Torstai-illan tonpurilaiset
Ennakoin eilen Einon tulevaa krapulaa ja päätin valmistaa tänään illalliseksi hieman japanilaistyylisiä tonpurilaisia. Kun on jo edellisenä iltana juonut miestä väkevämpää, ei tee hyvää syödä seuraavan päivän tuskissaan mitään miestä raskaampaa. Naudanlihasta tehdyt supermättöburgerit eivät siis tulleet kuuloonkaan. Kevyet, raikkaat ja kuitupitoiset tonpurilaiset maistuivat petipotilaalle odotettua paremmin, eikä lautaselle jäänyt muruakaan. Samalla sain loistavan tilaisuuden kokeilla mizunaa ja ujuttaa ateriaamme rakastamaani tuoretta inkivääriä, josta saa muuten myös mahtavaa teetä! Oishii!
Mitä tarvitset:
- 400g tonnikalaa vedessä
- 1 valkosipulin kynsi
- loraus oliiviöljyä
- kourallinen tuoretta basilikaa
- peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä (tai maun mukaan vähemmän/enemmän)
- suolaa ja mustapippuria
- (1 tai 2 kananmunaa)
- mizunaa
- majoneesia
- ruisleipää (Reissumies on mitä oivallisin)
Miten toimia:
- Sekoita syvässä astiassa tonnikala, oliiviöljy, suola, mustapippuri ja hyvin pieneksi pilkotut valkosipuli, basilika ja inkivääri. Jos haluat pihvin pysyvän koossa, kannattaa lisätä kananmuna tai kaksi. Meidän pihveissä sitä ei ollut, eivätkä kyllä pysyneet koossa, mikä ei itseäni tässä tapauksessa häirinnyt.
- Taputtele seos pihveiksi ja paista pannulla kunnes pihvit ovat ruskistuneet.
- Paahda ruisleivät ja huuhtele mizuna.
- Kokoa tonpurilaiset haluamallasi tavalla, älä unohda majoneesia! Itse pidän leipä-tonnikala/pihvi-mizuna-majoneesi-leipä järjestyksestä.
- Jos olet mieltynyt inkivääriin, raasta sitä hieman pihvin päälle. Jos taas wasabi kuuluu lemppareihisi, suosittelen sivelemään pihviä kevyesti sillä.
- Voilà! Tonpurilaiset ovat valmiita tarjoiltavaksi.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.