10 x Rooma (part deux)

IMG_7527_1024.jpg

IMG_8982_1024.jpg

IMG_7523_1024.jpg

IMG_7561_1024.jpg

IMG_7617_1024.jpg

IMG_7691_1024.jpg

IMG_8765_1024.jpg

IMG_8738_1024.jpg

IMG_8645_1024.jpg

1/ San Lorenzo

Boheemi ja mielenkiintoinen San Lorenzon kaupunginosa on opiskelijoiden täyttämä. Tunnelmaltaan rento ja aavistuksen nuhjuinen San Lorenzo pitää sisällään lukuisia mielenkiintoisia baareja ja ravintoloita. Nauti bisse tunnetulla aukiolla (Piazza dell’Immacolata, paikallisten suussa Piazzetta San Lorenzo) kaupunginosan sydämessä ja illallista Soul Kitchenissa (Via dei Sabelli 193). Baareista vierailun arvoisia ovat esimerkiksi Bar a Book (Via dei Piceni 23), Apartment Bar (Via dei Marrucini 1/A), Black Market San Lorenzo (Via dei Sardi 50) ja Bar Celestino (Via Degli Ausoni 62). 

2/ Prati

Prati, toinen mielenkiintoinen roomalainen kaupunginosa, on aikalailla San Lorenzon vastakohta. Alue on todella residential, mutta äärimmäisen viehättävä. Rooman Upper East Side, sanoisin. Olen puolueellinen, sillä asuin naapurustossa Rooma- aikoinani. Anyways, Prati on oiva valinta majoitukselle, sillä sieltä on erinomaiset kulkuyhteydet muualle Roomaan, eikä historiallinen keskustakaan ole kuin parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä. Toisekseen, Vatikaani ja Castel Sant’Angelo ovat todella lähellä myös. Mikä tärkeintä, alue on rauhallinen (hello, hyvät yöunet) ja täynnä roomalaisia (hello, people watching). 

Naapuruston tutkiskelun voi aloittaa esimerkiksi Piazza Cavourista, jolla sijaitsee Italian korkein oikeus (kuvassa tuolla ylhäällä). Cola di Rienzo -katu sen sijaan on oiva paikka ostoksille. Coin Excelsior -tavaratalo (Via Cola di Rienzo 173) (ja tavaratalon ruokaosasto eritoten) ansaitsee erityismaininnan. Ravintoloista hyviä ovat esimerkiksi Cacio e Pepe (Via Giuseppe Avezzana 11) ja Settembrini (Via Luigi Settembrini 21). Settembrinin terassikatutasolla mainittakoon myös, ah että se on ihana ja oman kokemukseni mukaan hyvin usein täynnä mielenkiintoisen näköisiä roomalaisia (hello people watching again). 

3/ Santa Marinella

Jos olo käy liian tukalaksi, suuntaa rannalle. Santa Marinella on oiva vaihtoehto: helpon junamatkan (noin 40 minuuttia asemilta Termini, Trastevere tai San Pietro) päässä oleva pikkurantakaupunki on idyllinen, ja ranta kaunis sekä siisti. 

4/ Galleria d’Arte Moderna

Via Francesco Crispi 24

Modernin taiteen museo upeassa Palazzo delle Belle Arti -rakennuksessa. Mm. Burrin, Modiglianin, Morandin, Rodinin, Mondrianin ja Giacomettin töitä. 

5/ Bar Necci

Via Fanfulla da Lodi 68

Roomalainen instituutio Pigneto -naapurustossa. Bar Neccistä saa niin aamiaista, lounasta ja illallista. Ihana terassi on mitä mainioin paikka iltapäiväkahville tai -viinille.

6/ Ginger

Via Borgognona 43-44

Kelpo ravintola kiven heiton matkan päästä Espanjalaisilta portailta. Olen suositellut tätä erityisesti newyorkilaisille ystävilleni, sillä ko. ravintolassa on helppo olla ns. ravintorajoitteinen (ja ystäväpiiristäni newyorkilaisilla on kaikista erikoisimmat ruokavaliot). Anyways, tarjolla on esimerkiksi loistavia salaatteja ja mehuja. 

7/ La Casetta

Via della Madonna dei Monti 62

Sympaattisen Domenicon La Casetta Monti -kaupunginosassa on sanoinkuvaamattoman ihana. Pienen pieni kahvila-ravintola sijaitsee suloisessa kasvien peittämässä rakennuksessa (again, kuva yllä). Lista vaihtuu usein, mutta sieltä löytyy yleensä piiraita, pari lounasvaihtoehtoja, leivonnaisia ja viiniä. (Siis, viiniä löytyy kyllä ihan aina, samoin kahvia, naturalmente). 

8/ Freni e Frizioni

Via del Politeama 4/6

Freni e Frizioni on oiva baari Tresteveressa. Ihmisjoukko on yleensä aikalailla 50-50 italialaisia, Roomassa asuvia ei-italialaisia ja turisteja. Todella hyvä aperitivo (heillä toimii niin, että ostat juoman ja saat syödä buffetpöydästä niin paljon kuin kykenet) ja erinomaisia drinkkejä. Pisteet myös kätevästä sijainnista ja hyvistä soittolistoista. 

9/ Lanificio 159

Via di Pietralata 159

Haussa hyvät bileet? Suuntaa Lanificioon. Vanhassa tehtaassa järjestetään kaikenlaista, on brunssia, taidenäyttelyitä ja kirpputoreja, mutta ennen kaikkea on hyviä bileitä.

10/ Vicious Club

Via Achille Grandi 7/a

Ehkä Rooman parhain klubi suht lähellä keskustaa. Vicious on pieni, tumma, peilein sisustettu ja aika ajoin kaoottinenkin, mutta sitäkin rakastetumpi erityisesti teknoskenessä. Myös ei-teknobileitä järjestetään. Suosittelemme ehdottomasti, jos haussa hyvä meno.

Kuvituksena tällä kertaa erityisesti roomalaisia kasveja. Enpä silloin tiennyt muistiinpanojen päätyvän muillekin kuin ystäville. Oh well…

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *