Näin lisäät kilokaupalla hedelmiä ruokavalioosi

suklaafondue-2.jpg

Hedelmien ja muun terveellisen tärkeyttä tuskin kukaan lähtee kiistämään. Itsekin tiedostan hedelmien tärkeyden ja ihan aidosti jopa pidän hedelmistä. Jotenkin niiden syöminen aina unohtuu: on paljon helpompi ostaa iltanaposteltavaksi jotain muuta herkkua, esimerkiksi sipsiä. Otto sen sijaan on varsin taitava sekä ostamaan että syömään hedelmiä. Itsekin satunnaisesti saatan banaanin tai kaksi napostella, mutta kokonaiskulutus on ollut varsin pientä.

Apu ongelmaan kuitenkin löytyi yllättäen taannoiselta sunnuntaibrunssilta, jonne kokoonnuimme suurella joukolla. Yksi brunssivieras toi paikalle kassillisen hedelmiä, brunssin emännällä sen sijaan sattui olemaan suuresta leipomisprojektista ylijäänyttä valkosuklaata. Viisas emäntämme keksi, että suklaasta syntyy suklaafondue, johon hedelmiä voi näppärästi dippailla.

Näin myös tehtiin: sanomattakin on selvää, että vajaa kilo suklaata katosi hetkessä. Sen lisäksi katosi kuitenkin myös kassillinen hedelmiä.

Suklaafondue onkin brunssin myötä jäänyt tärkeäksi osaksi elämäämme: viime viikonloppuna järjestimme lauantai-illan iloksi extempore-fondueillan, jossa niinikään tuhosimme suklaakeon lisäksi huomattavan määrän hedelmiä. Sunnuntai-iltana jatkoimme fondue-iltaa ylijäämäsuklailla ja hedelmillä katsoessamme Blondin kosto kakkosta. Todellinen miesten ilta, siis.

suklaafondue-5.jpg

Parhaiten fondueen soveltuu joko maito- tai valkosuklaa. Tumma suklaa on sulatettunakin melko tuhtia, joten sekaan kannattaa lisätä kermaa. Valko- ja maitosuklaa sen sijaan ovat mielestäni oivallisia jo ilman kermaakin.

Hedelmiksi sopivat oikeastaan mitkä vain: oma ehdoton suosikkini on mandariini. Myös persikat ja banaanit toimivat mainiosti. Klassisia mansikoita unohtamatta.

Tarvitset:

200-600 grammaa vapaavalintaista suklaata

(tummaa suklaata käytettäessä kermaa)

Kassillisen erilaisia hedelmiä

Tee näin:

Kuori ja pilko hedelmät. Asettele kauniisti tarjoiluastiaan. Sulata suklaa vesihauteessa. Tummaa suklaata käyttäessäsi lisää joukkoon myös kermaa. Varo polttamasta sormiasi. Allekirjoittanut poltti sormensa patakintaillakin, ole siis erityisen varovainen. Dippaile hedelmiä suklaaseen ja vuodata herkun äärellä yksinäinen onnen kyynel. Niin hyvää.

Jotkut soraäänet saattavat nyt ajatella, että ei ole terveellistä, kamalasti suklaata, pois tuollaiset. Mut hei c’mon beibsut: saman määrän suklaata voi vahingossa syödä ihan ilman hedelmiäkin iltanaposteluna. Hedelmät siis messiin!

suklaafondue.jpg

Kommentit (3)
  1. Mitä tämmöisen kanssa kuuluu juoda? Ostin huomisille kekkereille hätäpäissäni seljankukkamehua, mutta mitenkä toiminee… Ajattelin sen olevan raikasta ja hiukan sitruksista ja siksi sopivaa tymäkänpuoleisen suklaaöveröinnin vastapainoksi. Teil mittä ireoi ois? Joku kuiva viininpuoli ois voinu olla hyvä myös, mutta tällä kertaa sellainen ei syystä tai toisesta innosta. 😛

  2. Oi nam, mandariinia pitääkin kokeilla!

    Jos tykkää kahvin mausta, suosittelen seuraavaa fondyytä:

    2:lle

    100g valkosuklaata
    1 dl kuohukermaa
    2 rkl cappuccinojauhetta

    Oon dippaillu tohon about kaikkee, kuten mangoo, omenaa, päärynää, hunajamelonia, pensasmustikoita ja vaahtokarkkeja (ei hedelmä).

    PS. Fonduepatoja saa esim. Huuto.netistä halvalla, erittäin tarpeellinen ollu mun keittiössä.

    1. Eino ei ainakaan tykkää kahvista, tosin itse pidän kovastikin sen mausta! Voisi siis joskus kokeilla, kiitos vinkistä 🙂 Katsoin että ihan Stockaltakin saa jo kahdellakympillä fonduepatoja, sellainen olisi aikas kätevä jos sille olisi yhtään tilaa missään…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *