Neighbourgoods Market, Joburg

Kun toissa viikolla kerroin frendilleni Sammylle, etten ollut vielä koskaan käynyt Neighbourgoods Marketilla, hän järkyttyi ja lupasi viedä mut heti saman tien lauantaina paikan päälle. Nyt visiitin jälkeen listani syistä jäädä Etelä-Afrikkaan taas kasvoi entisestään.

Alun perin markkinat on lähtöisin Kapista, josta Neighbourgoodsin suosittu konsepti siirrettiin myös vanhaan tehdashalliin Johannesburgin keskustaan. Markkinat sijaitsee Braamfonteinin uusvanhassa trendikkäässä kaupunginosassa, jonka ränsistyneestä ja vaarallisesta maineesta ollaan yritetty päästä eroon herättämällä alue eloon erilaisilla hipsterhäppeningeillä. Neighbourgoodsin tuominen Braamfonteiniin on ollut huippuveto, ja markkinat on ehottomasti pakollinen kohde lauantaisin kaupungissa! 12633625_1206398182720932_7856850169454434843_o.jpgMitä Neighbourgoodsilla on siis tarjota? Upeeta livemusiikkia, trendikästä puettavaa, mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia ja mitä tärkeimpänä: mieletöntä safkaa. Markkinoilla on tarjolla makuelämyksiä niin dim sumeista ja pateesta thairuokaan, kuin paellasta ja mezestä trendiburgereihin. Jälkkäriksi voi nauttia nutellacreppejä, belgialaistyylisiä vohveleita kermavaahdolla, italialaista jäätelöä, suussa sulavia cupcakeja tai eilaisia donitseja. Jokaiselle herkuttelijalle on jotakin. Tehdashallin katolle on rakennettu iso terassi, jossa ihmiset voivat maiskutella ruokaansa viinin, drinkkien tai eksoottisten mehujen kanssa.

Joku sanoikin osuvasti, että Neighbourgoods Market on sulatusuuni valkoisia ja mustia ihmisiä, ja tarjolla on ruokaa jokaista väriä, sorttia ja laatua. Markkinat on täynnä tasaprosenttista positiivista energiaa.

13329484_1300037876690295_5507430709061027721_o.jpgIMG_4140_750_532_85.jpgimage.jpeg

IMG_4145_750_513_85-2.jpg

Lauantaina nautin maukasta merenelävistä tehtyä paellaa, jonka sain tietää pienen tiedostelun jälkeen olleen Johannesburgin vanhimman ruokarekan tarjontaa. Ihanainen Ashleigh söi intialaiskojusta ostamaansa kanacurrya, ja nautimme ruokamme erikoismojitoiden kera. Oma spicy mojitoni oli superherkkua pienellä inkivääripotkullaan, eikä maistamani Ashleigh’n vadelmamojito ollut myöskään kummempaa. Seuraavalla kerralla haluan ehdottomasti kokeilla markkinoiden mezetä tai sushia ja kuulemani mukaan kaupungin parasta margaritaa

Parasta Neighbourgoodsissa on juuri se ihanan rento ja iloinen tunnelma – missä muualla ihmiset nauttii auringonvalosta lauantaiaamuisin kymmenestä alkaen, yhtä rennolla meiningillä drinkkejä nauttien? Markkinoilla on parasta myös ihmisten stalkkaus, sillä Braamfonteiniin kokoontuu markkinapäivisin hipstereitä joka lähtöön, ja tuolloin voi nähdä ihmisillä yhtä jos toista tyylikästä asuviritelmää. Kauneimmat kaupungin kansalaiset kokoontuu joka lauantai juuri Neighbourgoodsiin. Markkinat on muuten tupaten täynnä iltapäivään mennessä, joten Neighbourgoodsiin kannattaa mennä ajoissa, ainakin puoleenpäivään mennessä.

Poppoollamme oli ainakin vauhdikas lauantaimeininki. Ensin tapasin kahdeltatoista Sammyn, jonka jälkeen seuraamme liittyivät Donna ja Ashleigh, myöhemmin Xoli. Hengasimme yhdessä koko päivän ensin markkinoilla, joista lähelle bailaamaan ja kuuntelemaan lisää livemusaa lähibaariin Antiin, josta jatkoille Parhrustin kaupunginosaan. image.jpegimage.jpeg

image.jpegSeurana uusi kaveriporukkani on mahtavaa, koska pääsen heidän kauttaan tutustumaan koko ajan lisää muihin ihmisiin. Lauantaina seurassamme viihtyivät välillä myös Donnan tuntemat pretorialaiset sisarukset, meitä tuli tervehtimään kaikki ne miljoonat Sammyn frendit, ja markkinoiden jälkeen tanssimme lähibaarissa yhteisen tuttavan kanssa, johon tutustuin parin viikon takaisilla olutfestareilla. Parkhrustissa hengaili kanssamme frendieni tuntema tennispelaajapojke.

Yllättää itseänikin, kuinka sattumalta oon eksynyt tällaiseen upeeseen, just mun tyyliseen kreisiin porukkaan! 

IMG_8429.jpgSattui muuten hauska yhteensattuma, kun menimme markkinoiden jälkeen Anti-baariin. Artistina sattui olemaan ekana Johannesburgin viikonloppuna tapaamani Che, joka soitti paikan päällä DJ-miehensä kanssa! Olemme törmänneet ekan viikonloppuni jälkeen kerran myös erittäin randomisti Durbanissa, ja saa nähdä, missä tilanteessa tapaan hänet uudestaan. 

Nyt kun pikku hiljaa kaupunki ja Etelä-Afrikan piirit tuntuu pienevän, alan haluamaan entistä vähemmän takaisin Suomeen. Laajentuneen kaveripoppoon takia tuntuu ikävältä ajatella, että aikaa maassa on enää alle neljä kuukautta. Vielä olisi niin paljon nähtävää ja tehtävää yhdessä, ja sain viikonloppuna jopa kutsun paikallisiin häihinkin! Onneksi vielä on aikaa jäljellä <3

/Last weekend was such a blast hanging out with our little crew at the Neighbourgoods Market. I can’t believe it took me three months before I got there and I didn’t even visit the original market in Cape Town! Neighbourgoods is an absolute must for anyone visiting Johannesburg as on Saturdays, the district of Braamfontein is full of hipsters spending their afternoon in great company enjoying lekker food, lekker drinks and amazing music. An absolute experience I wish to have again soon, as well as experiencing the whole neighbourhood in general. Braamfontein is alive.

Pus

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *