Yli 2000 kysymystä ruokaa rakastaville

 

masterchef-peli-2.jpg

Vietimme viikonloppuna Oton perheen kanssa ennakkojoulua. Pakollisten ja perinteisten sukkien ja suklaiden lisäksi paketista kuoriutui Master Chef Suomi-tietopeli.

Etukäteen peli vähän hirvitti: olin varma, ettei kukaan tiedä vastausta yhteenkään kysymykseen ja pelihetkestä muotoutuu fiasko. Toisin kuitenkin kävi, sillä pelin kysymykset olivat vaikeusasteeltaan sopivan vaihtelevia. Välillä vastaukset olivat itsestäänselviä, välillä ratkesivat pienen pohdinnan jälkeen. Itse yritin myös luovia päätelmiä, joilla pääsin hyvin jäljille, mutta olin kuitenkin väärässä. Esimerkiksi pastatermillä amorosi ei tarkoiteta kahdestaan syötävää, vaan rakastavaisia, pitkiä kierrelankoja, jotka mielellään tarttuvat toisiinsa. Niin lähellä, mutta niin kaukana.

Peli toiminee myös hyvänä oppimateriaalina: itseäni houkuttelee ajatus opetella vastaukset ulkoa ja olla kuin Kumman kaan Vesa Trivial Pursuitissa.

masterchef-peli_0.jpg

Master Chef Suomi-tietopeli oli mielestäni varsin hyvin rakennettu: ensin pelaajat jaetaan kahdeksi joukkueeksi, jotka keräävät oikeilla vastauksilla merkkejä joka kysymyskategoriasta. Kaikki merkit kerättyään joukkue hajaantuu jatkokierrokselle ja pelaajat yrittävät yksinään päästä merkeistä eroon. Kaksi ensimmäisenä merkeistä eroon päässyttä päätyvät finaalin kaksintaisteluun, jossa taistelu mastercheffiydestä lopulta ratkeaa. Pelin kysymykset olivat eri tasoisia ja aiheiltaankin monipuolisia: aihealueista löytyi niin mausteet kuin kemia ja tekniikkakin.

Ei liene vaikeaa arvata, että pelihetkemme finaalikahinoihin päätyivät Otto ja minä. Itse saatoin käytännössä ammattilaisena ilmoittaa Otolle, että mikäli hän voittaa, laitan kaikki jo ostetut joululahjat myyntiin ja lähden baariin… Törkeänä sikana Otto kuitenkin kehtasi voittaa. Erityisen katkeraa kalkkia voitosta teki se, että Otto voitti minulta saamillaan tiedoilla. Ruokabloggarille peli siis on kaksiteräinen miekka: jakamalla ruuanlaittotietoutensa heikentää omia voittomahdollisuuksiaan. Ei siis suositella huonoille häviäjäbloggareille.

Muutoin Masterchef-tietopeli on erinomainen lahjaidea ja ajanviete ruuasta ja ruuanlaitosta kiinnostuneille.

masterchef-peli-3.jpg

Kommentit (1)
  1. Menikö kaikki jo ostetut joululahjat siis myyntiin? Oliko hyvä baari-ilta? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *