Currently

thumb_IMG_1901_1024.jpg

thumb_IMG_2015_1024.jpg

thumb_IMG_2195_1024.jpg

thumb_IMG_2295_1024.jpg

Tiistairutiinikseni on muodustunut aamukahvin nauttiminen Metin (Fifth Ave) läheisyydessä. Tämä ei sinänsä ole uutinen tahi mitenkään tärkeää. Suodatinkahvi omasta pikkutermaristani vaan maistuu paremmalta ja tiistait tuntuvat hehkeämmiltä, kun katseeni on kohdistunut Metiin. Joskus jatkan Central Parkiin, joskus takaisin Lexingtonille après-aamukahville. (Juliano Gourmet Coffee, 1378 Lexington Ave). Kahvilan omistaja  lienee koko Upper East Siden sympaattisin herra ja asiakkaiden keski-ikä lähentelee 65 vuotta = bliss. 

Olen jatkanut joogahousutyyppien bongaamista Lexingtonilla, Park Avenuella ja Madisonilla. (Toinen bongaussuosikkini on Birkinit). Heitä näkyy paljon, vähintään yhtä paljon kuin ihmisiä take away -kahveineen (joogahousutyypillä on ennemmin viherjuoma tai oma termari kädessä) (take away -kahvit eivät ole ollenkaan yllättäviä. Varsin yllättävää olisi, jos niitä ei näkyisi. Olemme kuitenkin nyt New Yorkissa ja kaikilla tuntuu olevan _aina_kiire_jonnekin). Roomassa ei juuri take away -kahveja näkynyt. Eikä varsinkaan missään jättikoossa. Hetken aikaa ikävöin omaa pikkuaamukahvilaani Piazza Mazzinilla, mutta ikävä kaikkosi varsin nopeasti muistutettuani itseäni että olen nyt New Yorkissa. New York ei todellakaan ole Rooma, ja hyvä niin. Tämä on jotain ihan toista ja kutkuttava tunne koko vartalossa on täysin erilainen kuin Roomassa. 

Keskiviikkoretkeni East Villagessa loppui lyhyeen ymmärrettyäni, että naapurusto ei todellakaan ole hereillä vielä aamukymmeneltä. Kipitin aavistuksen ärsyyntyneenä etsimään lohdutusta Strandin (828 Broadway) vanhojen kirjojen ulkostandista. (Toistaiseksi en ole joutunut pettymään). Aamuvirkuille tiedoksi: Upper East Side ja Upper West Side sen sijaan ovat muuten todella hereillä aamutuimaan arkipäivinä, mikäli aamunaapurustotarkkailu kiinnostaa. 

Näin Esa-Pekka Salosen johtaman Elektran Metropolitan-oopperassa kuukausi sitten ja muistelen teosta vieläkin. Elektra on pysynyt huulilla ja mielessä; täällä sitä ei valitettavasti voi enää nähdä, mutta produktio matkustaa Helsinkiin syksyllä. (!!!!!!!) Menkää ihmeessä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *