5 x pariisilainen museo

3.JPG

4.JPG

5.jpg

1.JPG

2.JPG

1. Musée Marmottan Monet 

2 Rue Louis Boilly

Museossa on vaikuttava määrä Monet’n teoksia, mutta esillä on myös mm. Morisot’n, Manet’n, Degasin ja Rouartin töitä. Bonuksena todella mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä. Museo on mukavan kokoinen, itse asiassa aika pieni, eli museoähkyltä todennäköisemmin välttyy. Suosittelen museota myös niille, jotka eivät ole erityisen kiinnostuneita impressionismista, sillä ko. museo on kaikin puolin miellyttävä. Erityisesti museon interiöörin ja taiteen suhde toimii. Toisin sanoen kaikki on harmoniassa ja tunnelma on seesteinen. Museon sijainti ei ole ehkä kaikkein kätevin, mutta 16.arrondissementti on mielenkiintoista, perin pariisilaista naapurustoa. Siellä kuljeskeleminen ei ole missään nimessä huono ajatus.

2. Jeu de Paume

1 Place de la Concorde

Taidekeskus Jeu de Paumessa järjestetään nyky- ja valokuvataiteen näyttelyitä. Kannattaa tarkistaa, joko joku mestan näyttelyistä sattuisi kiinnostamaan. Tällä hetkellä menossa mm. Helena Almeidan näyttely. 

3. Musée Rodin

79 Rue de Varenne

Rodinin veistoksille omistettu museo on vierailun arvoinen paikka, vaikkei kokisi veistostaidetta läheiseksi. Hôtel Biron on mitä kaunein rakennus ja museon puutarhassa on rentouttava kävellä ympäriinsä. 

4. Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris

11 Avenue du Président Wilson

Palais de Tokyon itäsiivessä sijaitseva modernin ja nykytaiteen museo on miellyttävä ja toimiva. Pysyvään näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy. Museo nousi kansainväliseen tietoisuuteen viimeistään vuonna 2010, kun sieltä varastettiin viisi merkittävää teosta (Matisse, Picasso, Braque, Modigliani ja Léger). 

5. Institut du Monde Arabe

1 Rue des Fossés Saint-Bernard

Arabimaailmaa -ja kulttuuria esittelevä taidekeskus Seinen rannalla lienee yksi Pariisin parhaimmista kulttuuri-instituuteista. Todella mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä, joskin oman kokemukseni mukaan englanninkieliset näyttelymateriaalit eivät aina olleet erityisen runsaita. Minttutee ja yleinen vibe sen sijaan ovat erinomaisia.

+ 6. Musée de l’Orangerie

Jardin Tuileries

Monet’n kenties kuuluisimmat lummemaalaukset ovat esillä tässä seesteisessä museossa. Lisäksi mm. Picasson, Renoirin ja Utrillon töitä. Mutta ah, ne lumpeet. Ja se rauha. Ahhhh. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *