Koronaepäilty, sairastelua ja muita viikon fiiliksiä

Tämä viikko alkoi kurjasti, nimittäin kurkkukivulla. Ajattelin aluksi, että se menee ohi itsellään ja jos asennoituu oikein niin, että nyt en sairastu, niin ei sairastu. Juon aamuisin aina vitamiiniporetabletin ja lisäksi otan vähintään d-vitamiinia purkista. Olen aamusyöppö, eli syön vähintäänkin puuron marjoilla ja yleensä muutakin mukavaa. Jos jotai taudintynkää on havaittavissa, menee se yleensä aamupalan jälkeen ohi. Vaan eipä mennyt ohi ei, paheni iltaan mennessä niin pahaksi, että aloin koluta lääkekaappia läpi.

Tiistaina aamulla oli pakko jäädä sairaslomalle, koska pelkkä suun aukaisu ammolleen sattui ja tunsin että kuumetta on – ja paljon. Muita oireita alkoi myös ilmaantua: Päänsärkyä, hengenahdistusta ja nenän jatkuvaa vuotamista. Koska oireet oli pelottavan samankaltaiset kuin koronassa, tein Omaolon testin. Sehän näytti, että ottaa yhteyttä omaan terveyskeskukseen ja niimpä siis teinkin. Hoitaja sanoi puhelimessa, että seurataan tilannetta pari päivää. Koska olen perusterve, perheessäni ei ole riskiryhmäläisiä, enkä myöskään ole töissä sotealalla, niin ei ole mitenkään varsinaisesti kiire selvittää, mistä oireet johtuvat.

Olo ei alkanut helpottaa keskiviikkona, eikä torstaina. En edelleenkään voinut tehdä töitä, koska hengitys oli tosi ahtaalla ja jouduin läähättämään, että sai happea. Yleisvointi oli muutenkin heikko. Torstaina otin yhteyttä terveysasemalle uudelleen, koska oireet jatkuivat, kurkkukipu vain oli muuttunut sellaiseksi kuivaksi ärsytysyskäksi. Olin tallentanut koronatestin tulokset Oma kantaan, joten hoitaja sanoi, että lähettää ne lääkärille, joka sitten arvioi, tarviiko tulla testiin. Ei mennyt kauan, kun kutsu testiin drive in kaistalle sitten tuli.

Menin Viipurintien asemalle tosi hyvissä ajoin, koska epäilin, että siellä on ruuhkaa. Onneksi ei ollutkaan ja ajelin opastekyltin mukaisesti pälyilemään. Hoitaja huikkasi, että ajaa auto vain parkkiin ja odottaa autossa, että tulevat hakemaan. Vastapäätä parkkipaikkaa oli ruumisauto hakemassa asiakasta viimeiselle matkalleen ja tunnelma oli vähintäänkin kolkko, vielä kun avaruuspukuinen hoitaja lähestyi autoa. Tuon hetken tulen varmasti muistamaan koko loppuelämäni, vähintäänkin apocalypsen elkeet 😀 Itse testihän oli jotain todella epämiellyttävää ja en toivoisi pahimmalle vihollisellenikaan. En viitsi sen tarkemmin kuvailla itse toimenpidettä, ettei kukaan vain jätä käymättä jos kutsu tulee. Hoitajat olivat tosi ammattitaitoisia ja pahoittelivat, kun joutuivat satuttamaan, vaikka eihän se todellakaan heidän vikansa ollut. Tuloksissa menee 1-2 vrk ja ne lääkäri soittaa kotiin.

Eilen, eli perjantaina aamulla olo oli tosi virkeä ja nenän vuotamista lukuun ottamatta olo oli jo hyvä. Koska olen karanteenissa, käytiin koiran kanssa taas vaan tynkäinen lenkki. Huomaa, että koirakin ihmettelee tätä tilannetta. Mietin siinä aamulla, että olisin voinut töitä tehdä, mutta onneksi en, koska kymmenen aikaan iski hirvittävä väsymys ja kun heräsin, oli kello jo jotain 14.30 😀 Kyllä vaan tauti edelleen muistutteli olemassaolollaan väsymyksen muodossa. Iltapäivään mennessä ei mitään kuulunut testiin liittyen, joten olin aika varma, että joudun soittamaan tuloksesta Kanta-hämeen keskussairaalaan lauantaina. Yllättäen illalla kuuden jälkeen sain viestin Fimlabista: Tuloksesi 23.4.2020 -CV19NhO NEG Älä vastaa tähän.

Tuloksesta tuli kyllä todella helpottunut olo. Aluksi ajattelin, että eihän sen hirveästi väliä onko korona vaiko ei, kun samalailla karanteenissa pitää olla muutama oireeton päivä. Tuossa lappusessa luki (minkä sain koronatestin jälkeen), että jos ei ole korona, niin  karanteeni loppuu heti kun oireetkin. En kuitenkaan ihan niin mustavalkoisesti ajattele, en todellakaan halua tätä tautia kenellekkään tartuttaa edes vahingossa. Jos tämä olisi ollut korona, niin kaksois-siskoni olisi joutunut jäämään karanteeniin ainakin viikoksi, hän kun on töissä Tayssissa. Muutenkin, mistä sitä tietää varmuudella kuinka kauan sitä tartuttaa, eihän yleensä mitkään oireet lopu kuin seinään.

Tänään, eli lauantaina, nenä vielä vuotaa ja väsyttää. Ajattelinkin mennä jälleen tirsoille, kunhan tämä postaus on kirjoitettu 🙂 Kanta-hämeen keskussairaalasta soittivat juuri, että koronatesti oli negatiivinen. Ihan kiva että soittivat vielä, kun kyllähän tuollaiset tekstiviestit helposti jää näkemättäkin. Ihanaa viikonloppua kaikille,pysykää terveinä ja pysykää kotona! <3

Tämä kuva napattu edellisenä viikonloppuna Lempäälän metsistä 🙂
puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (2)
 1. Maria Vuorma
  5.5.2020, 20:29

  Luettiin viime viikolla Ylen juttu, jossa kerrottiin että jopa 50 % koronatestien tuloksista on virheellisesti negatiivisia. Me ollaan lähes varmoja, että sulla oli kyllä korona, mutta se ei vaan näkynyt testissä. Ne oireet sopi niin hyvin tuohon, kun mulle tarkemmin kerroit.

  Konstan yhdellä kaverilla oli vielä vähän suakin pahemmat oireet. Kyseinen kaveri oli lähes 40 asteen kuumeessa monta päivää. Hänellä oli jatkuva yskä, pääkipu ja joka paikkaa särki. Hän sai huonosti happea ja meinasi tukehtua ennen kuin lääkkeet auttoivat. Hän tarvitsi pitkään omaishoitoa. Kyseessä 43-vuotias mies, jolla oli silti negatiivinen koronatestitulos.

 2. Pasi Ahdevainio
  25.4.2020, 18:12

  >”Vastapäätä parkkipaikkaa oli ruumisauto hakemassa asiakasta viimeiselle matkalleen ja tunnelma oli vähintäänkin kolkko, vielä kun avaruuspukuinen hoitaja lähestyi autoa.”

  Voin kuvitella, lol. Elämme outoja aikoja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *