin jakaa kanssanne äidiltäni polveutuneen älyttömän maukkaan, yksinkertaisen ja nopean miniskagenien ohjeen. Blogimme nimi voisikin olla ”Maukas, nopea ja yksinkertainen”, sillä juurikin sitä lähes kaikki ohjeistamme ovat! Eino viimeistelee par’aikaa tämän vuoden viimeistä yliopistotehtävää ja aikoo loppuvuoden omistautua kokkaamiselle ja bloggaamiselle – innolla odotan mitä mahtaa tuo mies keksiä!

Äitini luona miniskageneita on tarjoiltu jouluisin alkupalana kuohuvan kera. Päätin valmistaa tänään kokeiluerän, jotten jouluna vain epäonnistu näissä. Minulla onkin iloisia uutisia – miniskageneissa ei edes voi epäonnistua! Samalla sain tilaisuuden kokeilla merileväkaviaaria (joka pakkauksen mukaan kuitenkin sisältää kalaa..?). Vaikka olin aluksi hyvinkin skeptinen, voin kaikkien iloksi todeta, että lopputulos oli sangen maistuva! En ole mitenkään mädin ystävä tai asiantuntija, joten voin hyvin tunnustaa, etten tavallisena maallikkona huomannut eroa kuin hinnassa.

skagen-3.jpg

Äidin miniskagenit kolmelle (meidän tapauksessa kahdelle)

Mitä tarvitset:

  • 6 viipaletta / 24 palaa saaristolaislimppua
  • voita
  • 150g ranskankermaa
  • 1 keskikokoinen punasipuli
  • 113g (1prk) Merenmarja mustaa merileväkaviaaria (tai mätiä/kaviaaria)

Miten toimia:

  1. Leikkaa saaristolaislimpun viipaleet neljään osaan, kuudesta viipaleesta saa sopivasti 24 palaa. Voitele limpunpalat.
  2. Pilko punasipuli mahdollisimman pieneksi ja sekoita ranskankermaan. Levitä punasipuliranskankermaseos limpunpalojen päälle.
  3. Asettele merileväkaviaaria makusi mukaan, n. puoli teelusikallista per pala. – Voilà!

skagen.jpg

Miniskageneita on helppo tehdä pienikin määrä, joten kannattaa kokeilla esimerkiksi iltapalana jos ei ole varma pitääkö skagenista vai ei. Kuka ties ne voivat päätyä sinunkin joulupöytääsi tai jopa osaksi jouluperinnettä!

Kommentit (3)
  1. Ihan kirjaimellisesti lorahti kuolaa näppikselle. Voi nam! <3

  2. Tosi jännä toi merileväkaviaari et sisältää kalaa… onko minkä merkkistä? Oliko muistaakseni Arvo Kokkosen kalatukusta saatava nimellä Cavi-art ei sisällä kalaa ollenkaan.

    1. Merenmarja oli merileväkaviaarin nimi, kuten ohjeessa mainitsin. Itsekään en löytänyt tuoteselosteesta mitään kalaan viittaavaa ainesosaa, mutta silti etiketissä luki isolla ”Sisältää kalaa”. Hieman hämmennyin itsekin…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *