Jätä meillekin! – Pastakestit kaveriporukalla

lohipasta-5.jpg

Boom Kah! Huomenna on perjantai! Viikonloppuna on hyvä tilaisuus kerätä kaveriporukka saman pöydän ääreen.

Ei haittaa, vaikka ruokailuryhmä olisi vähän pieni ja tuolit loppuisivat kesken: tuolien väliin voi hyvin ahtaa parvekejakkaroita. Vakavaa ei ole sekään, jos ruokailuryhmä puuttuu vaikka kokonaan ja istutaan lattialla.

Lyhyellä varoitusajalla on kokemukseni perusteella parasta tapa järjestää tapaamisia: viikkokausien etukäteisjärjestelyllä loppujen lopuksi kukaan ei kuitenkaan pääse kenenkään kanssa samaan aikaan. ”Tulkaa huomenna/tunnin päästä, jos pääsette” toimii.

Hyvässä seurassa on tietysti kiva myös syödä. Toisaalta on vähän ikävää, jos koko ilta menee keittiöön ahtautuneena. Siispä kannattaa turvautua johonkin helppoon ja nopeaan. Meidän keittiössämme syntyi taannoiseen illanviettoon kylmäsavulohipastaa. Erityistä fiilistä ruokaan saatiin käyttämällä tuorepastaa: ero tavalliseen on pieni, mutta ero kuitenkin löytyy. Se pieni hienostunut ero tuo mukavasti juhlatunnelmaa. Onhan tuore aina tuoretta.

Reseptikin on helppo.

Tarvitset:

Syöjämäärän mukaan :

  • tuorepastaa
  • kylmäsavulohta

rucolaa

mustapippuria

parmesaania

sipuli

Toimi näin:

Keitä tuorepasta ohjeen mukaan. Pilko ja kuullota sipuli. Pilko kylmäsavulohifileet. Huuhtele rucola. Pastan kypsyttyä kaada vesi pois. Mahdollisuuksien mukaan on hyvä kaataa pasta suurempaan astiaan muiden ainesosien sekoittamista varten, mutta hätätilanteessa voit lisätä ja sekoittaa lohen, rucolan, sipulin ja mustapippurin myös kattilassa. Parmesaania voi ja kannattaa lisätä vasta lautaselle.

Valmistusaika about 10 minuuttia, ei siis vie kauaa vieraiden kanssa seurustelulta ja viinin siemailulta. Pasta on myös helppoa syödä pelkällä haarukalla, vältyt siis ahtaassa pöydässä tyrkkimästä pahasti kyynärpäillä!

lohipasta.jpg

Ruokablogin kannalta tällainen ruokaa ja kavereita-illanvietto ei muuten ole paras mahdollinen. Dialogi ennen syömistä oli suunnilleen seuraavanlainen:

– Ei saa koskea vielä annoksiin, eka otetaan annoskuvat!

– Äkkii nyt, mä tulin tänne syömään enkä tekemään blogia…

– Voitko siirtää vähän lasia ja kukkamaljakkoa?

– Otan nyt täältä kauempaa yleiskuvat vielä, hetki enää!

– Äkkii sit!

– No niin, nyt viel pari kuvaa ni sit on hyvä!

– Mä alan ainaki nyt syödä, ihan sama!

– Sun kokislasi ei muuten sovi näihin kuviin yhtään.

– Hei ei vielä, mä haluun kans kuvan!

– Mä syön jo.

– Mä otan kans hei vielä Instagram-kuvan!

Lopulta päästiin kuitenkin onnellisesti syömään. Syödessä keskusteltiin tietenkin blogeista, bloggareista ja imitoitiin hirveimpiä nähtyjä videopostauksia.

lohipasta-6.jpg

Kommentit (4)
  1. Luen tätä postausta nälkäsenä junassa ja odottelen pikaista uusintaa 🙂

    1. <3 Odotan myös seuraavaa kertaa

  2. Tehtiin just eilen poikaystävän kanssa (tai okei se teki) lohtipastaa ja lopuksi halusin lisätä parmesania. Tää italiaano facepalmasi ja sanoi, että kala ja juusto on ehdoton no no italialaisessa ruuassa(tonnikala ja mozzarella on kai poikkeus). Ihan uus juttu mulle, mutta hyvältä se parmesaani siinä pastassa maistui..

    1. Jännää, tää on mulle ihan uusi juttu! Itse aion kyllä jatkossakin silti läträtä parmesania, oli pastassa kalaa tai ei…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *