South African playlist

Koen, että maan kulttuurin ymmärtäminen vaatii kokonaisvaltaista maahan tutustumista, mihin ei riitä pelkästään tärkeissä museoissa ravaaminen, paikallisen politiikan opiskelu tai suurten nähtävyyksien pällistely. Haluan siksi myös tuntea paikallista musaa paremmin.

Yleensä etelä-afrikkalainen musiikki pohjautuu useisiin eri kulttuureihin, tähän maahan kun riittää vaikuttajia ja tyyppejä joka lähtöön. Eri heimojen ja yhteisöjen kulttuuriperinnöt on muokannut musatyyliä, mikä on sekoitus hoppia, soulia, jazzia, gospelia ja reggaeta. Mielenkiintoinen paikallinen genre on kwaito, joka on hidasta, melodista housea.

Viime vuoden Limaino-listan tapaan valmistelen uutta biisilistaa Spotifyihin, jossa olisi etelä-afrikkalaisia biittejä. Biisilistalta nappasin teille pientä esikuvaa siitä, mitä täällä kuunnellaan just nyt :

https://www.youtube.com/watch?v=uzrsFJZfEyM 

Tunnelmamusaa afrikkalaisella viballa. Funkkia, soulia ja perinteisiä Afrikan rytmejä.

https://www.youtube.com/watch?v=WPU5dMC4y-M

Tunnetun hopparin Kwestan viimeisin single, joka on täällä kuuma hitti. Lyriikat zulua ja xhosaa.

https://www.youtube.com/watch?v=kEx8w8t-Xfs

Huikee video ja ilonen sekä rytmikäs kappale. Tresor on sekoitus poppia, soulia ja folkkia. Iha lemppari.

https://www.youtube.com/watch?v=grq6YxCsKZ0

Etelä-afrikkalaisen Barmanin upee hitti. Mahtava rytmi, joka pistää varmasti tanssittamaan!

 

Toivottavasti kappaleet pääsee teidän musalistoille! Mainituilla artisteilla on muitakin hyviä kappaleita, joita fiilistellä. Itelle toi hoppi ei nyt nappaa, mutta esim. Barmanin tanssi- ja Tresorin feelgood-biisiä tulee varmasti kuunneltua lisää. Koitan lisäksi löytää vielä vähän ”perinteikkäämpää” paikallista musaa.

Nyt mä ainakin pistän kuulokkeet korviin ja painelen näiden rytmissä menemään, hyvää pikkulauantaita rakkaat!

/I’ve tried to find and listen to local modern music, which is typically a mix of pop, soul, hiphop, jazz, gospel, reggae and kwaito. There’s so much different genres that every fella should find their favorite!

Pus

Kommentit (7)
 1. siis aippu kai oot tutustunu etelä-afrikan lahjaan maailmalle, die antwoordiin ja niiden videoihin?! voin sanoa että ei kaikkien makuun mutta elämys heh heh. olin eka että mitä what que i don’t know what to think. mut sit se vaan kuulostikin hyvältä. ja mietin et oon ehkä sekasin.

  1. Mitä videoita XD katoin Baby’s on Firen ja jonku toisen, siis hahahahaha. Itse asias myönnän et on aika iskevii rytmejä!

   1. Hahahahaaa I KNOW RIGHT 😀

 2. Uuh – sattuipa hyvin. Olen just suunnittelemassa matkaa Etelä-Afrikkaan – kiitos! 🙂 

  1. Hei mahtavaa! Tääl on kyl nii paljon tehtävää ja nähtävää. Kysy ihmeessä jos haluut vinkkejä täällä reissaamiseen.

   Minne päin oot matkalla? 🙂

   1. Johannesburg, Pretoria, George ja Kapkaupunki (ei välttämättä loogisessa järjestyksessä tässä) ja mitä sinne väliin nyt mahtuu, kolmisen viikkoa olis tarkoitus olla.

    Ollaan menossa yhden mun ystävän kanssa, joka on sieltä kotoisin, ja sen sukulaisten ja kavereitten nurkissa meinattiin luuhata…että on ihan oma natiiviopas mukana! 

    Mutta ihana – kiitos tarjouksesta! <3 

    1. Siistiä 🙂 jo noissa neljässäkin riittää varmasti nähtävää tehtävää. Parasta onki päästä paikallisten kanssa pyörimään niin ei jää täysin jumiin niihin tyypillisimpiin turistipaikkoihin.

     Ihanaa ettei kaikki oo niin peloissaan tän maan riskeistä ja jätä siks reissaamatta tänne. Huikeeta matkaa <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *