Viime päivinä

Tekstareita, IG-livejä, FaceTime-puheluita, tavan puheluita, hymiöitä. How are you? Miten menee? Ça va????, self-isolation, etätyö, kotitoimisto, mutta entäs pappa? Uutiset, tiedotustilaisuudet, #flattenthecurve, niistä on viime päivät tehty.

Kuten varmasti me kaikki, minäkin olen ajatellut riskiryhmiin kuuluvia läheisiäni ja pohtinut heidän jaksamistaan. Suurin huoli kohdistuu miltei 90-vuotiaaseen isoisääni, mutta onneksemme hän vaikuttaa toistaiseksi reippaalta. (Niinkin reippaalta, että ystäviensä tapaamisen sijasta hän lähti eilen potkukelkkailemaan kokonaisen järven yli. Kun isoisäni eilen kertoi minulle ”retkestään”, sydämeni melkein pysähtyi. Mutta pappa!!!! Sinun on otettava rauhallisesti, kiljuin. Isoisäni sivuutti kommenttini tyynesti ja jatkoi kelkkaretkensä kuvailua. Erinomainen sää, jäällä ei miltei ollenkaan lunta, aivan täydellistä.)

Neljä huomiota viime päivistä:

Kaikki te, jotka asutte kaukana perheestänne, ulkomailla tai muualla Suomessa: I feel you. Olla keskellä tällaista perin kummallista, pelottavaa, erikoista aikaa ilman perhettään. Se on vaikeaa, mutta onneksi meillä on käytössämme moderni teknologia. Mutta silti. Se on raskasta.

Mietin keinoja, joilla voin tukea pienyrittäjiä ja naapurustofirmoja näinä aikoina. Vaikka pari viikkoa sitten teimme äidin kanssa tilauksen teefirmaltamme (TeaHouse of Wehmais – Suomen parasta teetä, lemme tell you!!!), teemme lähipäivinä toisen. Pienen pieni juttu, mutta konkreettinen sellainen. Äsken kävin ostamassa kahvipapuja lähikahvilastani. Illalla ”menen” online pilatestunnille (hehe, e-pilatesta?) olohuoneeseeni.

Vaikka meitä kaikkia varmasti jännittää, huolestuttaa ja kenties jopa pelottaa, tunnen omassa ystävä- ja tuttavaperheessäni suurta yhteydenkuuluvuuden tunnetta. Puhelin piippaa oikeastaan koko ajan, kaikki kyselevät toistensa kuulumisia (just checking on you, darling – yksi kauneimmista lauseista tällä hetkellä). Tilannepäivityksiä Milanosta, Nur-Sultanista, New Yorkista, Pariisista, Amsterdamista; lempibiisejä ja sarjasuosituksia, kaikenlaisia memejä. Aamut alkavat puheluilla rakkaiden kanssa ja päättyvät ystävien hyvän yön toivotuksiin.

Ja, viimeikseksi, täytyy sanoa, että olen niin vaikuttunut pääministerimme rauhallisuudesta. Ahhhhh. Kiitos universumi, että meillä on Sanna Marin.

___

Photo: Peter Lindbergh

Kommentit (1)
  1. vilhelmiina hellstén
    18.3.2020, 22:13

    Hah, juuri muutama tunti sitten äitini kanssa todettiin että: onneksi Sanna Marin on Suomen pääministeri! Sanna <3333

    Hyviä vointeja sinulle xx, ❤️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *