20 asiaa Dohasta

1. Dohassa on kolme mielenkiintoista museota, joissa kannattaa vierailla. MIA eli Museum of Islamic Art on upea arkkitehtuurinsa vuoksi. Museon perusnäyttely ei sinänsä ole mitään erikoista, jos vertaa vaikka isojen eurooppalaisten museoiden samanlaisiin kokoelmiin, mutta I.M. Pein suunnittelema museorakennus interiööreineen on todella upea. Mathaf eli Arab Museum of Modern Art on kokoelmaltaan erinomainen – itse asiassa sen kokoelma on niin ensiluokkainen, ettei vastaavaa tule heti edes mieleen. Mathafin sijainti on kaukainen, mutta onneksi MIA:lta kulkee ilmainen bussi Mathafille. FBQ Museum eli Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani Museum esittelee kummallisen kokoelman Sheikh Faisalin keräämiä esineitä autoista kolikoihin ja matoista valokuviin. Kyseessä on todella ainutlaatuinen museo kaikessa outoudessaan. 

2. Kaupunkiin on ideaaleinta matkustaa marraskuusta huhtikuuhun. Elo- ja heinäkuut ovat todella kuumia. Rantalomailuun joulu- ja tammikuut ovat yleensä liian viileitä. 

3. Dohan baariskene on ok. Ne harvat erinomaiset baarit tai ravintoloiden baarialueet ovat Wahm (W Hotel), Nobu (FS), Vintage (St. Regis) ja Morimoto (Mondrian). 

4. Kivoja kahviloita Dohassa sen sijaan on todella paljon. Mainioita ovat mm. Souq Waqifissa sijaitseva La Piazza ja the Village, MIA-museon MIA Café ja Torch-hotellin Tea Garden. Sekä tietysti erinomaista kahvia tarjoava Flat White Pearl-naapurustossa. 

5. Dohassa on kahdella upealla paikalla Richard Serran veistoksia. sykähdyttää Islamilaisen taiteen museon takana ja East-west / West-east keskellä kauneinta aavikkoa. 

thumb_IMG_3610_1024.jpg

6. Souq Waqif, kirjaimellisesti seisova tori, muistuttaa Qatarin menneisyydestä, joskin koko alue on uustuotantoa. Suosittelen ostamaan taateleita ja ruokailemaan persialaisessa Parisa-ravintolassa.

7. Corniche-rantabulevardi sopii erinomaisesti kävelemiseen, mikäli ei ole liian kuuma. Cornichelta voi ihailla MIA-museota ja Souq-aluetta, mutta myös pilvenpiirtäjäalue West Bayta

8. Pearl-naapurusto lienee yksi kaupungin oudoimmista. Se on tosin erinomainen alue kävelemiseen ja kahviloissa istuskeluun. Alueella on myös oma rantansa ja viehättävä satama. 

9. Mitä pukeutumiseen tulee, hyvä nyrkkisääntö on peittää polvet ja olkapäät. Hotelleissa voi pukeutua vapaasti ja samoin Pearlissa meno on aika rentoa.

10. Nykyisen emirin äiti HH Sheikha Moza bint Nasser on kansainvälisesti tunnettu upeasta tyylistään, mutta kansallisesti hänet tunnetaan Qatar Foundation -projektista ja Education City -naapurustosta. Mikäli matkaa Mathaf-museoon, kannattaa kävellä Education Cityssä, jossa sijaitsevat kaikki Qatarin ulkomaalaiset yliopistot, esimerkiksi Georgetown ja UCL. Education Cityssa on myös Qatarin uusi kansalliskirjasto, Rem Koolhaasin suunnittelema suurenmoinen avaruusalus. 

thumb_IMG_3478_1024.jpg

11. Dohassa on tarjoalla erinomaista intialaista ruokaa. Oma suosikkini on Bukhara tenniskenttien läheisyydessä.

12. Kaupungin paras sushipaikka on sen sijaan Yee Hwa

13. Dohan libanonilaiset ravintolat ovat myös todella hyviä. Itse rakastan West Bayn Abajouria

14. Dohassa on oikeastaan kaksi ”skeneä”. On todella siisti, kimmeltävä ja pröystäilevä hotellimaailma ja sitten toisaalta likaiset kadut, kapeat kujat Al Saddissa ja Bin Mahmoudissa. 

15. Merkittävä osa arjesta tapahtuu, ainakin expatien kohdalla, viiden tähden hotelleissa ja kauppakeskuksissa. Festival City ja Qatar Mall ovat mielestäni ”kivoimmat”, jos nyt noin voi sanoa ostoskeskuksesta.

thumb_IMG_1038_1024.jpg

16. Ihanimmat hotellit ovat sen sijaan St. Regis, Four Seasons, Sharq Village, Mondrian ja W. Myös Hiltonin Double Tree on erityisesti sijaintinsa puolesta todella kätevä. 

17. Kaupungin paras lounge on FS:n Pier. Aavikon lisäksi paras paikka nauttia auringonlaskusta sen sijaan ovat Pearlin kauimmaiset tornit, eli ne joista on paras näkymä merelle. 

18. Yksi erittäinen ”dohalainen” aktiviteetti on spassa käynti. Oma valintani on W:n Bliss Spa

19. Suosittelen nauttimaan karak-teetä eli mausteista chai-teetä maidon kanssa. Intialaisten ja pakistanilaisten siirtotyöläisten mukana kulkeutunut perinne on merkittävä osa qatarilaisten arkipäivää. 

20. Toinen mielenkiintoinen aktiviteetti on ajelu dhow-laivalla pitkin Persianlahtea.

thumb_IMG_3497_1024.jpg

kulttuuri suosittelen suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *