Lammasvinkkejä pääsiäiseen

paasiaiskuva.jpg

Moikkamoi, rakkaat ruuan ystävät!

Pääsiäinen on aivan juurikin nyt ja se tarkoittaa yleisesti ottaen tilaisuutta syödä. Pitkäperjantaina on kulttuurin mukaisesti tietenkin soveliasta nääntyä ja himmailla syömisen kanssa, mutta kunhan pitkäperjantai on eletty kuivasti, voi loppupääsiäisestä jopa nauttia.

Perinteinen pääsiäisen herkku on lammas. Mikäli lammaspaisti on syystä tai toisesta hankkimatta, voi ja kannattaa kokeilla näitä blogissamme jo aikaisemmin julkaistuja lammasherkkuja.

Alkuvuodesta jännitettiin uutta, avokadopastaa seuraavaa hittiruokaa. Karitsaloota oli vahva ehdokas, mutta ei ehkä aivan yltänyt kuitenkaan avokadopastan tasolle. Pienillä nikseillä ja sovelluksilla siitä tulee varmasti mielenkiintoinen ja toimiva ruoka, jonka voisi kuvitella suureksi herkuksi ainakin lapsiperheissä. Postauksemme karitsalootasta löytyy täältä.

Jos karitsaloota ei nappaa, voi uudistaa pääsiäisperinteitä pyöräyttämällä kreikkalais-helsinkiläisiä lihapullia, jotka myös Jonna Tervomaa-lihapullina tunnetaan. Jaloviina, lampaan jauheliha, fetajuusto ja oliivit sopivat erinomaisesti yhteen! Perinteisen paistin lisäksi suunnitelmissa on jonain pääsiäisen päivänä pyöräyttää myös näitä, sillä pakastimesta löytyy kuin löytyykin oiva kimpale lampaan jauhelihaa. Lihapullia tekee näppärästi suuremmankin määrän ja niitä voi tehdä vaikka etukäteenkin.

 

Söittepä sitten mitä hyvänsä, niin joka tapauksessa haluan toivottaa teille ihanaa ja keväistä pääsiäistä!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *