Vegaani vuonankaali-papu-bataattikorma
Yhteistyössä Makoisa
Olen jo kauan halunnut kokeilla yleisesti näyttelijänä tunnetun Gwyneth Paltrown ja hänen goop lifestyle-sivustonsa reseptejä. Paltrown viimeisin keittokirja ”It’s all good” aiheutti ilmestyessään paljon melua monestakin syystä – monet juorulehdet esimerkiksi raportoivat reseptien ainesosien voivan maksaa jopa 80 dollaria aterialta. Toinen, paljon suurempaa huomiota herättänyt uutisointi luonnehti Paltrowta sydämettömäksi äidiksi joka kieltää omassa terveyshulluttelussaan lapsiltaan sokerin, hiilihydraatit ja käytännössä kaiken ”nautinnollisen ruoan.” Totta tai tarua, Paltrow on saanut viimeisen kahden vuoden aikana enemmän lokaa niskaan kuin koskaan aiemmin – omasta mielestäni ihan suotta.
It’s all goodia en ole onnistunut löytämään mistään kirjakaupasta, joten jouduin turvautumaan goop’in reseptivalikoimaan. Heti ensisilmäyksellä huomaa, että suuri osa resepteistä sisältää Paltrown rakastamaa lehtikaalia. Lehtikaali on (ainakin täällä Turussa) todella harvinainen näky, kerran olen onnistunut sitä löytämään ihan S-marketista. Itsekin lehtikaalista pitävänä otan hyvin mielelläni vastaan vinkkejä, havaintoja, ihan mitä vain liittyen lehtikaalin saatavuuteen Turussa. Koska en tälläkään kertaa saanut käsiini lehtikaalia, päätin korvata sen huomattavasti helpommin löydettävällä vuonankaalilla, joka ajoi samaa asiaa vallan mainiosti. Tuloksena oli pehmeä ja omaan makuuni sopiva miedon mausteinen vuonankaali-valkopapu-bataattikorma keitetyn riisin kanssa tarjoiltuna. Resepti sattuu myös olemaan vegaani, olkaa hyvät!
Mitä tarvitset:
- oliiviöljyä
- 1 keskikoinen sipuli
- n. 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 4 pieneksi pilkottua valkosipulin kynttä
- 1 iso bataatti
- 1,5 rkl curry-jauhetta
- 1 purkki (muistaakseni 375g) paseerattua tomaattia
- 1 purkki (n. 4 dl) kevyttä kookosmaitoa
- 100g (rasiallinen) vuonankaalia
- n. 400g suuria valkoisia papuja
- lisukkeeksi keitettyä riisiä
Miten toimia:
- Paista isossa kattilassa pilkottuja sipuleita oliiviöljyssä keskikovalla lämmöllä n. 5 minuuttia, sekoita usein etteivät sipulit pala. Lisää raastettu inkivääri ja pilkottu valkosipuli, paista noin minuutti koko ajan sekoittaen.
- Lisää pieniksi kuutioiksi pilkottu bataatti ja paseerattu tomaatti. Mausta curry-jauheella. Paista n. 10 minuuttia koko ajan sekoitellen kunnes bataatti alkaa pehmetä.
- Lisää kookosmaito, vuonankaali ja valkoiset pavut. Anna hautua keskilämmöllä 20 minuuttia kannella peitettynä, välillä sekoittaen kunnes bataatti on täysin kypsää ja pehmeää.
- Tarjoile keitetyn riisin ja roseeviinin kanssa ja nauti – Voilà!
Tämän(kin) reseptin löydät myös Makoisa:sta, josta kaikki meidän reseptimme löytää nopeasti profiilisivultamme. Aloin juuri itse kuolaamaan taannoisia munakoiso-mozzarellaleipiämme, joiden olemassaolon olin jo melkein unohtanut! Voit myös näppärästi tallentaa tämän reseptin omaan Makoisa-reseptikirjaasi klikkaamalla alla olevaa linkkiä: