South Africa calling

IMG_6343.jpg

Heita, Howzit?

 Näin moikkaan paikalliseen tyyliin, kun suuntaan parin viikon päästä tulevaan kotimaahani Etelä-Afrikkaan ! 

Olen siis Aino, villi neito pohjolasta ja Turun kauppiksen kasvatti. Alkujaan oon kotoisin Espoosta, jonne olen bumerangin tapaan palannut hetkeksi porukoille. Ennen comebackiä muutin 2012 syksyllä Turkuun, jossa aloitin opinnot silloin mielestäni hassujen maakuntalaisten ja koti-ikävää surevien pk-seutulaisten kanssa. Tuolloin en vielä tiennyt, että muutto Turkuun tulisi olemaan yksi parhaista päätöksistäni. Ei ne hassut ”maakuntalaiset” niin pahoja olleetkaan ja jos jostain ettii sitä aitoo opiskelijalaiffii, nii se on sit tuol tois puol jokke. 

Viime keväänä lähdin kandi paketissa vaihtoon eksoottiseen Peruun, josta jotkut muistavat blogini Limainon ja värikkäät seikkailut milloin Liman kaupungissa, milloin Amazonian metissä. Palattuani Suomeen aloitin syksyllä harjoittelun Helsingissä, mutta syksyn mittaan matkajalkani alkoi jälleen pahasti vipattamaan. En ole vielä saanut tarpeekseni maailman valloittamisesta. Siksi hain harkkapaikkaa ulkomailta ja arpa osui kohdalle, kun minut valittiin ensisijaiseen kohteeseeni töihin Johannesburgiin!

Vaan ei se Etelä-Afrikka ole ehkä se helpoin tai houkuttelevin matkakohde, kun miettii millaista kuvaa uutiset ja tilastot maasta meille näyttää. On murhia, ryöstöjä, raiskauksia ja kaiken maailman salametsästäjiä. Mutta nämä epämääräiset kuvat ovatkin yksi syy sille, miksi haluan tuonne eteläiselle pallonpuoliskolle lähteä. Haluan päästä itse näkemään ja kokemaan miltä näyttää laiffi meistä 15000 kilometriä etelään. Ei todellisuus ole pelkkää köyhää sotatannerta, missä liikkuu bushmannien lisäksi vain ebolat ja aidsit. 

”Etelä-Afrikan vetonauloja ovat sen eksoottinen luonto, hyvä ilmasto ja värikäs elämäntyyli”. Ei kuulosta pahalta, vai mitä? Lisäksi Johannesburg on koko eteläisen Afrikan bisneskeskus, ja siel tää muija pia o! Vaikka lähden maahan töihin mikä tulee määrittelemään ajankäyttöäni, pyrin nauttimaan kaikista parhaista Etelä-Afrikan antimista aivan maksimeilla. Blogin sisältönä afrikka-arkea, mahdollisia kulttuurisokkeja ja toivottavasti seikkailun huumaa.

Niin ja kerroinko, että käyn menomatkalla visiitillä Istanbulissa? Tästä pian lisää.

/I am leaving for South Africa for half a year in early March and I am super excited to get to explore a new country again! Though South Africa is known for its discriminative history and high criminal rate, I am convinced there is way more than that. Just think about the exotic nature, the moderate climate and the colorful lifestyle! I’ll do my best to experience the most of my future home country, also to convince there’s plenty of and things to see and experience.

Pus

Kommentit (8)
  1. Annika / Britannika
    16.4.2016, 15:16

    Hei olipa kiva että satuin löytämään sun blogin, olen valtava Etelä-Afrikka fani! Jään siis ehdottomasti seurailemaan blogiasi 🙂 Ajattelin nyt näin epäloogisen loogisesti kirjoittaa kommentin tänne ensimmäiseen postaukseen uusimman sijasta… 😀

    1. Oi vitsi mahtavaa! Ei ole epäloogista vaan jopa tosi loogista, kun ekaa kertaa tulevasta (ja ajankohtaisesta) kokemuksestani täällä kirjoitan 🙂 kiva jos blogista löytyy lisää inspistä ja motivaatiota tulla uusiksi tänne matkustamaan! EA on aika huippu <3

  2. Ei vitsit! Laura onkin puhunut tästä sun lähdöstä, niiiiiiin siistiä! Etelä-Afrikka on aivan ihana paikka <3

    1. Jooooooooo!!! Nyt ku duunitki loppu ja läksärit on pidetty nii tajuun pikkuhiljaa mitä tää tarkottaa ja mitä kohta tapahtuu. Ens viikol jo lähtemässä tähän aikaan, ihan kreisiä! Innolla odotan 🙂 <3 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *