Herkkukori – lahjaidea moneen juhlaan

kori.jpg

Oliko vaikea keksiä lahjaa isänpäivänä? Niin oli minullakin, en meinannut millään keksiä 70-vuotiaalle isoisälleni mitään kunnollista lahjaa. Ei sukkia, sillä äiti antaa niitä kuitenkin. Ei paitaa, sillä en tiedä oikeasti kokoa ja voi mennä pahasti pieleen. Alushousut: ei, ei, ei – tyttärenpoikana minulla ei ole velvollisuutta antaa alushousuja lahjaksi… Joku muki: ei, niitä löytyy kuitenkin vuosien varrelta jo liian monta. Viimeksi annoin isoäidilleni viinilaseja syntymäpäivälahjaksi. Asia, jolla harvoin voi mennä vikaan on ruoka. Jos ei voi (tai ei halua) viedä isänpäiväsankaria ulos syömään, eikä hänelle voi kokata suussasulavaa neljän ruokalajin juhla-ateriaa, kannattaa miettiä herkkukorin antamista. Jeminalta saamamme lettu starter kitin inspiroimana päädyin kokoamaan viiniä, juustoja ja keksejä starter kitin. Punaviiniä, TUC-keksejä, Tannisen pipareita, valko- ja sinihomejuustoa, omena, kiivi ja päärynä. Täydellistä!

Lahjakorissa on se hyvä puoli, että lahjan saaja voi totuttautua lahjaan omalla tahdillaan. Korin sisältöä ei tarvitse tuhota siltä istumalta, joten mahdollisesti epätoivottu sisältö voidaan halutessa jättää nautiskelematta. Lahjakori antaa myös uusia ideoita – ensi kerralla lahjan saaja osaa ehkä koota itse vastaavan lajitelman, mutta muokata sitä haluamallaan tavalla. Uusien elämysten lisäksi lahjakori tarjoaa uusia ideoita. Jos korin sisältämät tuotteet ovat päivänsankarille täysin vieraita, voi mukaan kirjoittaa onnittelukortin, jossa selvennetään niiden tarkoitusta ja käyttötapaa.

kori-2.jpg

Itselläni herkkukori ei ihan onnistunutkaan suunnitellusti. Lähtiessämme kauhealla kiireellä isovanhemmilleni unohdin kummatkin juustot jääkaappiin. Tuntui aika hölmöltä antaa isoisälle juustokori ilman juustoa, onneksi isoisäni ei pannut pahakseen. Ensi kerralla kun päädyn antamaan lahjakorin, pidän parempaa huolta siitä, että kaikki lahjan osat tulevat oikeasti annettua. Valitettavasti isovanhemmistani ei lahjani myötä kuoriudu pseudopariisilaisia viininlipittäjiä. Usein kuvittelen heidät patonki kainalossa, baskerit päässä, lauleskelemassa Aux Champs Elyséesiä juustonmurusia viiksikarvoissa ja rinnuksilla. Voisin luopua kokonaan seuraavista syntymäpäivälahjoistani jos sen vain näkisin. Luultavasti joudun kuitenkin tyytymään pelkkään kuvitteluun.

Isänpäivä meni jo, mutta tänä vuonna on edessä vielä monia nimi- ja syntymäpäiviä, eikä pidä unohtaa joulua. Jos koet lahjan saajalla olevan jo kaikkea muuta, pidä lahjakori mielessä. Sen ei tarvitse sisältää viiniä, juustoja ja keksejä. Muita hyviä ideoita herkkukorin teemoiksi ovat esimerkiksi valkosuklaafondue, hedelmäsalaatti tai juurikin letut. Myös erilaiset glögi-, viini- tai pähkinälajitelmat ovat mitä oivallisimpia juurikin tähän aikaan vuodesta. Vain oma mielikuvitus on rajana kun on lahjakoreista kyse. Aloittelevalle leipurille voi antaa vaikka pursotin ja tylla-setin, rentoutusta kaipaavalle puolisolle tuoksukynttilöitä ja hierontaöljyä ja käsitöitä harrastavalle äidille korillisen lankoja ja puikkoja – niistä voi ehkä hyötyä joskus itsekin.

Kommentit (1)
  1. Ihan totta! Sinulla on ehkä vähän enemmän kokemusta lahjoista ja lahjakoreista! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *