Currently

journey

Pitkästä aikaa Suomessa vietetty juhannus oli succés. Joimme sisareni kanssa viiniä (Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé 2015 - Viinilehden vuoden rosé jo toistamiseen -  on loistavaa) riippumatossa, ajelimme pikkuveneellä pitkin pikkujärveä, saunoimme ja grillasimme. Lauantaina suuntasimme mökkivisiitille ystäviemme luo, ja edellämainittu juhannusrutiini toistui. Kerrassaan täydellinen juhannus! 

Viini+riippumatto- kombo tuntui niin dekadentilta, aivan kuten viinin nauttiminen miltei kellon ympäri (oh my, oh my), että nyt kiinnostaa eniten vesi ja kaikenlainen tuoreus: kurkut, tomaatit, mansikat; mankeloidut napakat valkoiset lakanat (unelmissani ne olisivat Fretten valmistamat, mutta nämä vanhat maalta löytämäni ovat kyllä myös todella hyvät ja erityisen napakat. Näissä on myös kauniit käsintehdyt pitsisomisteet.) ja oman kukkapenkin pionit. 

Illallistimme Hotelli Punkaharjun ravintolassa. Brava, Saimi Hoyer! Ja ennen kaikkea complimenti Sami Tallberg & Miika Lönn. Alkuruokana neljän hengen seurueemme nautti hanhenkoipea, vadelmaa & pähkinää; villisieniä liemessä ja Puruveden muikkuja varhaisperunan ja kananmunan kera. Pääruokana Puruveden ahventa ja luomukaritsan paistia ja jälkiruokana mansikoita ja piimää, sekä raparperiaä ja jogurttia. Ketunleipäsorbetti ennen varsinaista jälkiruokaa muistettakoon yhtänä parhaimmista makuina. Kaikki oli yksinkertaisesti upeaa - ahven ja hanhenkoipi erityisesti. Hotellirakennus on mitä kaunein ja täynnä uskomattomia yksityiskohtia. Tulemme aivan varmasti uudestaan. Jos asuisin kävely- ja pyöräilymatkan päässä Hotelli Punkaharjusta, nauttisin aamukahvini mieluusti hotellin upealla terassilla fiilistellen entisen valtionhotellin monivaiheista historiaa.

Päivät ovat kuluneet vanhoissa pitkissä puuvillamekoissa, enkä voi valittaa, sillä olo on yhtä aikaa totaalisen ruhtinaallinen ja totaalisen rentoutunut (pyjamavibat!).  

Kommentoi