Joulu 2020 Muhoksella Wanhassa Tyllissä

Meidän perheessä, eli siskojeni ja vanhempieni kesken, on aina pyritty viettämään joulua yhdessä. Yleensä olemme menneet jomman kumman sisareni luo tai sitten vanhemmillemme Ouluun tai Muhokselle. Nyt kun tämä koronatilanne on mikä on, ei äitimme halunnut isän kanssa tulla tänne Etelä-Suomeen, molemmat kun ovat riskiryhmää ikänsä puolesta. Isälläni on myös aika pitkälle edennyt alzheimer, joten hyvin todennäköisesti hän ei seuraavia jouluja meidän kanssamme voi viettää. Näistä tekijöistä johtuen aloimme jo syksyllä miettiä, olisiko meidän mahdollista vuokrata vaikkapa joku mökki, missä saisimme olla ikään kuin eristyksissä keskenämme, mutta kuitenkin ”väljästi”.

Nettimökistä aluksi mökkejä katselin ja muutamasta kyselinkin, kunnes siskoni miehen tekele sattui bongaamaan sieltä Wanha Tylli nimisen paikan ja vieläpä Muhokselta läheltä vanhempien kotia. Paikka vaikutti kivalta ja huomattavasti tilavammalta kuin vanhenpiemme rivitalo, joten varasimme sen. Siskoni miehen tekele varasi myös piilopirtin meille joulupäiväksi, mihin päästiin grillailemaan ja saunomaan. Wanhan Tyllin pihapiirissä on myös navetta joka on muutettu kivaksi istuskelu/illanviettopaikaksi takkoineen ja biljardipöytineen.

Wanha Tylli oli koristeltu valmiiksi jouluisesti

Minulla oli koko jouluviikko lomaa, joten ajelin aluksi siskolleni Sahalahteen  sunnuntaina, josta sitten lähdimme maanantaina vanhempiemme luokse. Tiistaina innostuttiin käymään siskon ja hänen ukon tekeleensä kanssa Muhoksen paikallisessa Pub Puutteessa syömässä hampparit ja  juomassa glökit. Keskiviikkona sitten suunnattiin kauppareissun jälkeen Wanhaan Tylliin ja asettautumisen jälkeen kokkailimme ruokaa ja iso-siskokin perheineen pääsi paikalle. Kun oltiin syöty itsemme ähkyyn ja sisarukset saaneet jälkeläisensä unille, käytiin vielä istumassa tuolla pihanavetassa.

Pub Puutteessa burgereilla
Biljardin peluuta ”navetassa”

Jouluaattoaamuna käytiin Lacun kanssa tutustumassa Piilopaikan takaa lähteviin luontopolkuihin. Ei ehditty kovin pitkälle, kun tulikin komennus tulla takaisin lapsen- ja isänvahdiksi, jotta sisko pääsee lähtemään käymään kaupassa. Muhoksella oli ihan kivasti luntakin, joten saatiin ihana valkea joulu 🙂 Sittenpäs alettiinkin taas tekemään ruokaa ja lämmitettiin joulusauna. Meillä meni lahjojen avaamisten kanssa aika myöhäseen, mutta kivoja paketteja tuli. Sain mm. Glökiviiniä, meikkejä ja beautyblender setin, selänpesimen, sukkia, satokausikalenterin, vitaminiineja.. Kaikkea tarpeellista siis!

Joulupäivänä tukevan aamupalan jälkeen lähdettiin sitten uudelleen luontopoluille ja käytiin ihan kiva lenkki koirani Lacun, iso-siskon ja hänen ukon tekeleensä sekä heidän poikansa kanssa. Heidän poikansa tosin kulki suurimman osan matkaa kätevästi kantorepussa. Lunta oli mukavasti mutta silti ei tarvinut tarpoa. Lenkin jälkeen lähdettiin laittamaan tulet piilopirttiin ja siellä loppuilta sitten vierähtikin saunoen, musiikkia kuunnellen, syöden ja iltaa istuen. Ihanan tunnelmallinen paikka!

Piilopaikka metsän siimeksessä
Kaksois-siskon poika suklaa suussa Piilopaikassa
Piilopaikan saunassa kelpasi löylytella

Lauantaina heräsin ikävään flunssaan. Todennäköisesti olen saanut sen siskoltani tai hänen muksultaan, jotka olivat juuri ehtineet tervehtyä ennen tätä reissua. He olivat myös käyneet koronatesteissä puhtain tuloksin. Tuo samainen flunssa onkin jatkunut nyt eri muodoissaan yli viikon, mutta onneksi alkanut helpottaa. Lauantaina ja sunnuntaina veto oli todella pois ja tulikin oikeastaan vain levättyä, tosin sunnuntainahan me sitten lähdimmekin kotimatkalle. Onneksi minun ei tarvinut ajaa kuin pikkupätkä tuosta matkasta.

Joululomani meni siis aivan ihanasti läheisten kesken nautiskellen hyvästä ruoasta, kauniista puitteista ja luonnosta, sekä ennen kaikkea rentoutuessa, ihanampaa ei olisi voinut toivoa! 🙂 Ennen uutta vuotta kävin vielä kampaajalla sekä kynsihuollossa, loppuun vielä kuva uudesta fledasta 😉 Mukavaa alkanutta vuotta 2021!

perhe matkat
Kommentit (1)
  1. Suppo Taalasmaa
    15.5.2022, 08:22

    Onko siskon mies jotenkin huono ihminen kun pitää ukon tekeleeksi sanoa?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *