Maailman paras kesäpasta – Pasta Verde
Kesä on kukkeimmillaan ja se tarkoittaa sitä, että alkukesän hiirenkorvainen vihreys on muuttumaisillaan loppukesän tukahduttavaan tummanvihreään. Juuri siksi nyt onkin mitä oivallisin aika nauttia kaikesta vehreästä, mitä luonto meille suo: suosikkini luonnonantimista ovat torien, hevi-osastojen ja kauppahallien tarjoamat yrttiruukut, jotka pelastavat silloin, kun omat basilikat kaatuvat parvekkeella auringon edessä kuin aidat hevosten nai… nauttiessa kesästä.
Kaikki ruokablogeja seuraavat ovat tietenkin jo kuulleet ja syöneet voi-salvia-pastaa, eli en siis johdattele teitä sen äärelle. Oma reseptini on nimittäin todennäköisesti paljon parempi. Se yhdistää nerokkaalla tavalla kaiken kesässä parhaan: yrtit, herneet ja pastan. Pasta nyt on tietysti hyvää kaikkina muinakin vuoden aikoina, mutta tällaisen tuoreista raaka-aineista sisältönsä saavan pastan lasken luonnollisesti parhaiden kesäjuttujen joukkoon.
Tämä resepti ei ole yrttien suhteen niin justiinsa: voit käyttää ihan mitä haluat. Itse suunnittelin jopa käyttäväni useampia yrttejä, mutta kaupassa mieleni pimensi totaalinen blackout, enkä keksinyt mitään muuta vihreää kuin herneenversot. Herneenversot! Nuo lystikkäät pikkupaskiaiset, jotka takertuvat toisiinsa ja jotka toimitetaan yksittäistyhjiöpakattuina verso kerrallaan ABC-”ravintoloiden” ”keittiöihin”, joissa ne ”lehtipihvien” päälle asetellaan. Herneenverso saattaa siis olla hitusen passé, mutta ei välitetä siitä! Tuore yrtti se on herneenversokin!
Koska tässä reseptissä on kaikenlaista vihreää sekä pastaa, on se luontevaa nimetä Pasta verdeksi. Vihreää pastaa siis, olkaa hyvät!
Tarvitset:
(2 annosta)
n. 2 dl saksanpähkinöitä
1 ruukullinen herneenversoja (tai mitä yrttejä nyt sattuu pihalla/keittiössä/kaupassa kasvamaan, sinä päätät)
200g herneitä
Parmesania
n. 50 grammaa voita
Oliiviöljyä
1 sitruunan mehut
Suolaa
Mustapippuria
Vatsan vetoisuuden mukaan spagettia (överit rules)
Tee tämmöttis:
Kuori herneet paloistaan. On myös mahdollista, että olet mukavuudenhaluinen hunsvotti ja käytät pakasteherneitä. Tällöin herneet kannattaa sulattaa vaikka mikrossa. Laita spagetin keitinvesi kiehumaan ja keitä pasta ohjeen mukaan. Pilko saksanpähkinät sopivan kokoisiksi: annoskuvat antavat osviittaa. Sulata voi, sekoita voihin öljy sekä sitruunan mehu.
Spagetin kypsyttyä kaada vesi pois kattilasta. Kaada spagetti suureen kulhoon/tarjoiluastiaan, sekoita joukkoon herneet, herneenversot, saksanpähkinät sekä sitruunavoi. Rouskuta joukkoon mustapippuria myllystä sekä suolaa. Viimeistele raastamalla parmesania päälle. REILUSTI, ettei jää liian terveellinen tuntuma viherpastaan.