Arkiherkku – munakoiso-mozzarellauunileivät

dsc_2638.jpg

Olemme Einon kanssa syöneet (omasta mielestäni) ihan liikaa liharuokia – on tullut syötyä kanaa, kalaa, nautaa ja sikaakin lähinnä jauhelihana. Luottorouvani Martha Stewartin lihattomia reseptejä selaillessani iskin silmäni munakoiso-mozzarellauunileipään. Seurustelumme alkuajoista lähtien yksi vakioillallisistamme ovat olleet tomaatti-mozzarella-basilikauunileivät, joita ei vain syystä tai toisesta ole pitkään aikaan tullut tehtyä. Itse olen aina rakastanut munakoisoa – sen maku on jokseenkin makean pyöreä ja reseptin mukaisesti leivitettynä sitä voisi kuvailla hieman pannukakkumaiseksi. Eino vierastaa edelleen munakoisoa (enkä voi käsittää miksi), mutta niin vain herkkuleivän suussa sulavan pehmeässä muodossa se ei tuottanut minkäänlaista ongelmaa.

dsc_2608.jpg

Mitä tarvitset:

  • 2 kananmunaa
  • luomuruisjauhoja
  • keskikokoinen munakoiso
  • vaalea maalaisleipä
  • 2 pakettia mozzarellaa
  • n. 3,5dl paseerattua tomaattia
  • suolaa ja mustapippuria

Miten toimia:

  1. Sekoita syvässä lautasessa kaksi kananmunaa ja ripaus suolaa ja mustapippuria. Levitä ruisjauhoja matalalle lautaselle. Leivitä, eli kasta munakoison viipaleet molemmin puolin munaseoksessa ja painele ruisjauhoissa. Asettele leivinpaperilliselle uunipellille ja paista kunnes kultaisen kypsiä, eli noin 18 minuuttia 225 asteessa.
  2. Samalla kun munakoisot paistuvat uunissa, leikkaa leipä keskeltä kahtia, asettele uudelle leivinpaperille ja sivele leivänpuolikkaat hyvin runsaasti paseeratulla tomaatilla. Ripottele hieman suolaa ja mustapippuria leipien päälle. Viipaloi mozzarellat valmiiksi ohuiksi siivuiksi.
  3. Ota munakoisot pois uunista ja asettele tomaattisten leivänviipaleiden päälle tasaisesti, lisää päällimmäiseksi mozzarellaviipaleet. Paista uunissa samassa lämpötilassa n. 7 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut kunnolla.
  4. Tarjoile uunituoreina hyvän viinin kera – Voilà!

dsc_2662.jpg

Haluamme myös toivottaa kaikille lukijoille hyvää Runebergin päivää! Toivottavasti kaikki saivat kunnon kosteita ja makoisia Runebergin torttuja syödäkseen, itse nautimme jälkiruoaksi mitä maittavimmat Nurmi & Sulosen torttuset.

Kommentit (5)
  1. Naaaam! Tiedän, mitä syön tänä iltana.

      1. Noh. Menin elokuviin ja hain sen jälkeen sushit. Raportoin kun tämä on testattu!

  2. Minäkin söin ennen melkein joka viikko mozarella-basilika leipiä, mutta multakin oli ne jotenkin unohtunut. Ja tää resepti kuulostaa aivan syötävän hyvältä (hehehe). 🙂

    1. Ne on niin näppäriä ja aivan superhyviä! Kannattaa kokeilla tätä reseptiä kanssa, ei ole ehkä ihan niin supervaivaton kuin tomaatti-mozzarella-basilikaleivät mutta ihan törkeän hyviä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *