20 asiaa Roomasta

1. Roomaan suuntaavan kannattaa nähdä paljon muutakin kuin historiallinen keskusta. Colosseum, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Campo dei Fiori ja Pantheon ovat kaikki kivoja nähtävyyksiä, mutta Rooman todellinen taika on keskustan ulkopuolella. 

2. Aitoja roomalaisia naapurustoja ovat Testaccio ja Pigneto. Ensimmäinen on erinomainen naapurusto, jos haluaa syödä todella hyvin. Pigneto puolestaan on hip & cool, mutta orgaanisella ja miellyttävällä tavalla. 

3. San Lorenzo on nuorekas naapurusto – oivallinen biletykseen. Prati on rauhallinen arvonaapurusto, eräänlainen roomalainen Eira. Tyylikkäitä putiikkeja, hillittyjä ravintoloita. Monti taas on täydellinen vintageostoksille ja trendirafloille. 

4. Kaupunki on täynnä ihania (ja toisaalta myös kammottavia) hotelleja. Hotel De Russien iltapäivätee on loistava (ja puutarha! Mon dieu!), Hotel Lord Byron nautinnollinen pikkuhelmi ja Rome Cavalierin näköaloja on hankala peitota. 

5. Metroverkko ei hirveästi palvele tavan turistia, joten kannattaa suosiolla kävellä – puitteet ovat ensiluokkaiset. 

IMG_5576.JPG

6. Rooman museotarjonta on erinomainen. Modernia ja nykytaidetta tarjoilevat Galleria d’Arte ModernaMAXXI ja  MACRO

7. Galleria BorgheseMusei Capitolini ja Musei Vaticani taas vanhempaa taidetta. 

8. Rooma on barokin kaupunki ja tämä näkyy ennen kaikkea kirkkoarkkitehtuurissa. Suosittelen Santa Maria Sopra Minerva -kirkkoa, koska se on Rooman ainoa goottilainen katedraali. Ja apua miten upea!!! Muita mielenkiintoisia ovat esimerkiksi Santa Maria del PopoloSanta Maria in Trastevere ja Santa Maria Maggiore. Ja tietysti Pietarinkirkko Vatikaanissa. 

9. Cimitero Acattolico eli ei-katolisten hautamaa on yksi suosikkinähtävyyksistäni. Pysäyttävä ja kertakaikkisen kaunis pikkuhautausmaa sijaitsee keskustan ulkopuolella, mutta on matkan arvoinen. 

10. Yksi Rooman parhaista näköaloista on Castel Sant’Angelossa eli Hadrianuksen mausoleumissa (osa Tosca-oopperasta muuten tapahtuu ko. linnoituksessa). 

IMG_5577.JPG

11. Roomalaisia instituutioita ovat San Calisto Trasteveressa (ei pidä antaa turistien ja vaihto-oppilaiden hämätä, paikka on todella rakastettu roomalaisten keskuudessa) Bar Necci ja Freni e Frizioni

12. Gelatolle mielestäni paras paikka on torinolainen Grom (useita lokaatioita ympäri kaupunkia).

13. Rooman parhaita ravintoloita ovat Open ColonnaDa AugustoFlavio al Velavevodetto ja Osteria Bonelli

14. Ginger on hyvä vihermehuille, salaateille ja erikoisruokavalioille. 

15. Jos bileet kiinnostavat Vicious Club ja Lanificio 159 ovat hyviä vaihtoehtoja. 

IMG_5578.JPG

16. Mielestäni Rooman ihanin cocktailbaari on Salotto 42. Paikka on todella chic ja cocktailit erinomaisia. Sijainti Hadrianin temppelin juurella pikkuruisella piazzalla on sympaattinen myös. 

17. Terrazza San Pancrazio Gianicolon juurella on ihastuttava baari/ravintola myös. Drinkit eivät ole Salotton vertaisia, mutta tunnelma on erinomainen.

18. Jerry Thomas Speakeasy lienee Rooman paras baari mikäli ajatellaan pelkästään cocktailien tasoa. Sisäänpääsy on kuitenkin todella monimutkaista. 

19. Magick Bar Tevere-joen rannalla on viihtyisä ja musiikki on yleensä todella hyvää. 

20. Rooman paras paikka kuitenkin, minun mielestäni, on Gianicolo-kukkula auringonlaskun aikaan. Ai ai, en ole ollenkaan varma, onko mikään muu sen veroinen. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *