Unien tulkintaa ja työjännitystä

31D4A9C2-87CD-4112-97F8-EE7F4A89B0C6.jpeg

 

Rakastan nukkumista. Viime aikoina useat ihmiset ovat kysyneet, pystynkö kuitenkin nukkumaan, vai aiheuttavatko stressi ja uupumus unettomuutta. Eivät aiheuta, päin vastoin! Olen nukkunut paljon enemmän kuin normaalisti. Paljon enemmän, kuin olisi edes tarvetta, sillä minua vain väsyttää ihan kamalan paljon. En ole kylläkään varma, onko uneni laadukasta ja syvää, mutta nukahtaminen sinne sun tänne sohvannurkkaan kyllä onnistuu.

Olen viime kuukausina nähnyt useita toistuvia unia tai teemoja unissa, joita olen googletellut kiinnostuneena. En ole aivan varma, mitä unien tulkitsemisesta ajattelen, mutta mielenkiintoista se joka tapauksessa on. Joitakin unia olen nähnyt vain kerran, mutta ne ovat jääneet mieleen vahvasti. Viime yönä olin korkeassa kerrostalossa ja ulkona tuuli. Tuuli yltyi ja yltyi ja talo huojui. Olin ensin helpottunut, että olen talon sisällä suojassa, mutta tuuli yltyi niin kovaksi, että aloin pelätä, että se kaatuu ja sortuu.

Kovasta tuulesta unissa kerrotaan esimerkiksi näin:

”Myrskyt, tulipalot, voimakas tuuli, joka pystyy repimään taloja ja puita sijoiltaan…miksi näin tapahtuu? Tämä on merkki ahdistuksesta. Tämä saattaa olla lisääntyneen ahdistuksen tila, jossa tunnet itsesi hauraaksi kaikkeen mikä sinua ympäröi. Nämä luonnon elementit edustavat todellisuutta ja kaikkea, mikä aiheuttaa elämässäsi harmia, esimerkiksi työ ja henkilökohtaiset ongelmat. Tämä on mahdollisesti kaikkein huolestuttavin unityyppi, koska se edustaa tunteitasi, kun olet kaikkein herkimmilläsi ja haavoittuva.” (askelterveyteen.com)

”Kova tuuli tarkoittaa levottomuutta ja epämukavuuden tunnetta omassa elämässä. Mihin suuntaan tuuli tai myrsky riepottelee sinua? Oletko samaa mieltä tuosta suunnasta?” (rajatieto.org)

Joka kerta, kun minulle on aamulla tullut tunne, että muistan jonkin näkemäni unen selkeästi ja haluan ottaa sen teemoista selvää, olen yllättynyt. En esimerkiksi ollut ollenkaan varma, onko tuuli teemana mitenkään erikoinen tai merkityksellinen, tai löytyykö sen merkityksestä unissa tietoa. Kuvaukset sopivat kuitenkin paremmin kuin hyvin omaan tilanteeseeni.

Palaan loppuviikosta töihin muutaman viikon poissaolon jälkeen ja minua jännittää. Jännittää muuttuuko mikään ja romahdanko uudelleen. Olen hyvin epävarma siitä, mitkä muutosvaatimukseni ovat kohtuullisia ja toteutettavia. En tiedä missä menee raja vaativan työntekijän ja kehnon esimiestyön välillä. Toisaalta koen, että nyt minun on jo aika mennä takaisin, toisaalta ahdistaa aivan hurjan paljon. Jännittää. Toivottavasti sisäiset voimani ja tietynlainen itsekunnioitus ovat hieman kasvaneet poissaoloni aikana, sillä niitä olen tietoisesti yrittänyt kartuttaa. Ja lempeys. Toivon, että pystyn olemaan tietoisesti hieman lempeämpi itselleni ja toiminnalleni.

 

8527174B-A786-4762-B925-84C441B3C66E.jpeg

 

– Johanna Isabella

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *