Mozambique calling !

image.jpeg

Se ois sitten nokka kohti Mosambikia ! Tällä kertaa seikkailumatkani kohteena on trooppinen Afrikka: Mosambikin pääkaupunki Maputo ja Tofon rantaparatiisi. Valitsin lopulta asiaa pohdiskeltuani lähteä rantalomamatkalle aavikkofestareiden sijasta, enkä voisi olla tyytyväisempi päätöksestäni. Tulen varmasti hyödyntämään oikein viimeiset lomapäiväni ja ajat sitten hankkimani överikalliit malarialääkkeet. Enhän voi muutenkaan tyytyä vain kahteen reissuun Intian valtameren äärelle!

Lähden illalla Johannesburgista Maputoon yöbussilla ja aamulla herään Mosambikin aurinkoon. Keskiviikon ehdin palloilla pääkaupungissa, kunnes  hyppään seuraavana aamuna kukonlaulun aikaan paikallisbussiin. 450 kilometrin matka Maputosta Tofolle kestää kuulemma seitsemän tuntia, ellei pikkubussi hajoa matkalla – mikä ”ei olisi kovin epätyypillistä”. Bussimatka taittuu maanteitä pitkin pienten mosambikilaisten kylien lävitse, ja odotettavissa on pomppuista ajoa sekä kananlannan hajua. Unohtumaton reissu edessä joko siinä hyvässä, tai pahassa.

Joka tapauksessa – taidan vihdoin kokea sitä aitoa Afrikkaa.image.jpeg

Ex tempore päiväni Maputossa on vielä tarkemmin suunnittelematta, mutta odotan malttamattomana pääsyä Tofolle torstaina. Tofo on tunnettu rantaparatiisi, jossa valkoiset hiekkarannat jatkuu loputtomiin, ja jossa turkoosi vesi houkuttelee happisukellukseen. Alue on tunnettu myös valaskannastaan, ja menossa on parhaillaan paras sesonki valashaiden ja ryhävalaiden poikasten bongaamiseen. Ei paha ?

Viikon ohjelmana paljon sukeltamista, auringossa loikoilua, surffausta, malarialta välttelemistä, trooppisten hedelmien nautiskelua, tuoreen dinnerin kalastamista, ja yleistä luonnon monimuotoisuudesta nauttimista. Tulen varmasti pitämään rantakaupungin chilleistä hippiviboista. Meditatiivinen reissu on lisäksi ensimmäinen matka, jolle lähden täysin yksin. Jännittäviä hetkiä siis edessä!

Yksi suuri odotus onkin matkalle, että ehtisin muiden aktiviteettien ohella vihdoin lukemaan jokusen niistä kirjoista, joita olen tänne etelään rahdannut. Matkalle valikoituu Donna Tartin Tikli, Jussi Valtosen He Eivät Tiedä Mitä Tekevät ja/tai Katherine Pancolin Krokotiilin Keltaiset Silmät. Ehdotuksia parhaan matkaluettavan valintaan?

image.jpegimage.jpeg

Temperature forecast for the next few days:

Johannesburg 18 °C – Helsinki 19 °C – Tofo 27 °C

 

//Tonight I’ll leave for my first ever trip all by myself, heading from Johannesburg to Maputo and Tofo in Mozambique. I’m looking forward to enjoy the sunshine, scuba diving, surfing, tropical fruits, fresh fish, and just chilling in the nature. I’m going to travel to my destination with bus, and I bet the way through the countryside is going to be hectic! Currently it’s the best season for catching great whale sharks and humpback whales out in the waters of Moz, and I can’t wait to get into the beach paradise of Africa.

 

Pus

Kommentit (6)
 1. Oi että. Ihanaa!! Tulet rakastamaan Mosambikia. Itse en voi vertailla, koska en ole käynyt E-Afrikassa mutta silloiset työkaverit kävivät ja kertoivat kuinka erilainen fiilis siellä oli. Apartheidin jäljet olivat vielä niin tuoreet. Mosambikissa taas.. huoh.. Ikinä en muista oleeni niin kotonani maassa jossa en puhu kieltä tai tunne ketään. 

  Kannattaa opetella pari shonan lausetta jo valmiiksi. Englantia ei puhuta ja varsinkin maaseudulla myös portugal saattaa olla hakusessa. Shona on siitä helppoa, että sanat lausutaan aivan samoin kuin suomenkielen aakkoset. 

  http://vashona.com/translator/ toimii kuin google translate mutta englanti-shona akselilla.  Yleisesti ottaen kaikkialla oli palvelu huomattavasti parempaa kun puhuimme yritimme sönköttää shonaa kuin silloin kun puhuimme sönkötimme vähän paremmin portugalia. 🙂 

  Lukemiseksi taas The Poisonwood Bible Barbara Kingsolverilta

  ine  naka tsvinga! 

  1. Upeeeeta! Joo vähän toi portugalin osaamattomuus häiritsee mutta aattelen et pitkälti espanjaa puhumalla pärjäisin 😀 duoligo-äppin kautta oon nyt opiskellu vähän portugalin alkeita mistä uskon hyötyväni Maputossa!

   Ahh – oon niin innoissani matkasta, eipä tässä kun jokunen hassu hetki ja lähden 🙂 pitäs vaan selvitä ensin JBG:n pahamaineisesta juna-asemasta…

   1. Espanjasta oli aika vähän apua kun ne on niin erilaisia portugalin kanssa 

    gracias/obrigada tai habla ingles/fala ingles. Vähän sama kuin suomi ja eesti. Kuulostaa samalta mutta oon aina ihan kassalla siellä kun pitäisi jutella 😀 

    Ai niin ja jos on niin ota kuvia paikoista joihin oot menossa (esim kuva hotellin sisäänkäynnistä tai supermarketin logo tai torin kuva) vaan noin puolet väestöstä osaa lukea 🙁 

    Tosin usein kun kysyi tietä niin sitten sinne vietiin kädestä pitäen 😀

    1. Hahaaa noniin nyt paikan päälle tultua vaikuttaa vaan siltä että osa osaa täällä jopa paremmin englantia ku portugalia! Ihan superupee hippimeininki – tykkään ! Espanjaa tullut juteltuu tutustuttuani yhteen kolumbialaiseen, josta saanu parin jenkin lisäks nyt luotettavat matkakaverit.

     Maputossa fiilis kun parhaimpina kesän mökkipäivinä, ei huolen häivää ja kuten sanoit, ei tunne ees oloaan läheskään niin turvattomaksi kuin EA:ssa, jossa on lähes aina yks ainoista valkosista liikenteessä. 

     Huomenna Tofolle, ihanaaa…

 2. Oioioi mainioo reissua! Kuulostaa aivan ihanalta, nauti ❤️

  Suosittelen Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät! Oli pitkästä aikaa kirja joka vei mukanaan ja jonka luin ihan hetkessä kannesta kanteen!

  Pusuja!

  1. Mama kans suositteli sitä! Nyt se on sitten laukussa enemmistön äänestyksen suosituksista 🙂

   Oon hirmuinnoissani! Pidtän paljon kuvia ♥️ Pusuja ihanainen

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *