Tein sulle margaritan mansikoista vain

DSC_5502.jpg

Tein sulle kesäviinin mansikoista vain, lauloi Anna Hanski, mutta mepä tehtiin mansikoista mitä herkullisimpia margaritoja!

Mansikkaiset juomat ovat olleet sydäntäni lähellä aina. Jo varhaisilta lapsuusvuosiltani muistan itävaltalaisen vuoristoravintolan, josta pikku-Einolle tilattiin mansikkamaitoa. Matka gondolihissillä ylemmäs vuorille, uuvuttava vaeltelu vuoristossa, siellä laiduntavien lehmien väistely, viheltelevien murmelien väijyminen, vuoristoravintolan aitaus, joka estää lehmien asioinnin ravintolassa, tuulessa heiluva GB Glacen jäätelömainos, värikkäät kaljamainospäivänvarjot ja radiosta jumputtava eurodisco. Tai sitten ei mitään näistä, en ole ihan varma. Oikeasti muistan vain auringon ja mansikkamaidon.

DSC_5530.jpg

Mansikka maistui myös myöhäisemmillä nuoruusvuosilla: legendaarisen Someron Hämeenportin mansikkamargarita oli baari-iltojen kruunaamaton hallitsija. Niitä tulikin jokunen nuoruusaikojen kunniaksi kumottua. Myöhemmin ystävättäreni kanssa nautimme eräässä turkulaisessa ravitsemusliikkeessä muutamia kannullisia mansikkamargaritaa. Olimme vakuuttuneita siitä, että kannuissa ei ole alkoholia ollenkaan, tai jos onkin, niin vain nimeksi. Edelleen vähän katkerana mietin, että miksi alkoholi kihahti nuppiin juuri sillä hetkellä, kun esitin epäilykseni juoman prosenteista henkilökunnalle.

Vaan jo riittää mansikoiden muistelu, nyt siirrytään nykyhetkeen ja uusiin kuvioihin! Joihin toki niihinkin kuuluu mansikkainen herkkujuoma, siitä siis verrattain pitkä johdanto aiheeseen. Eilen nimittäin virkistimme helteen kuivattamia sielujamme lasillisilla mansikkamargaritaa. Monet internetin drinkkihojeet neuvovat hankkimaan juomasekoituksiin toinen toistaan äveriäämmille ihmisille suunnattuja luksus-alkoholeja, mutta mepä ammensimme drinkkeihimme Alkon ns. ”teinilimu”-osastolta. Tequilan lisäksi drinkkiin sekoitettiin De Kuyper Sour Rhubarbia, raparperiaromista likööriä, joka ajoi asiansa varsin mallikkaasti. Tietenkin juomaan voi ja ehkä kannattaakin käyttää mahdollisuuksien mukaan hivenen ylellisempiä ainesosia, mutta kesällä ei jaksa olla niin justiinsa, kuten ehkä reseptistäkin huomaatte.

Mikäli ikä, makumieltymykset tai geeniperimä ei suosi alkoholin nauttimista, voit mainiosti kokeilla myös mansikkamaitoa. Käytä kohtuullisesti, drink responsibly.

dsc_5521.jpg

Tarvitset:

(1 annos)

n. 1 kourallinen tuoreita mansikoita

n. 5 jääpalaa / jäämurskaa

n. 3cl tequilaa

n. 4cl De Kuyper Sour Rhubarbia / muuta likööriä

Reilu ruiskaus limemehua (siis oikeasti reilusti!)

Toimi näin:

Kippaa blenderiin jääpalat. Pyöräytä jääpalat murskaksi. Lisää joukkoon tequila, likööri, limemehu sekä mansikat. Limemehua voi toki käyttää oman makunsa mukaan, mutta suht reilu annostus on hyvä. Helpointa lienee käyttää mehutiivistettä, jolloin ei tarvitse esimerkiksi skitsoilla kaupassa limen määrän kanssa. Surauta mansikat tasaiseksi ja maistele ja säädä, kunnes toimii. Kaada lasiin, koristele limesiivulla (paitsi jos ostit limemehun pullossa) ja nauti.

dsc_5530.jpg

Kommentit (4)
  1. Mistä noita suloisia pillejä saa? Niitä vilisee jokaisessa blogissa, mäki haluun.

    1. Meidän pillit on ostettu joskus aikoja sitten Tigeristä, en siis osaa sanoa onko niitä siellä enää… Myös jostain lifestyle-hipster-(netti)kaupoista tietojeni mukaan löytyy!

  2. No huh miten herkun näköistä!

    Meille kyllä kelpais, että tekisitte meille margaritan mansikoista vain vaikka joka päivä.

    <3

    1. No, mansikat ja tequilat vaan valmiiksi niin tullaan tekemään!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *