Torstai-illan tonpurilaiset

tunaburger-2.jpg

Ennakoin eilen Einon tulevaa krapulaa ja päätin valmistaa tänään illalliseksi hieman japanilaistyylisiä tonpurilaisia. Kun on jo edellisenä iltana juonut miestä väkevämpää, ei tee hyvää syödä seuraavan päivän tuskissaan mitään miestä raskaampaa. Naudanlihasta tehdyt supermättöburgerit eivät siis tulleet kuuloonkaan. Kevyet, raikkaat ja kuitupitoiset tonpurilaiset maistuivat petipotilaalle odotettua paremmin, eikä lautaselle jäänyt muruakaan. Samalla sain loistavan tilaisuuden kokeilla mizunaa ja ujuttaa ateriaamme rakastamaani tuoretta inkivääriä, josta saa muuten myös mahtavaa teetä! Oishii!

tunaburger_0.jpg

Mitä tarvitset:

  • 400g tonnikalaa vedessä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • loraus oliiviöljyä
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä (tai maun mukaan vähemmän/enemmän)
  • suolaa ja mustapippuria
  • (1 tai 2 kananmunaa)
  • mizunaa
  • majoneesia
  • ruisleipää (Reissumies on mitä oivallisin)

Miten toimia:

  1. Sekoita syvässä astiassa tonnikala, oliiviöljy, suola, mustapippuri ja hyvin pieneksi pilkotut valkosipuli, basilika ja inkivääri. Jos haluat pihvin pysyvän koossa, kannattaa lisätä kananmuna tai kaksi. Meidän pihveissä sitä ei ollut, eivätkä kyllä pysyneet koossa, mikä ei itseäni tässä tapauksessa häirinnyt.
  2. Taputtele seos pihveiksi ja paista pannulla kunnes pihvit ovat ruskistuneet.
  3. Paahda ruisleivät ja huuhtele mizuna.
  4. Kokoa tonpurilaiset haluamallasi tavalla, älä unohda majoneesia! Itse pidän leipä-tonnikala/pihvi-mizuna-majoneesi-leipä järjestyksestä.
  5. Jos olet mieltynyt inkivääriin, raasta sitä hieman pihvin päälle. Jos taas wasabi kuuluu lemppareihisi, suosittelen sivelemään pihviä kevyesti sillä.
  6. Voilà! Tonpurilaiset ovat valmiita tarjoiltavaksi.
Kommentit (4)
  1. Ihan vain varmuudeksi lienee mainittava, että kaupoista löytyy aika monta vaaleaa juurespötköä… Eli parempi kun miltseri etsii monihaaraista, muhkuraista vaaleanrusehtavaa juurta. Ei tule sitten vaikka piparjuurta tai juuriselleriä Tompurilaiseen, vaikka piparjuuri sopisikin näihin varmasti! 😀 p.s kovin hyvän kuuloinen resepti.

    1. Kiitän huolenpidostasi nöyrästi, jospa se inkivääri löytyisi! 😀 😀

  2. Ahhh, tonnarin ja ruisleivän combo on mahtava. Mä kokeilen tätä asap! Mä en ole muuten koskaan kokeillut tuoretta inkivääriä… Mä kokeilen sitä näihin tonpurilaisiin et saan sen japanilaisen säväyksen. Mä en muuten edes tiedä, miltä se näyttää… Eikö se ole sellainen outo pötkö?? Ja tuo tomaattikastikepostaus, mulla on ikuinen täydellisen tomaatti/bolognesekastikkeen metsästys päällä. Mä kokeilen tuotakin reseptiä. Mä innostun tästä blogista suunnattomasti!

    1. Jos et ole koskaan kokeillut tuoretta inkivääriä, niin kannattaa aloittaa pienellä määrällä! Inkivääri on vähän sellainen love-or-hate kasvis, aika moni ei tykkää sen mausta. Ja kyllä, se on sellainen vaalea juurespötkö 🙂 Ihana kuulla, että innostuit. Kiitos kommentistasi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *