En ole Kapkaupunki-fani

IMG_2853.jpg

IMG_2594.jpg

Hupsis, postaustahti hiljenee kun muija matkailee. Tänään heräsin aamuun numero kuusi ja iloisesti aion ihmetellä vielä tokavikaa päivää Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Olen tähän mennessä käyskennellyt V&A Waterfrontin alueella, viettänyt viikonloppua Stellenboschin ja Hermanuksen viinimailla, sekä palloillut reppu selässä ilmaisilla kävelykierroksilla ympäri kaupunkia. Olen nauttinut mahtavista kala-annoksista ja roadtrippaillut työkaveriporukalla. Hostellissani olen saanut huikeita ystäviä, enkä ole yllättävästi viettänyt kertaakaan omaa aikaa kun on ollut aina seuralainen matkassa.

On se myönnettävä, että Kapkaupunki on aikamoinen unelma. On vuoristoa, merta, kauniita ihmisiä. On pikkuputiikkeja ja loputon määrä mielettömiä ravintoloita, pubeja ja kahviloita. Täältä löytyy luomua ja raakaruokaa. On urheilumahdollisuuksia ja vaellusreittiä. Kapkaupungissa tahti hidastuu, eikä mihinkään ole kiire. Matkailijoita ja kavereita riittää.

IMG_2604.jpgIMG_2550.jpg

IMG_2699.jpg

Eihän kukaan voi olla inhoamatta upeaa Mother Cityä, äiti kaupunkia, koska kaikki on täällä niin ihanaa. Ja tarkoitan sitä, olenhan täällä toista kertaa puoleen vuoteen. Mutta se harmittaa, että Etelä-Afrikkaan matkustavat näkevät usein pelkästään tämän paikan.

Koska yllätys, yllätys: Kapkaupunki ei ole aitoa Etelä-Afrikkaa.

IMG_2621.jpg

IMG_2508.jpg

Kun tulee Johannesburgista tai muualla maassa reissanneena kaupunkiin saa yllättyä, kuinka ”valkoinen” ja afrikaans-voittoinen Kapkaupunki on. Täällä on turvallista liikkua päiväsaikaan useimmissa paikoissa, ja tunnelma on hyvin Keski-Eurooppalainen. Helposti unohtuu paikallisten historiallinen rotusorto ja yli 11 kansallisuuden kulttuuri kun plumpsahtaa Kapkaupungin hurmion kuplaan. Harmittaa, että ei ole tahtoa nähdä maata välttämättä enempää, koska Kapkaupungin alue on niin poikkeuksellinen. Safariretki Kapkaupungin oheen on aika pieni panostus, jos tahtoo tutustua maahan syvemmin.

Kapkaupungissa voi skipata maan township-slummi – elämän, köyhyyden, 26 % työttömyyden, kierrätyksen osaamattomuuden, kuivuuden, veden puutteen, sähkönjakelun vaikeudet. Voi helposti unohtaa politiikan haasteet ja korruption. Rikollisuuden ja raiskaukset. Ei tarvitse tuijottaa pienen kyläpojan nälästä puhkuavaa pullottavaa masua, eikä voisi uskoa, että pitemmän matkan päässä samassa maassa jotkut eivät ole koskaan nähneet valkoista ihmistä. 

IMG_2734.jpgIMG_2761.jpg

Mutta onhan Kapkaupunki silti ainutlaatuinen ja täällä voi tehdä mitä tahansa, oli sitten shoppailu- tai reippailumielellä. Maassa on kuitenkin paljon enemmän kuin Kapkaupunkinsa, ja toivon jokaisen tänne päin suuntaavaan myöskin tutustuvan muihin Etelä-Afrikan osiin. Muuallakin on upeaa.

Itsellänihän on tänään tarkoitus nousta (vihdoin) kävellen pöytävuoren huipulle, ja illalla olis meno jazz-konserttiin. Huomeniltana lennän Etiopian kierroksen kautta Sansibariin. Seikkailuja vielä riittää!

Pus

suhteet oma-elama matkat
Kommentit (4)
 1. Oh! Toimituksessa on huokailtu sun reissukuvien ja tunnelmien perään jo useampana viikkona. Aateltiin, että muutkin varmasti haluaisi haaveilla reissuista ja ihailla sun kuvia, joten nostimme blogisi Lilyn etusivun Viikon blogiksi 🙂

  Tässä sinulle vielä badge, jonka voit halutessasi kiinnittää blogin sivupalkkiin. Terkuin toimitus!

  [[{”fid”:”818303″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”300″,”width”:”300″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]

  1. Voi mahtavuutta, mikä kunnia! Pitääpä pistääkin saman tien kuulumiset Tansanian puolelta Afrikkaa.

   Kiitoksia aivan mielettömästi, terkut toimistolle! 🙂

 2. Myös Kapkaupungissa on nähtävissä paljon muutakin kuin hyvinvointia ja vakoisia ihmisiä. Kapkaupungissa on runsaasti alueita, joissa liikkuminen ei ole turvallista edes valoisaan aikaan. Tässä muutama kuva siitä Kapkaupungista, jonka minä tunnen. Toki myös kuvailemasi ihana Kapkaupunki on tuttu.

  [[{”fid”:”817400″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”2448″,”width”:”3264″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]][[{”fid”:”817402″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”2448″,”width”:”3264″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]][[{”fid”:”817410″,”view_mode”:”media_original”,”fields”:{”format”:”media_original”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{”height”:”2448″,”width”:”3264″,”class”:”media-element file-media-original”},”link_text”:null}]]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *