5+2 x Erinomainen museo

1/ The Museum of Broken Relationships

Zagreb

The Museum of Broken Relationships lienee onnistunut siinä, missä niin moni tieteellisesti ja akateemisesti merkittävä instituutio usein epäonnistuu; samaistumisen luomisessa. Museo kertoo täysin tavallisten ihmisten tarinoita rakkaudesta ja sen loppumisesta. Onko olemassa mitään muuta meille tutumpaa? Museologisesti instituutio on myös tehnyt merkittävää työtä, esimerkiksi participatory collecting -aktiviteettien parissa.

2/ Van Abbemuseum

Eindhoven

Hollantilainen Van Abbemuseum on yksi mielenkiintoisimmista modernin ja nykytaiteen museoista. Museolla on todella progressiivinen ote työhänsä ja näyttelyt ovat todella laadukkaita. Suosittelen vierailua esim. Amsterdamista – museo on matkustamisen arvoinen. 

Screen Shot 2018-02-18 at 14.01.19.png

3/ Musée Marmottan Monet

Pariisi

Museon Monet’n töiden kokoelma on vertaansa vailla. Miljöö on rauhallinen, sanoisin jopa miltei harras. Kuvaaminen on kielletty, joten selfie turisteja ei tarvitse väistellä. Impressionistien kokoelma on myös erinomainen, mutta itse tulen museoon aina uudelleen aistimaan pariisilaisen yläluokan mennyttä elämää ja talon upeaa arkkitehtuuria. 

4/ The Frick Collection

New York

Henry Clay Frickin palazzo on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Keräilijämuseo on yksi New Yorkin parhaimmista uskomattomine aarteineen. Museon Vanhojen mestareiden kokoelma on kerrassaan ensiluokkainen. Mutta, kuten myös Musée Marmottan Monet’n kohdalla, mielestäni museon parasta antia on ainutlaatuinen miljöö ja mahdollisuus kurkistaa edesmenneen tehtailija Henry Clay Frickin sielunmaisemaan ja taiderakkauteen.

Screen Shot 2018-02-18 at 14.03.33.png

5/ Deutsches Historisches Museum

Berliini

Saksalaisen historian museo on tunnettu oivaltavista näyttelystään ja kriittisestä katseestaan. Vaihtuvat näyttelyt ovat todella hyviä (mikäli olet Berliinissä, ei kannata jättää välistä Venäjän vallankumousta käsittelevää näyttelyä – se on superhyvä).

Screen Shot 2018-02-18 at 14.03.21.png

6/ National Gallery

Lontoo

En voi jättää mainitsematta National Gallerya (onhan kyseessä kuitenkin yksi lempimuseoistani kautta aikojen). Museologisesti kenties vähän vanhanaikainen, mutta oi pojat italialaisen renenssassin osasto – voisinpa olla siellä viikoittain. 

+ 7/ The Jewish Museum

New York

New Yorkin Juutalainen museo järjestää todella laadukkaita vaihtuvia näyttelyitä, eikä pelkää käsitellä myös suuremmalle yleisölle tuntemattomampia aiheita. Näyttelydesign on aina huippu luokkaa. 

*****

Pictures: MoMA (joka ei valitettavasti mahtunut tälle listalle, mutta joka on sydämessäni aina.) Louisa Lawler, Napkin for The Museum as Muse: Artists Reflect, Annoucement Card for The Museum as Muse: Artists Reflect ja Poster for Taking Place

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *