Vinkkejä ja linkkejä mielen hyvinvointiin

Olen tässä lyhyellä sairaslomallani koittanut löytää apukeinoja ja selityksiä ajattelulleni. Google on viuhunut ja olen onnekseni löytänyt muutamia hyviä juttuja, joista olen kokenut saavani lisää ymmärrystä uupumisesta, herkkyydestä, stressistä ja itsemyötätunnosta. Olen tehnyt myös konkreettisia tehtäviä ja miettinyt omia arvojani elämässä yleisesti. Haluan jakaa nämä hyvät löytöni täälläkin, jos joku sattumalta tänne eksyvä voisi saada näistä myös ajatuksia omaan elämäänsä. 

  • Sita Salmisen eräällä youtube-videolla oli vierailemassa psykologi Karoliina, joka tekee myös omaa kanavaansa. Videoissaan hän käsittelee esimerkiksi arvoja, elämän merkityksellisiä asioita sekä itsekriittisyyttä. Hän antaa tehtäviä, jotka saattavat kuulostaa aluksi työläiltä, mutta ovat yllättävän nopeasti toteutettavia ja hyödyllisiä. Karoliina vaikuttaa lempeältä ja myötätuntoiselta ihmiseltä ja häntä on todella ilo katsella ja kuunnella. Youtube-kanava Myfulness löytyy täältä.

0ED7A0A0-9075-4A26-9841-D8FB79BE0989.jpeg

Kuvassa rentoutumis- ja mietiskelypaikkani numero yksi, koti ja sohva!

  • Toinen hyvä löytöni on Kauneus & terveys -lehden blogi StressitohtoriBlogin kirjoittaja Sanna Leino kirjoittaa blogiteksteissään stressistä ja sen vaikutuksista elämään. Hän pohtii myös paljon herkyyttä, erityisherkkyyttä sekä itsetuntemusta yleisesti. Todella silmiä avaavia ja mielenkiintoisia tekstejä, suosittelen!
  • Viimeinen löytöni onkin varmasti monelle jo tuttu, Kimmo Takasen Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta -kirja. Muistan joskus tehneeni tunnelukko-testin netissä lyhyine kuvauksineen. Kirjassa tunnelukkoihin pureudutaan paljon syvemmin, pohditaan niiden syntyä ja mietitään lapsuutta ja sen vaikutusta nykytilanteeseen. Olen itse vasta kirjan alussa, mutta koen jo nyt, että ymmärrän itseäni ja toimintaani taas hieman enemmän.

– Johanna Isabella

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *