Kesälöytöjä kauppatorilta

torilla-1.jpg

En osaa muista kaupungeista sanoa, mutta meillä Turussa on aivan mahtavan hyvä kauppatori. Torilta saa oikeasti melkein kaiken tarvittavan, ja aika usein tulee tehtyä uskomattomia löytöjä.

Suhteeni toriin on sangen tuore, sillä en oikeastaan ennen viime viikkoa ole rohjennut asioida torilla. Viime vuonna haaveilin tepastelevani Turun kauppatorilla uudet puukengät jalassa, torimyyjille rupatellen ja auringonpaisteessa naureskellen. Noh, kengät jäivät viime vuonna saamatta ja käynnit torilla pystyi laskemaan ilman sormia. Tänä vuonna tarina on tullut ainakin osittain todeksi, sillä kyseiset puukengät vihdoin saatuani olen eksynyt ne jalassa torille aina tilaisuuden tullen.

Helleviikolle osuneen lomaviikkoni aikana kävimme joka päivä ostamassa kaikki kasvikset torilta. Heti ensi kerrasta lähtien suosikkikojuni on ollut Sorri – myyjät ovat olleet joka kerta ihanan valoisia ja mukavia, kasvikset uskomattoman maukkaita ja niiden hintakin on kohdillaan. Sorrin kojulla käydessäni olen huomannut toistavani aina samaa kaavaa – otan aina nipun retiisejä, hauskalta näyttävän ja kuulostavan salaatin (mm. Mörkö ja Inkkari ovat olleet suosikkejani!) ja jotain muuta hyödylliseksi kokemaani. Yritän joka kerta kokeilla jotain uutta, mutta retiisejä on saatava joka kerta!

torille-1_0.jpg

Torilta voi ostaa kaikenlaista – omien havaintojeni mukaan kasviksia, kalaa, jauhoja, leipää, kukkia, eikä lista varmaan oikeasti lopu noin lyhyeen! Omat kokemukseni torilla käymisestä ovat niin harvassa, etten ole nähnyt siitä kuin vasta murto-osan. Isoäitini on vuosikymmenien kokemusten myötä oikein haka käymään torilla, aion tänä kesänä pyytää häneltä syväluotaavan oppitunnin torishoppailuun. Alan olla itsekin jo aika hyvä tekemään löytöjä, eilen nappasin sattumalta mukaani kolme parsanippua eurolla -pussin. Kyseisistä parsoista syntyi hetki sitten kauteen sopivaa parsakeittoa, jonka resepti seuraa parin päivän päästä perässä!

Kuvissa näkyvän, eilisen ruoan tähteistä tehdyn siikaa salaattipedillä-lounaamme ja aiemmin viikolla syömämme varhaisperunat ja parsaa ainekset on ostettu Turun kauppatorilta (balsamikoa ja voita lukuunottamatta). Käy sinäkin tutustumassa kaupunkisi torin tarjontaan, saatat yllättyä!

Kommentit (8)
 1. Sorri on myös mun suosikkikojuni. Miten valtavia salaatteja, miten maukkaita vihanneksia, miten hyvä palvelu, miten kustuva esillepano! Viime kesänä asuin ihan kauppatorin lähellä, joten torilla tuli pyörähdettyä monta kertaa viikossa. Nyt olen kauempana ja minulla on oma kasvimaa. Pitäisi silti käydä ja tehdä edes yksi kunnon toriretki, ja ostaa kaikkea, mitä en kasvata tai saa kasvamaan 😉

  1. Juurikin näin! Mekin asutaan sen verran lähellä että voi vaivatta käydä torilla, harmi ettet enää itse asu keskustassa. Mutta ei taida omassa kasvimaassa olla valittamista… 🙂

 2. Sattumalta eksyin blogiinne ja heti onkin pakko kysyä: mitä ihmettä retiiseillä voi tehdä?:) ne ovat aina jääneet kauppaan (ja Turun torille..), koska en oikein tiedä mitä niillä tekisin. Retiisipostaus?

  Ja hei kaunei kuvei teillä, taidan tulla toistekin 🙂

  1. Retiisi on ihana lisä salaatteihin tai sitten niitä voi vaikka napostella ihan sellaisenaan! Kiitos ehdotuksesta, retiiseistä voisi kesän aikana tehdä postauksen.

   Ja kiitos paljon, tervetuloa jatkossakin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *