First world problems – Afrikkaloman valinnanvaikeus

Oppikopi-OK20-Derius-Erasmus-44.jpg

Miten kaikki onnistuu osumaan samalle hetkelle? Viikkojakin saattaa kulua eikä mitään tapahdu, kunnes yhtäkkiä kaikki häppeningit sattuu ryminällä samaan aikaan. Tuleva elokuinen viikon lomani tulee olemaan huippu aivan varmasti, vaan mulla on pulma. 

Voiko joku päättää mun puolesta, lähdenkö reivaamaan aavikkofestareille vai sukeltamaan ja surffaamaan paratiisibiitseille ?

naming-james.jpg55ee5c4a8d4743c3b503047744c12bad.jpg

Vaihtoehtoina ovat etelä-afrikkalaiset Oppikopin hippifestarit aavikolla tai rantaloma Mosambikin biitseillä.  Oppikoppissa olisi kaverit, aavikon mystinen pöly ja huikeita artisteja. Mosambikissa taas rantalomaparatiiseja, jossa chillata ja sukellella delfiinien kanssa. Festareilla olisi ikuisen kesän meininki ja festarirakkauden ilosanomaa – Mosambikissa taas rantaloma luonnon äärellä, seurana omat ajatukset ja etelä-afrikkalaiset talvipakoilijat.

Vaihtoehdot osuu samalle viikolle, jolloin olen lomalla. Vaihtoehtoina kaksi kovaa kilpailijaa, jotka molemmat ainutlaatuisia. Pitäisi vaan päättää kumpaan päädyn ja uskallanko matkustaa Mosambikiin yksin. Toisessa tapauksessa olisin kaveriporukalla bilemeiningissä ja toisessa nauttisin luonnon rauhallisuudesta.

Oppikoppi-Durban-Is-Yours.jpg

Hölmöähän se on mutta harmittaa ettei voi osallistua kaikkeen, vaikka tässä tapauksessa molemmat vaihtoehdot ovat näin ainutlaatuisia. Olin jo varaamassa lomamatkaa, kunnes huomasin yhden Afrikan eeppisimmän festarin osuvan samalle ajankohdallte. Tiedän, ettei kaikilla ole mahdollisuutta lähteä minnekään, eikä valitettavasti aikaa ole rajattomasti. Afrikassaoloaikani päättyy jo lokakuun alussa, enkä omaa lomaa enää ehdi tämän jälkeen pitää.

Valinnanvaikeus

Ponta%20do%20Ouro,%20fronteira%20com%20a%20A_%20do%20Sul.jpgtofo-beach-2.jpgSWIMMI1.jpgdsc_0256.jpg

Vaikka aavikkofestaritkin olisivatkin niin jepa, niin taidan kallistua Mosambikin Ponta de Ouron tai Tofon rantalomaan. Näin vaikka missaisin ehkä yhden eeppisimmistä festarikokemuksistani. Pitäisihän minun ne etukäteen hankitut malarialääkkeetkin käyttää!

Mikäli niitä löytyy, kuulisin mielelläni muiden kokemuksista Mosambikista. Aurinkoinen sukellus- ja surffimatka kiinnostaa, kun joutuu palelemaan täällä Johannesburgin talviöissä villasukat jalassa. Ellei etäisyys olisi niin pitkä, harkitsisin jopa visiittiä Suomeenkin lämmittelemään. Vaan ”pakko” kai tyytyä eteläisen Afrikan biitseihin.

Tiedän – joku siellä huokaisee ”first world problems”.

Pus

 

Kommentit (6)
 1. Ahhh mitä ihanan tuttuja ongelmia omilta Etelä-Afrikka ajoilta. 😀 Tuntui että joka viikko ja jopa päivä yritti optimoida aikansa niin että varmasti kokee mahdollisimman paljon, kun sai ”vain” 9 kuukautta maassa viettää. Mozambikin rannoista ei valitettavasti ole kokemusta, itse pohjoisin missä kävin oli Sodwana Bay Etelä-Afrikan pohjoisrajalla. Halusin vain toivottaa henkistä tukea valinnantekoon 😉 Muista että molemmat ovat kaikki ovat mielettömiä vaihtoehtoja! Itse lähtisin festareiden sijaan surffaamaan ja sukeltamaan, mutta koita kuunnella omaa gut-feelingiä!

  1. Joo mulla on ihan sama optimoinnin fiilis!! Kamalaa kun aikaa ei vaan riitä kaikkeen, mullaki täällä käytössä 7 kuukautta ja töiden takia ei voi hirveesti ottaa omaa lomaa… Todennäkösesti aion nyt päätyä rantaloman puoleen, festareita kyllä riittää ja muutenkin on tullut kyllä niin hyvin biletettyä Joburgissakin että ehkä rentouttava rantaloma olis tarpeen! 😀

 2. Lotta Kristiina
  15.7.2016, 14:28

  Hei! Minä asun Maputossa ja lomailin Tofossa maaliskuussa. Mosambikissa on hyvin kauniit rannat, joihin ei välttämättä tule enää myöhemmin menneeksi sitten kun matka on pidempu – siinä mielessä ne ovat suositeltavia eivätkä myöskään mitään massaturismikohteita. Me asuimme viehättävässä italialaisen rouvan pitämässä.Casa na Praia -rantalodgessa. Mutta muistakin kannattaa kysellä kyytejä yms., sillä infrastruktuuri ei ole loistava. Perillepääsy kyllä palkitsee.

  1. Okei kuulostaa hyvältä! Kaikki vinkit majapaikoista otan mielelläni vastaan, harvempi ku on Tofon suunnalla tai Mosambikissa käynyt niin senkin takia kiinnostaa kohteena ja epätietoisuudessani kiva kuulla muiden mielipiteitä 🙂 Kyyti Maputoon kyllä löytyy mutta Maputo-Tofo sitten oma haasteensa, yks kaveri oli traumatisoitunu kuulemma pahasti bussimatkasta, tosin tiedä voiko nää kyydit olla huonompia kun lattaribussimatkat (viime vuonna vietin yli 20 yötä yöbusseissa pitkin Perua, Ecuadoria, Boliviaa ja Kolumbiaa).

   1. Lotta Kristiina
    22.7.2016, 13:30

    Hei! Casa na Praian vieressä oli kivannäköinen majapaikka Casa Barry. Yksi tuttu majoittui sellaiseen kuin Nordins Lodge, josta itselläni ei kokemusta, ja on ranta-alueella muitakin majapaikkoja. Tofossa myös suomalaisten pitämä.Liquid Adventures -sukellus/merisafarikoulu. Mitä kulkuyhteyksiin tulee, ehdotan että kysyt Vaikka noista lodgeista. Heillä voi hyvinkin olla tietoa keinoista päästä perille, samoin Liquid Adventures -ihmisillä joiden asiakkaat ovat matkailijoita.

    1. Joo oonkin kuullut Satusta ja Jarista, jotka pitää tuota Liquid Adventures – koulua! Pistin heille viestiä tulostani ja saa nähdä mitä sukelluskeissiä siihen saadaan keksittyä 🙂 Lähtö olis nyt seuraavalla viikolla, enkä malta odottaa!

     Voisikin noista lodgeista ja backpackersseistä kysyä neuvoa tuloon. Koska aion matkata yksin ajattelin nukkua hostellissa, missä ehkä tapaan muitakin. Rantaloma on kyllä paikallaan!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *