10 x Pietari (part deux)

winterpalace.jpg

IMG_3876.jpg

neva.jpg

stpet44.jpg

smolenskoj.jpg

1/ Jusupovin palatsi

Naberezhnaja Reki Moiki 94

Jusupovit olivat aikoinaan yksi tsaari-Venäjän varakkaimmista suvuista. Uusklassinen palatsi Moikan rannalla on kiinnostava niin arkkitehtuurisesti kuin myös historialtaan, sillä juuri Moikanrantakatu 94:ssä Rasputin sai surmansa joulukussa 1916. 

2/ Stroganovin palatsi

Nevski Prospekt 17

Toinen todella kiinnostava ja uskomattoman kaunis palatsi on vuonna 1754 valmistunut barokkityylinen Stroganovin palatsi, joka sijaitsee Nevski Prospektilla. Palatsissa voi ihailla sen uskomatonta interiööriä ja paroni Aleksander Sergejevits Stroganovin keräilemää taidetta. 

3/ Smolenskin hautausmaa

Kamskaja ul. 26

Vasilin- ja Alaissaarella sijaitseva Smolenskin hautausmaa on vaikuttava paikka. Hautausmaat eivät ehkä kuulu niihin kaikista perinteisempiin nähtävyyksiin (toisaalta Père-Lachaise ja Cimetière de Montmartre Pariisissa ovat suosittuja), mutta itse nautin hautausmaakierroksista, lomalla ja arjessa (jos nyt ’nauttia’ on oikea ilmaisu, enkä arkena hirveän usein ennätä hautausmaakierroksilleni, valitettavasti.) Mietin aina kohtaloita ja luen vainajien nimiä. Anyways, Smolenskin hautausmaata suosittelen pikkukävelylle. 

4/ Pietari-Paavalin katedraali

Pietari-Paavalin linnoituksen sisällä, Jänissaarella

Domenico Trezzin suunnittelema katedraali valmistui 1733 ja se on toiminut Venäjän keisarien hautapaikkana vuosisatojen ajan. Katedraalissa lepäävät siis myös Venäjän viimeinen tsaari Nikoilai II vaimonsa Aleksandran kanssa.

5/ Kazanin katedraali

Kazanskaja pl. 2

Kazanin katedraali Nevski Prospektilla on Pietarin pääkirkko. Kirkon suunnitteli Andrei Voronihin ja kirkko valmistui vuonna 1811. 

6/ Mariinski-teatteri

Teatralnaja pl. 1

Vuonna 1860 perustettu baletti- ja oopperateatteri on tärkeä osa Pietarin kulttuurielämää. Tällä hetkellä siellä voi nähdä Turandot’n, Don Quijoten, L’elisir d’amoren ja Madama Butterfly’n, ja lippujen hinnat ovat todella OK.

7/ Gribojedovin kanava

Gribojedovin kanava tarjoaa mukavat puitteet kävelylle (voi että, näen itseni sieluni silmin kävelyllä aurinkoisena mutta kirpakkana sunnuntaiaamuna siellä, matkalla aamulatelle). Talot kanavan varrella ovat idyllisiä ja eri pastellin sävyissä. 

8/ Mishka

Fontanka 40

Trendikäs baari (haluaisin sanoa, että hipsterimesta…), hyviä drinkkejä, mutta ennen kaikkea hyvää musaa. Loistava tanssipaikka siis. 

9/ Do Immigration

Vosstanija ul. 24

Viinibaari Do Immigration on valloittava. Saksalainen ystäväni löysin mestan googlettamalla best wine bars in St. Petersburg for pseudo intellectuals. Mut ihan oikeasti, Do Immigration on chic yrittämättä liikaa.

10/ I am thankful for today -kahvila

Gorokhovaja ul. 24

Jos olisin pietarilainen, I am thankful for today saattaisi hyvinkin olla kantapaikkani. Kiva paikka niin aamukahville, lounaalle, iltapäiväteelle (drinkille), rennolle illalliselle, yömyssylle kuin vaikka deiteille. Such cuteness, much recommended. 

— 

DISCLAIMER: Olen täysin ihastunut Pietariin, sillä se miltei täyttää täydellisen kaupungin kriteerini. On rikas ja mielenkiintoinen historia ja kulttuuri (olen entinen venäjäntutkimuksen opiskelija, jolla on a thing for Lenin and the Romanovs), koskettavan kauniita rakennuksia, kutsuvia kahviloita ja vettä (joet ja meri!). Ja kupliva kaupunkikulttuuri pikkuputiikkeineen ja kellariklubeineen. Mun sydämeni sykkii kaupungeille, joissa monipuolinen kulttuurin harrastaminen ei ole pelkästään helppoa (tarjonta & hinta), vaan suotavaa. Venäläiset, kuten myös esimerkiksi ranskalaiset ja italialaiset tuntuvat saavan äidinmaidossaan johdatuksen maidensa kulttuurihistoriaan ja se näkyy ja kuuluu. Ja se jos mikä innoittaa jatkamaan omaa kulttuuriharrastustaan ja perehtymään myös oman maansa kulttuurisiin erityispiirteisiin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *