Yllättävästi – vieraita tulossa !

Sain aiemmin tällä viikolla tietää, että tulenkin saamaan vieraita tänne Johannesburgiin! Tänään on siten tasan 22 päivää jäljellä, kunnes mama ja papa tulee visiitille. Jeeee <3

Olemme puhuneet frendieni kanssa paljon siitä, kuinka maailmalle lähtiessä ystävät ja sukulaiset innostuneena vakuuttaa, että tulee vierailemaan, mutta eivät koskaan ilmestykään. Mikä nyt on myös ihan ymmärrettävää. Tyypeillä on rahallisia ja ajallisia ristiriitoja. Viime vuonna lähtiessäni Peruun en todellakaan odottanut, että joku maksaisi yli tonnia lennoista tullakseen keskelle Liman kuivaa ja harmaata talvea, kun Suomessa olisivat kesäkelit parhaimmillaan. Silloin elelinkin tyytyväisenä vaihto-opiskelijana ja suunnittelin omia menoja, ilman velvollisuuksia kenenkään vierailevan toiveita kohtaan. Mutta onhan se kivaa, kun joku läheinen tulee käymään. Näin etenkin nyt, kun olen täällä työn touhussa, enkä täysillä bailaamassa toisten vaihtareiden kanssa.

En siten olettanut tälläkään kertaa, että tänne tulisi ketään käymään tai tapaisin tuttuja. Sitten päätimmekin yhteismatkasta Mian kanssa Kapkaupunkiin, ja nyt olisivat porukat tulossa Johannesburgiin jopa lähes kolmeksi viikoksi! Väittävät tulevansa tänne golfaamaan, mutta katsotaan vaan, mitä villliä ohjelmaa ja reissua suunnittelen. Minä tietenkin sponsoroituna matkaoppaana, hehee.

Pieni salaisuus : tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun ollaan yhdessä Etelä-Afrikassa. Olemme olleet täällä jo ysäreinä vanhempieni kanssa, ja isälleni Joburgin työympäristö on tuttua, johtuen hänen bisnesprojekteista paikan päällä jokunen vuosi sitten.

image.jpeg

image.jpeg

Ysäreiden lopussa faijalla oli siis enemmän ja vähemmän bisneksiä täällä sateenkaarimaassa, ja lähdimme syystalvella -97  äitin kanssa katselemaan mikä Etelä-Afrikassa oikeen on meininki. Vietimme kaksi viikkoa kierrellen ympäri värikästä Kapkaupunkia, dynaamista Johannesburgia ja unohtumatonta Pilanesbergin kansallispuistoa.

Vaikka olin aika napero, muistan matkalta paljon. Myös vaikka reissua on tullut tehtyä jälkikäteen ties missä Euroopassa, Jenkeissä, Etelä-Amerikassa ja pohjoisessa Afrikassa. Muistan hyvin ne silloiset näkymät pöytävuorelta, lukuisat hullunkuriset pingviinit ja valaat merellä, superherkulliset trooppiset hedelmät (selkeä hedelmäfriikin alku), Emsi ja Thabo -norsut safarilla, krokotiilisuistojen lävistämät golfkentät, ja paljon muuta. Muistan myös ne kaameat apinat Cape Pointilla, jotka ovat oppineet pöllimään ja avaamaan ihmisten kokistölkkejä, ja jotka myös nappas vesipullon äidiltä. Onneksi en nähnyt paviaaneja tällä kertaa vappuna Kapkaupungin reissullani, vaikka kovasti niistä varoiteltiin.

Erityisesti eläinkokemukset ovat jääneet mieleen, koska myönnän olleeni ja olevani edelleen aikamoinen eläinten ystävä. Nytpä sitten suunnittelen seuraavaa safarikeissiä, ehkä uusiksi Pilanesbergiin 3 tunnin ajomatkan päähän luoteeseen Johannesburgista, tai koilliseen kuuluisaa Krugeriin! Ollaan käyty reissuplääneistä järkkypitkiä keskusteluja maman kanssa, ja pohditaan safarin lisäksi minilomaa yhdessä joko Durbanin tai Etelä-Mosambikin aurinkoon, golf- ja kasinomatkaa älyttömään Etelä-Afrikan vegasiin Sun Cityyn, ja olishan se kiva käydä siellä Victorian putouksilla, vaikka kallista lystiä onkin.

Eli katotaan mitä keksitään. Ainakin lupaan päivitetympää kuvasaldoa meidän kolmen poppoosta, enkä pelkkiä ysäreiden kuva-aarteita!

Enää 22 päivää, kunnes saan ruisleipää ja panttereita sekä kotiin jääneen rakkaan nahkatakkini!

image.jpeg

/As normally people are just talk when they tell they’d come to visit on their holidays, I’m so glad I’ve already had one guest (Mia<3) in Joburg. In addition, I now got to know that my parents have bought their flights and they will be here in only 22 days! They told they’ll be here just for the golf but we will see how much they’ll get to discover the green fields of local golf clubs as you bet I plan us some crazy adventures for their stay!

Pus

Kommentit (6)
 1. Oi ihanaa! :)) Mun äiti kävi täällä Kroatiassa pääsiäisenä ja nyt tätä kirjoittaessa mun isä on lentokoneessa matkalla tänne. En tiedä susta, mutta viimeks ainakin mulle tuli vieraiden saamisesta – vaikka niiden tulo onkin ihan mahtavaa – kauhea koti-ikävä! 😮

  1. Jeeee vieraita! Meillä on ainaki niin tiivis poppoo et varmasti ellen oo päässy bailaamaan vaihtariporukalla niin nyt vanhempien kanssa 😀 voi niitä iltoja mitä ollaan vietetty, ihan kreisiä…

   Ja kiitos pelotteluista! Toivon ettei tuu liian isoo koti-ikävää, muute nää edessä olevat reilut 4 kuukautta ei tuu menee hyvin 😀 en pidä toiveita liian korkeella et kukaa muu tulis sit enää käymää vaikka kaikki taas uhkaili vierailevansa ennen mun lähtöä!

   1. Jos koti ikävä tulee, niin voin lohduttaa, että se menee myös ohi kun pääsee taas takaisin omaan arkeen ja kaikkiin kivoihin juttuihin kiinni. 🙂

    1. Varmasti! Arjen rullaaminen kyl helpottaa paljon ku on tällee maailmalla – just eilen pysähdyin miettimää kuinka paljon nautin mun normipäivistä: aamuks töihin oppimaan kaikkee uutta, toimistolta ihanalle salilla ja illaks lepäämää ja kattomaan Breaking Badiä (koukutus maximus!). Ei oo parempaa tällä hetkellä 🙂

 2. Aivan ihania kuvia, teidän äidin safarityyli (<3) !! 😀

  1. Jooooo, siis harmittaa vaa etten ehtiny kaivaa lisää noit kuva-aarteita ennen mun lähtöö! Äiti sano kylläki et oon valinnu kaikist kauheimmat kuvat siitä, ei ollu kuulemma pose ihan mallillaan x) Katotaa millä tyylillä mennään tällä kertaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *